Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 22.08.2025 23:09

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema See teema on suletud, sa ei saa muuta postitusi või postitada rohkem vastuseid.  [ 12795 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 741, 742, 743, 744, 745, 746, 747 ... 853  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Mis siis täna juhtus? Elame ennast välja 2013
PostitusPostitatud: 10.11.2013 01:17 
Kasutaja avatar

kas teil sõpru pole, et te toidukaupluses alati juttu püüate ajada?
mitte et ma nüüd teenindajaid kardaks, aga mulle lihtsalt ei meenu küll juhust kus ma toidupoes kellegagi vestlusesse oleks asunud, ausaltöeldes pole mul aimugi, kas nad keelt rohkem oskavad kui tere, palun ja headaega ja väga ei huvita ka :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 10.11.2013 01:20 

l6vikuningas kirjutas:
mitte et ma nüüd teenindajaid kardaks, aga mulle lihtsalt ei meenu küll juhust kus ma toidupoes kellegagi vestlusesse oleks asunud, ausaltöeldes pole mul aimugi, kas nad keelt rohkem oskavad kui tere, palun ja headaega ja väga ei huvita ka :D

Läksin maksma. Selge sõnaga ütlesin "tere". Vastuseks tuli "straste". Summat ütles mulle vene keeles. Põhimõtte pärast küsisin vastu "kui palju?". Sellele sain vastuseks: "što?". Lõpus ütlesin: "kena päeva". Selle peale sain vastuseks jällegi: "što?". Tulin tulema, müüja jäi imelikult vahtima.
On see siis normaalne eestis?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 10.11.2013 01:21 
Kasutaja avatar

ghozt kirjutas:
l6vikuningas kirjutas:

Läksin maksma. Selge sõnaga ütlesin "tere". Vastuseks tuli "straste". Summat ütles mulle vene keeles. Põhimõtte pärast küsisin vastu "kui palju?". Sellele sain vastuseks: "što?". Lõpus ütlesin: "kena päeva". Selle peale sain vastuseks jällegi: "što?". Tulin tulema, müüja jäi imelikult vahtima.
On see siis normaalne eestis?

absoluutselt normaalne, ma küll vähemalt ei oska ühtegi objektiivset põhjust leida kellele antud episood kurja tegi. ma ei tea, minumeelest on see lihtsalt veider, kui inimeste patriotism :D väljendub selles, et kui ühtegi reaalset probleemi pole võtta, hakatakse mingite poemüüjate ja jumalteab mis teisejärguliste tegelaste keeleoskuse kallal vinguma. see on igaühe isiklik traagika kui ta keelt ei oska. tema on ju see kellel paljud võimalused seetõttu ära jäävad ja kes kannataja on, mitte sina.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 10.11.2013 01:33 

Sind ei häiri. Mind häirib. Kui on ikkagi siin riigis selle eesmärgiga, et siia elama jääda, siis oleks viisakas vähemalt mingilgi algtasemel keel selgeks saada, mitte imeliku näoga jääda vahtima eestlast, kui see omas riigis ja omas keeles suhtleb.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 10.11.2013 01:38 
Kasutaja avatar

ghozt kirjutas:
Sind ei häiri. Mind häirib. Kui on ikkagi siin riigis selle eesmärgiga, et siia elama jääda, siis oleks viisakas vähemalt mingilgi algtasemel keel selgeks saada, mitte imeliku näoga jääda vahtima eestlast, kui see omas riigis ja omas keeles suhtleb.

Meelde tuelb see kärbsepiitsa anekdoot, singibiitsa hakklihabiitsa :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 10.11.2013 01:39 

No sa lõvikunn kiidad savipätsi ka, nii et loogline. :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 10.11.2013 01:45 
C4V6
Kasutaja avatar

ghozt kirjutas:

Puhka jalga raisk. Narva on üks väheseid linnu Eestis mis on puhas ja normaalne. sealsed Venelased on vähemalt minu silmis alati viisakad ja lahked olnud, sellepärast, et nad on venelased mitte tiblad. Seal on iseärasusi, seal on huvitav liikluskultuur, linn on ajast maha jäänud aga ma läheks ennem Narva elama kui Tartusse. Seal ei räägita Eesti keelt, sest kellele kurat nad seda räägivad ? Narvas on mingi 95% inimestest Vene keelt kõnelevad. Ma ei saa tõesti aru kui mulle Tallinnas poodi astub tibla või liftis ütleb tibla või suvalises avalikus kohas Tallinnas ütleb TIBLA mulle midagi Vene keeles aga Narva puhul ma annaks selle küll andeks. Erinevalt K-J või Sillamäe getodest on Narva super koht !

Edit: NB ! Ainuke kord mu elus kus mu käest on tuldud kerjama süüa ( mitte raha ) on Narva. Parklas sõpra oodates ja autouks lahti suitsu tehes tulid kaks ca. 10 aastast murjamit ligi (murjamit loe: valge räpane laps) ja nad küsisid mu käest viiskas Vene keeles: "Tere, kas teil oleks mulle midagi süüa või juua anda". Ma andsin enda pooliku energia joogi ja 25 eeki neile, sest rohkem polnud neile midagi anda.

Mul lihtsalt heldalt viskab see Venelaste teemal heietamine üle. Kui sa nii kõva vend oled, et siis püüa vähemalt normaalset rahvust sisseöönud imbetsillidest eristada ja ära raisk jaura Inglise või Soome keelset paska koguaeg. See viimane lõik polnud üldse sinu pihta suunatud ghozt, küll aga esimene osa mu tekstist.

www.HLautoosad.ee HL'i Facebooki leht tanel@Hlautoosad.ee 53 039 002 E-R 09:00-17:30

Viimati muutis Tanel, 10.11.2013 01:49, muudetud 2 korda kokku.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 10.11.2013 01:47 
Kasutaja avatar

Tanel kirjutas:
ghozt kirjutas:

Puhka jalga raisk. Narva on üks väheseid linnu Eestis mis on puhas ja normaalne. sealsed Venelased on vähemalt minu silmis alati viisakad ja lahked olnud, sellepärast, et nad on venelased mitte tiblad. Seal on iseärasusi, seal on huvitav liikluskultuur, linn on ajast maha jäänud aga ma läheks ennem Narva elama kui Tartusse. Seal ei räägita Eesti keelt, sest kellele kurat nad seda räägivad ? Narvas on mingi 95% inimestest Vene keelt kõnelevad. Ma ei saa tõesti aru kui mulle Tallinnas poodi astub tibla või liftis ütleb tibla või suvalises avalikus kohas Tallinnas ütleb TIBLA mulle midagi Vene keeles aga Narva puhul ma annaks selle küll andeks. Erinevalt K-J või Sillamäe getodest on Narva super koht !

Mul lihtsalt heldalt viskab see Venelaste teemal heietamine üle. Kui sa nii kõva vend oled, et siis püüa vähemalt normaalset rahvust sisseöönud imbetsillidest eristada ja ära raisk jaura Inglise või Soome keelset paska koguaeg. See viimane lõik polnud üldse sinu pihta suunatud ghozt, küll aga esimene osa mu tekstist.

Kus see laigi nupp on nüüd.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 10.11.2013 01:56 

Tanel kirjutas:
ghozt kirjutas:

Seal ei räägita Eesti keelt, sest kellele kurat nad seda räägivad ? Narvas on mingi 95% inimestest Vene keelt kõnelevad.

Kas nende eesmärk siin riigis elada ongi narva? Et kui narvas riigikeelt ei räägita, siis polegi mõtet seda õppida, sest ega elus kunagi narvast välja käia pole tarvis?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 10.11.2013 02:00 
C4V6
Kasutaja avatar

Jah, sellepärast, et fucking valitsus ei tee selle nimel mitte midagi ja kedagi teist see enam ei huvita ka. Kõiges ei ole Savisaar süüdi, Ansip viskab samamoodi suure hoo pealt sõnnikut sisse.

Tekib küsimus,et kas sa üldse normaalset Venelast ka näinud oled või sinu silmis Venelane tähedabki ainult lakk-king,dress ja teksatagi sihvasid järavaid "marurahvuslasi" ?

www.HLautoosad.ee HL'i Facebooki leht tanel@Hlautoosad.ee 53 039 002 E-R 09:00-17:30

Viimati muutis Tanel, 10.11.2013 02:02, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 10.11.2013 02:01 
Moderator
Kasutaja avatar

ghozt. Sul on õigus ja pole kah. Väga paljud Narva venelased tõesti ei käi Eesti selles osas, kus eesti keelt vaja läheks. Lisaks ei ole väga paljud nende lastest end Eestiga sidumas ja õpivad hoopis võõrkeeli (meie mõistes). Jah, on nõme, kui nad seejuures püüavad midagi nõuda, aga samas huukeers, nendel on raske, mitte meil. Käte-jalgadega ikka end selgeks tehakse. Ei saa loota, et ühe põlvkonnaga kõik järsku ideaalne on. Las läheb aega, eks sis näha ole, kas neil on mõtet meie keelt õppida või ...

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 10.11.2013 02:25 

Tanel kirjutas:
Jah, sellepärast, et fucking valitsus ei tee selle nimel mitte midagi ja kedagi teist see enam ei huvita ka. Kõiges ei ole Savisaar süüdi, Ansip viskab samamoodi suure hoo pealt sõnnikut sisse.

Tekib küsimus,et kas sa üldse normaalset Venelast ka näinud oled või sinu silmis Venelane tähedabki ainult lakk-king,dress ja teksatagi sihvasid järavaid "marurahvuslasi" ?

Olen näinud loomulikult normaalseid venelasi ka. Viisakas rahvus on. Ma ei ole narvaga palju kokku puutunud, võibolla tõesti on seal kõige mõistlikumad venelased. Ei vaidle vastu, ilmselt mul väga tihti narva minna pole vaja ja ei hakka häirima see, et on 1 linn Eestis, kus vene keelt mittekõnelev eestlane ei saa hakkama. Niikaua, kui muudes linnades ikka eesti keelega hakkama saab, on kõik okei.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 10.11.2013 02:30 
C4V6
Kasutaja avatar

No tule lasnamäele, kui mingi tolereeritud butiik pole, siis sa siin sõnagi Eesti keelt ei kuule ka, selline asi on nagu ajuvähk. Proovigem mõista mis maailmas toimub.

Ega selle Savisaare valimistega näiteks lasnas on ka nii, et kujutagem ette olukorda kus: Mingi suurem osa Eestlasi elaks Peterburis ja nad loeks seal ühte monopoolset ajalehte (nagu siin on siis Den za dnjom kus kirjutabki ainult utoopilist virtsa, hullemat kui nelli teataja) ja näidatakse ainult ühte "Eesti" kanalit (Tallina TV vms...) Nooo ega "meid" ka ei huvitaks mis seal tegelt toimub või mis "võõrkeelsetes" kanalites räägitakse. Nii need asjad lähevadki. Savisaar on hella kohta tabanud ja selle koha pealt müts maha mehe ees. Tagumine aeg on teistel grupeeringutel ka muukeelse rahvaga tegelema hakata...

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 10.11.2013 02:33 
Eliit

Vörumaal on ka suht raske eestikeelega hakkama saada. Vörukad tuleks ka vist riigist välja saata. Saaremaal on ka kummaline keel, need samuti mingu oma saarega pöhja. Ja no siis Narva ja muu idaplokk. Ükskord läksin Paides poodi ja kassa järjekorras oli mu ees üks härra kes rääkis vist Saksakeelt. Oipljaa ma läksin närvi rsk..

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 10.11.2013 03:05 

Tanel kirjutas:
pikk jutt.

Olen nõus sinuga täiesti, las nad olla, mulle nad ette ei jää, oskaks ise vene keelt oleks õnnelik, sest täna venes käies ei saanud reaalselt mitte piiks ühestki sõnast aru, mis mulle öeldi, aga no, käidud ma sain... :D

Snr

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema See teema on suletud, sa ei saa muuta postitusi või postitada rohkem vastuseid.  [ 12795 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 741, 742, 743, 744, 745, 746, 747 ... 853  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 14 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis