Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 07.05.2025 06:58

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema See teema on suletud, sa ei saa muuta postitusi või postitada rohkem vastuseid.  [ 758 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 51  Järgmine

Kiiruskaamerad maanteel
Poolt 25%  25%  [ 123 ]
Vastu 45%  45%  [ 223 ]
Täiesti suva 30%  30%  [ 147 ]
Hääli kokku : 493
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Kiiruskaamerad
PostitusPostitatud: 22.07.2009 19:20 

Eestis ilmselt tuleb turvamees omakorda kiiruskaamerat valvama panna.
Karta on ,et kaamera süttib "ise" kui keegi 200 km/h endale foto tellib.
Tehtud pilt minuteda salvestatakse kaamera enda mällu, mitte ei saadeta edasi.(või ei?)

Ja miskipärast on mul tunne,et leitakse seduseauk mis 200km/h tellitud pildi kehtetuks muudab.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 22.07.2009 19:42 
Kasutaja avatar

Minu teada pildid ei jää sinna, vaid saadetakse ikka vastavasse kohta.
Antud rikkumine ei võrdu kiiruseületamisega, vaid on mingi pisem rikkumine ja maksimum trahv pidi minu teada hakkama olema 3000kr, esialgseil andmeil.
Kuid, mis reaalselt täpselt välja kujuneb või kujunes, ma ei tea.
Eks lollid võivad jah arvata ,et pilt on seal ja kaamera lõhkumisega pääsevad trahvist.
Samas kui seal ka oleks andmekandja, tuleks see andmekandja, kas hävitada või varastada, aga vaevalt seal on, või kui on siis pole see ainuke, vaid pilt läheb ikkagi kuskile kaugele vastavasse kohta ka.

Politsei ise on ju ka kaameraga passinud, ta võiks seda veel teha.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 22.07.2009 20:27 
Kasutaja avatar

Mitu inimest on msnis küsinud minu käest et mis ma olen seal sr foorumis kiiruskaamerate teemas lolliks läinud või et pooldan neid jne, ise selline liiklushuligaan? Proovin siis natukene rohkem asja lahti seletada.
Esiteks olen ma tunduvalt rahulikumalt sõitma hakanud.
Teiseks mul pole midagi selle vastu kui mõne vähe tegijama autoga inimene kiirust ületab mingi piirini, (head pidurid, vedrustus ja kõike muud sellist, kaasa arvatud kui inimene on jõudnud sellise auto endale muretseda, siis tõenäoliselt on tal ka natukene rohkem arenenud reaalsustaju) aga mida ma ei seedi on see kui lastakse mingite calibradega (urka) või sierradega (tann) (vedrustus - olematu, pidurid - olematud, reealsustajust ja mõistusest ei räägigi) nii nagu jumal juhatab ja nagu see teema ka hästi näitab, siis just selliste autode omanikud ka siin teemas kõigerohkem ärrituvad, seega asi mõjub, neile on see 3000eek (ei ütle et see mulle väike raha oleks) tunduvalt suurem raha kui mõne kalli sportauto omanikule ja tõenäoliselt algul ülbatakse, lõpuks asi toimib. Kallimate autode omanikud ka kindlasti võtavad hoogu maha, aga mingi kiirusületamine käib kindlasti edasi. Jah nüüd paljud mõtlevad, et näed rikkurid võivad ja vaesed ei või? Aga saage aru et 150km/h @ calibra EI OLE KAUGELTKI 150km/h @ kallis sportauto. 2 täiesti erinevat maailma. Mina enam ei kihuta nagu pöörane, sest trahve on makstud juba ühe väga korraliku auto jagu ja ega see kinniistuminegi oli üks kõige jubedamaid kogemusi, kuigi autod lubaks kõvasti kihutada (400hp ja 500hp). Aga juhtun ka mina aegajalt kiirust ületama, ja kui jään vahele, maksan trahvi, sest seadus on kõigile ja pooldan seda et rontidega kihutajaid tuleb rajalt maha võtta ja miks mina peaks trahvist pääsema? EI pea. Kui tihti loete et mõne üle keskmise kallima autoroolis oli keegi purjuspeaga? Aga kui tihti loete sama mõne rondikohta? Ma ei taha üldistada seda, et kõik on sellised, ei ole, aga üldjuhul lollakad ja tiblad ei satu millegipärast eriti tihti kallite autode rooli, ja kui annad lollakale kätte veel mõne olematute sõiduomadustega rondi ja kui see tibla veel end täis joob, siis ongi palju pahandust. Aga tiblale ei saa mõistust pähe rääkida, vitsa(trahvi) vitsa(trahvi) vitsa(trahvi)...... küll lõpuks ehk jääb meelde ja kui juhtubki vahel mõni mitte tibla kah saama, siis see mitte tibla peab seda asja nii mõtlema et tema sai sellepärast, et muidu tibla hakkab mõtlem, et näed too ei saanud sama teo eest ja miks mina saan? Tibla ei saa aru et ta saab sellepärast et ta on tibla ja teine ei ole tibla. Pole midagi selle vastu kui on tühi sirge, ei ole eriti ohte näha ja normaalse autoga normaalne inimene natukene kiirust ületab, aga tiblat ei tohi lasta isegi sellisel juhul kiirust ületama. Üldist liikluspilti ON meil vaja kindlasti rahustada. Tühjal teel, normaalse autoga - miks mitte. Aga kui jääd ka seal vahele, siis maksad, midagi pole teha. Kui tahad täiesti ohutut kohta, et maksma ei pea, siis ringrada või vanad lennuväljad. Kui tahad adrenaliini et vb jääd politseile vahele jms, siis pole midagi, peadki maksma, kui vahele jääd. Ok tekst segane, loodan et ehk mõnele jõuab point kohale:)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 22.07.2009 23:54 
Kasutaja avatar

