Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 02.05.2025 10:19

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 38 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1, 2, 3
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Turu uuring pesula kohta.
PostitusPostitatud: 19.04.2010 13:38 

Mrk kirjutas:
Kes ei suuda vastavalt toimivat süsteemi luua, müügu parem putkast saiu.
Arvestades kuludesse võimalikud kindlustus- ja hoolduskulud ning suutes genereerida nende katmiseks piisavalt kasumit, ei näe ma mingit vahet, kas kasutajad on eestlased, venelased või sakslased.

Noh, ma ei tea mis aastal täpselt tuli Eestisse Statoil oma "enne tangi siis maksa"-konseptsiooniga, aga ma olen enam kui kindel, et kui sellesama konseptsiooniga oleks esimesena tulnud mingi üksik väike tankla Järva-Jaanis, siis nad oleks pidanud algusaastatel palkama stiilis iga tankuri juurde kaks turvameest et ossid üldse viitsiks maksta seal. Keegi pole kunagi numbreid avaldanud, aga minu arust on tõenäoline, et algusaastatel neil läks mingi suurusjärgus 2-5 milli aastas selle konseptsiooni käimas hoidmise peale. Täna loomulikult on olukord teine, pigem jäävad inimesed mingites vanamoodsates karut**aküla tanklates lolli näoga vahtima et noh, bensiini ei tulegi?

Täisautomaatsete lahenduste puhul on mastaabiefekt kasvõi selles, et automaatika projekteerimine ja tööle putitamine on ühekordne vältimatu kulu, samas näiteks 20 pesulat korraga tehes jaguneb see kulu nende vahel laiali. Mõned ideed lihtsalt ei tööta väikses skaalas.

Ma ise käiks ka sellises pesulas kui selleks muude käikude kõrvalt rohkem kui 1km ringi ei peaks tegema ja järjekorras ei pea seisma. Selles rohujuuretasandi kontekstis olen idee poolt :)

BTW, Prantsusmaal on selliseid asju tihedamalt kui suitsupoode: http://fr.elephantbleu.com/spip.php?pag ... =6&lang=fr , odav ta ei olnud Eesti mõistes, aga minuarust väga vahva jaam, kõikvõimalikud võimalikud ja võimatud pesu-asjad koos ühe katuse all.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 19.04.2010 14:10 
Kasutaja avatar

Meelde tuli veel see, et Pärnus tegi ju Teemantpesula mingit kampaaniat kunagi, et peale pesu annad oma "objektiivse" hinnangu pesu tulemusele ja siis ise vastavalt määrad pesu hinna. Niipalju kui tean, oli väga heldeid kliente, kuid oli ka mingeid taune, kes käisid üle päeva ja iga kord tegid vingus nägu ja viskasid 25 .

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 19.04.2010 14:18 
Kasutaja avatar

Kampaania puhul ei olegi mõtet üle 25 maksta (isegi daunidel) eks reklaami eesmärgil asi oligi ju, et saaks võimalikult palju rahvast kohale odava pesuga. Mis mõte oleks uudistama tulla, kui nagunii sama hind on?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 19.04.2010 14:22 
Kasutaja avatar

Oleneb tegelikult ju mida see pesula endast kujutaks. Pärnus on lisaks siin mainitule veel üks samasugune pesula, kus küll päris survepesurit minuteada ei ole, aga on seinapeal kraanid mille küljes voolik ja saad sealt päris mõistliku survega vett lasta. Isegi äravool on seal täiesti korrlik. Varastada ei ole sealt suurt midagi, äärmisel juhul jupi voolikut võik ära lõigata + kausid ja swammid, seega piisab turvalisuse huvides suht kaamerast seina peal. no muidugi on veel ka mammi kes pileteid müüks.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 19.04.2010 14:49 
Kasutaja avatar

BussiJänes kirjutas:
Oleneb tegelikult ju mida see pesula endast kujutaks. Pärnus on lisaks siin mainitule veel üks samasugune pesula, kus küll päris survepesurit minuteada ei ole, aga on seinapeal kraanid mille küljes voolik ja saad sealt päris mõistliku survega vett lasta. Isegi äravool on seal täiesti korrlik. Varastada ei ole sealt suurt midagi, äärmisel juhul jupi voolikut võik ära lõigata + kausid ja swammid, seega piisab turvalisuse huvides suht kaamerast seina peal. no muidugi on veel ka mammi kes pileteid müüks.

Mõtled siis ilmselt bussipargi pesulat jah.
Minuteada on seal hind pmst sama mis Washlandis, aga varustus ja mu säärane ikka tunduvalt nadim..

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 19.04.2010 18:35 
Kasutaja avatar

kusjuures teemant pesulas oli viimase peal automaatpesula,masin oli ikka pesulast välja tulles enamvähem kui võrreldes näiteks statoili käkkidega,samal ajal kui puhur kuivatab kukkub puhurilt sittast vett masina peale aga nagu nyyd näha pesula kinni ja pankrott.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 13.02.2014 02:13 

ei läinudki väga kaua aega, kui niiäelda 75kulli eest ise autot pesemas käiakse...

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 13.02.2014 05:03 
Kasutaja avatar

75 kulli siis... vana hea 1€ = 15,6xxx EEK, Big Mac Index-i või missuguse teisenduse kaudu?

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 38 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1, 2, 3

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 8 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis