Sai isegi just tuldud ~7000km Euroopa reisilt ja siin mõni minu tähelepanek ...
Ise sai see reis läbitud 97a Galaxyga. 2.0 vana hea sierra mootor kombineeritud vanakooli 4 ´se auutom. kastiga - ette öeldes mitte kõige parem bahn´ i pill. Auto seisukorra kohta niipalju, et läbinud nii moto kap. remondi kui ka kasti kap remondi, jooksvatest juppidest ei hakka rääkimagi, seega enda poolt oli nagu kõik tehtud , et midaig ei juhtuks. Vana auto miinuseks on aga ju see, et kunagi ei tea, mis asi ikkagi minna võib. Meie reisi puhul osutus kõige nõrgimaks lüliks ( 2x ) rehv! Nagu juba siin eelnevalt üks kasutaja mainis, siis peale hollandi on inglise keel praktiliselt kasutu , muidugi alati leiad kellegi kes nö nr tunneb, aga no kui sul uut rehvi vaja , siis annab seletada .. Meil läks nimelt esimene rehv lõuna prantsusmaal kämpinugu alal. Peale pikki otsinguid ja praktiliselt igast töökojast läbi käies oli selge, et aru nad ei saa mitte emmigi ja ainuke lahendus mida (tundus vähemalt ) pakuvad on 2 uut rehvi .. kuna veljed 17" , siis hinnad ostma ei kutsunud. Lootust kaotamas sai veel ühte kohta sisse hüpatud, kus sai vägisi vennale seletatud, et müü mulle ÜKS rehv, mitte kaks , ja kasutatud. Oli nõus. Ilus - WIN. Nii WIN enam asi ei olnud kui selgus hind - kasutatud sita eest 90 euri. Kuna olukord nõudis, sai ära võetud. Olles siis oma uue ja värske Pirelli rehviga Sveitši jõudnud ja parasjagu üht tunnelit läbimas , oli tunda kerget virba ja 2 sek hiljem käis mõnus pauk. Rehv lihtaslt lendas velje pealt minema... ehmatus päris suur. Vürtsi andis asjale muidugi kitsas tunnel, mille ühest otsast tuli 90km/h reka ja teiselt poolt auto, nende kahe vahele jäi muidugi meie buss. Võin ära öelda, et värdjamat tunnet ei saa olla, kui seista seal ja loota, et nad seisma saavad. ( olid küll juba ohukolmnurk väljas ja sõbergi 100m eemal vehkimas kätega ohust ). Sai siis velje peal SOS kohta sõidetud 80m ja seal rehvi vahetusega tegelema hakatud. Muide see txrapea oli müüs meile totaalselt lapatud rehvi. Aitäh talle. Ülejäänud tee eestini varukaga..
Selline teine tähelepanek minu poolt on see, et enda autoga mina enam euroopa trippi ette ilmselt ei võta

No loomulikult ei olnud meie auto ka väga sobiv Sveitši mägede jaoks( 5km turnid mäkke, 2 käik põhjas, kiirus max 40 km/h ) ja tuli ka tanklas korra jahutada, lisada õli ja jahutusvedelikku. Muidu ilus maa

Bahn´i peal oli jälle selline 120 km/h ja 4000rpm. Ei ole jällegi kõige tervem. A jällegi , auto eripära. Ja kõige suurem põhjus, miks ma enam minna ei taha, on nimelt see, et need krdi Läti-Leedu-Poola on lihtaslt nii ajuvabad ja mõttetud,et minu jaoks on nad aja/ auto veermiku / üldse autole surm. ERITI Poola.
Aga jah, ma nii palju vast auto tehn. pärast ei muretsekski , kui ise enamvähem kindel oled. Ma pigem muretseks selle pärast, et õiges kohas oma tee maksud tasud ja piletid osta. Ei osanud mina ette näha, et nii palju euro peab sinna tampima. Prantsusmaal ei jõudnudki ära lugeda palju neid 15-25 euro sisse läks. Sveitši piiri peal jäin kohe 40 euri võrra vaesemaks. Tšehhi politsei sõna otseses mõttes nõudis meilt tšehhi raha, et kohe ära maksaks. Sai pakutud ainsat sula raha , milleks oli 20 euro .. ei sobinud vist. Karistuseks 1000 kohalikku. Sellest ülbusest ja raha nõudmisest ei viitsi ausaltöeldes rääkimagi hakkata, ajab lihtsalt sxita nii keema , väike plaan on isegi kohalikku jaoskonda pommitama hakata mailide ja kõnedega, et see ja see isik tegid nii ja naa... lihtaslt enda südamerahuks, nagunii midagi ei muutu sellest, aga ikkagi..
Üldises plaanis juba soovitati sulle mida muidu kaasa vaja ..
Edu!