Saan su mõttekäigust aru, aga päris ei poolda seda.
Füüsikaseadused kehtivad siiski kõigile ja olgu su auto, kui hea tahes 150 km/h on üldkasutataval teel liig, mis liig, eriti veel sellisel teel nagu tallinn-tartu seda on.
Kui on korras sierra või calibra, siis pole ta oluliselt ohtlikum, kui mingi uus bemm laseb 150-ga, vahe on piisavalt väike, et mitte lubada kumbalgi kihutada.
Õigupoolest ei olegi piirkiirused kehtestatud, mitte autode võimekuse pärast, vaid hoopis füüsikaseaduste ja inimvõimete pärast, mitte ükski inimene ei suuda nii hästi reageerida, et võiks ohutult sõita 150-ga, samuti ei suuda seda tõesti ka mitte üks auto, lihtsalt füüsikaseadused ei luba seda.

Kui on pikk tühi sirge, kõrvaline koht, heinamaa ka kõrval ja tühi, ok vajuta gaasi, aga nii et teisi liiklejaid pole.
Samas kui trahvi saad, siis ikkagi oma mure, kuid tallinn-tartu on kindlasti piisavalt tiheda liiklusega maanteel, et seal täielikult keelata kiiruseületamine, ok see paar kolm kilti pole midagi ,seda hakkavad lubama isegi kaamerad minu teada, aga üle selle läheb juba jamaks.

Kuid hea tähelepanek, et kõige rohkem häirib see vaesemaid rontide omanikke, eks muidugi, sest neile ju 3000kr kõvasti suurem raha.
Ka mulle on 3000kr üsna suur summa, aga ma ei kirugi kiiruskaamerat:)
Ausalt öeldes, pole ma elusees kiiruse eest trahvi saanud ja pole ma ka ühtegi trahvi omast taskust maksnud.
Õigupoolest, olengi ma vaid ühe trahvi elujooksul saanud, liikluses.
Üks 600kr trahv tuli, seoses kõrvalistujaga, aga ta maksis selle ise kinni.
Kõrvalistuja avas enna peatumist turvavöö ja koht, kus ma peatuda tahtsin oli politsei ja kohe käsi ette ning ilma pikema jututa politsei autosse protokolli kirjutama, kõrvalistuja sai väljas hoiatuse, mingi selline, et ta ei saanudki paberit, see jäi politseiniku kätte.

Ühtlasi tuleb ka tõdeda, et lahja mootoriga auto omamine, nagu mul on siis seda Mercedes-Benz, 200D, 55kw, W124 kere, distsiplineerib ka liikluses.
Kuna ta lihtsalt ei kiirenda eriti ja siis kiirendad niipalju, kui vaja, mitte niiväga lõbu pärast jne.
Samuti ei kutsu selline auto, ebavajalikke möödasõite tegema.
Olgem ausad, kui teil on ikka näiteks, s500 mersu tagumendi all, siis tekib tõsine isu lapatsit anda ja mööda kimada ka autodest, mis teile muidu üldse jalgu ei jääkski.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 23.07.2009 00:09 
Kasutaja avatar

Part presidendiks :beer :lol :lol :lol

See et sul on sitt küna töhendab et kõik peaksid sinu moraali reeglite järgi elama ?

Ostke omale 2.0 d mersu junn ja liiklus on ohutu :lol

urki, viki, tann ja part ongi selle foorumi naelad vist :lol :lol :lol :beer

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 23.07.2009 00:15 
Kasutaja avatar

ViktorT kirjutas:
Part presidendiks :beer :lol :lol :lol

See et sul on sitt küna töhendab et kõik peaksid sinu moraali reeglite järgi elama ?

Ostke omale 2.0 d mersu junn ja liiklus on ohutu :lol

urki, viki, tann ja part ongi selle foorumi naelad vist :lol :lol :lol :beer

Ee, lahja mootor teeb auto sitaks või? Eriti haige mõtlemine ikka, ma arvan et auto headuse otsustavad siiski muud omadused, mitte mootori võimsus.
Aga eks sinusugused rullnokad kiunuvadki kiiruskaamerate kallal.
Ma ei usu ka seda, et te pidevalt viitsite seal kaamerate juures neid rikkumas käia, eriti veel tiheda liikluse ajal.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 23.07.2009 00:29 
Kasutaja avatar

tegelikult ei v6ta ju tykki kylest mingi sada meetrit 90-ga s6ita( umbes kaamera ala), niiet las panevad oma kaamerad yles, pole ju m6tet ulguda sellepärast. nagu eelpool k6neleja rääkis, siis see kui m6nel tiblal on mytsi nokk nii silmade peal et kaamerat ei näe ja litaka ära saab siis paras. ärge nyid jumalapärast arvake et ma mingi ull korralik olen, ei ole. ise s6idan iga päev kaamerate alt läbi, siis on kiirus 90, nagu lubatud. muul ajal on kiirus 120- 150(oleneb tujust).

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 23.07.2009 01:50 
Kasutaja avatar

part1 kirjutas:
Ee, lahja mootor teeb auto sitaks või? Eriti haige mõtlemine ikka, ma arvan et auto headuse otsustavad siiski muud omadused, mitte mootori võimsus.
Aga eks sinusugused rullnokad kiunuvadki kiiruskaamerate kallal.
Ma ei usu ka seda, et te pidevalt viitsite seal kaamerate juures neid rikkumas käia, eriti veel tiheda liikluse ajal.

Ei PART
Su mersu on eesti teedeoludes 1 parimaid uunikume :beer täpselt kas taksojuhi v peskari küna.
JA mind tegelt ei koti need kaamerad, max trahv ka siin 200ga radarisse sõites on 1200 eeku, seega lärmake edasi, mina sõidan ikka stabiilselt 120-130 km/h :lol :lol :lol

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 23.07.2009 09:03 
Kasutaja avatar

Minu teada pidi see 3000kr tulema, see maksimum trahv.
1992a on uunikum või? Huvitav :wink: Minu mäletamist mööda oli 25a uunikum või midagi taolist.
Ütleme nii, et see mersu peab paremini vastu, kui enamik autosid, mis meie teedel liiklevad.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 23.07.2009 09:18 
Kasutaja avatar

tegelikult on asi imelihtne ju GPS'iga üks väike tallinn-tartu ots sõita iga kaamera juures väike peatus, punktike kaardile kirja ja edasised sõidud on muretud

ei ole tõesti raske ju mõneks meetriks hoogu maha võtta, ja pärast saab jälle kiirendust nautida 8)

tulevad need seebikarbid sinna niikuinii tahame me või ei

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 23.07.2009 09:24 

part1 kirjutas:
Füüsikaseadused kehtivad siiski kõigile ja olgu su auto, kui hea tahes 150 km/h on üldkasutataval teel liig, mis liig, eriti veel sellisel teel nagu tallinn-tartu seda on.
Kui on korras sierra või calibra, siis pole ta oluliselt ohtlikum, kui mingi uus bemm laseb 150-ga, vahe on piisavalt väike, et mitte lubada kumbalgi kihutada.
Õigupoolest ei olegi piirkiirused kehtestatud, mitte autode võimekuse pärast, vaid hoopis füüsikaseaduste ja inimvõimete pärast, mitte ükski inimene ei suuda nii hästi reageerida, et võiks ohutult sõita 150-ga, samuti ei suuda seda tõesti ka mitte üks auto, lihtsalt füüsikaseadused ei luba seda.

Püsivalt sõitmiseks 150km/h võib ta jah natuke liig olla, aga kui on ikka möödasõidud rohkem kui 2-3 autost, siis on see kiirus igati normaalne. Teed ruttu möödasõidu ära ja korras. Kui auto on tehniliselt korras ja roolis mingeid X liigutusi ei tee siis ei juhtu ka midagi. Need kes enamasti kainelt vastassuuna vööndisse kalduvad ja seal hunnikusse sõidavad, need hüppavad möödasõiduks lihtsalt vastassuunda,et vaadata kas tuleb kedagi või ei, mitte ei liigu vaikselt telgjoone lähedusse kust näeb samahästi. Tagasi rivistumisega kui olla liiga äkiline saab ka kergelt vastassuuna vööndisse lennata (kui keegi teab seda viimased 2minutit elust videot kus E30 touringuga rekka alla sõideti).
Auto võib nii korras olla kui tahes, suurel kiirusel on mõni nii ebastabiilne ja samas mõni väga stabiilne, niiet see kõik oleneb.
Eriti "hea" on möödasõitu siis teha kui tuled hea hooga ja mõni ei vaata peeglisse ja keerab ette ja siis ei sõida ka ning ei arvesta tagasi rivistumisel sinuga.
Füüsikaseadused ei luba siis seda kui sa hakkad roolis äkilisi manöövreid tegema. Kui sa sirgel teel sõidad 150-ga, siis mis juhtub, hakkab auto driftima? :lol
Rootsis tahetahkse 2011 aastaks liiklusõnnetuses hukkunute arv saada 0-i, okei see on võimatu muidugi, aga 10 piiri ikka. Siiani on neil aastas olnud 30 kanti hukkunuid liikluses. Riik on tunduvalt suurem kui meil, ja meie hukkunute arv on ikka kõvasti kordi suurem. Seega pole see kiirus mis tapab vaid inimeste enda lollused.
Ise sõidan 50 alas 60ga, 70 alas 80ga jne, 10 üle, vahest 20, kuidas tuju on. Ja tõsiselt häirib kui rahvas sõidab kõrvuti ja hoiab vasakut rida kinni (tln-tartu mnt 4 realine lõik, tln-pärnu mnt 4 realine lõik, linnas sees- suursõjamäe , järvevana, pirita tee kuni viimsini välja). Kui sõidad paremal rajal autoga kõrvuti siis võib ka seal reas sõita ju, milleks takistada. Eriti haige on see,et kadriorust juba kõik sõidavad vasakus reas, tiksuvad seal. Mis on häda parempoolsel rajal, nii kehva sõita kohe? Ja see ajab ka linnas kiirust ületama, sest sõidan mööda vasakult või paremalt. Sõidad saksas, sõidad rootsis, sõidad norras soomes või kus iganes mõistliku liikluskultuuriga riigis ja keegi ei hoia ridu kinni, ja siis ei toimu ka mingeid vasakulepööramise rajast või paremaltpoolt möödasõite, sest kõik sujub. Meil aga paljud sellest aru ei saa ja uimavad seal kõrvuti ja kiirendavad kõrvuti, hullult lahe vist :twisted: Ja kui paremalt mööda sõita (kui inimene sõidab vasakus ja parem rida jummala tühi), siis hakatakse vajutama. Sain ükspäev fakki ühe naisterahva käest kes vahtralehega ja uue S8-ga sõitis, ilus geelküüs oli :lol Sry OT pärast lõpus, aga see asi viskab nii ühe asja keema, kuna peab päevas 4-6x sellist teed sõitma.

Viimati muutis Klots, 23.07.2009 09:42, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 23.07.2009 09:35 
Kasutaja avatar

Ka sirgel teel võib erinevaid asju juhtuda, kasvõi see, et sind ei märgata ja keeratakse peateele ette.
Ega inimesed ei oska samas ka oodata, et keegi 150 sõidaks.
Üldiselt möödasõitudel üle 120-130 pole küll mõtet lasta, seegi on ülim juba.

Üleüldse on mitmest autost korraga möödasõitmine ohtlik, sest neist autodest võib hakata mõni mööda sõitma.
Samuti võib nende ees olla mingi aeglane väike sõiduk või jalgrattur ette jääda, mida aga tagant tulija ei märka, kuid eessõitjad peavad natuke vastassuunda võtma ratturi pärast ja ongi raske avarii olemas külg kokkupõrge ja teelt väljasõit puusse.

Taolisi olukordi, võibki loetlema jääda.
Ükskõik, kes neis õnnetustes ka süüdi on, sina saad ikka surma või jääd vigaseks näiteks.
Ikkagi kehtib see põhimõte, et kiirus tapab, ole sa ükskõik, kui hea juht.
Õnnetusi juhtub erinevatel põhjustel, aga üks suurimaid põhjuseid on liig suur kiirus olenematta juhioskustest.
Ka hea juht lõpetab lõpuks surnuaial, kui liiga palju lapatsit annab.

Ka mina võiks pidevalt 150 lasta, oma oskuste poolest, aga on palju teisi asju, mis loevad ja mis võib juhtuda.
Möödasõitu loetakse üheks ohtlikumaks manöövriks, see on üks õnnetuste rohkemaid manöövreid, seal tuleb eriti ettevaatlik olla, suur kiiruseületamine sinna ei sobi.
120-130 võibolla veel, aga mitte üle.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 23.07.2009 09:45 

part1 kirjutas:
Ka mina võiks pidevalt 150 lasta, oma oskuste poolest, aga on palju teisi asju, mis loevad ja mis võib juhtuda.

Esiteks pardike,sinu masuudipress ei suuda sellist kiirust arendadagi.Teiseks miks sa arvad et sina oled võimeline pidevalt 150-ga laskma?Sügavalt kahtlen selles :wink:

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 23.07.2009 09:46 

Kui mõni hakkab mööda sõitma kui sa ise möödasõidul oled siis ta peaks endale võibolla paremad silmad muretsema, kui ta peeglit jälgida ei oska??
Kui ees on aeglane sõiduks vms, siis pole ju vaja hullult suure kaarega möödasõitu teha, kui gabariidi tunnetus on olemas. Ükskord tuli vastu traktor ja selle taha tuli hooga audi, tõmbasin serva,et ta mahuks ilusti läbi aga see lõi rattad suitsema piduriga :lol Paljudel meie teedel mahub 3 autot kõrvuti lühiajaliselt,et sõita aeglasest sõidukist mööda.

Kõvasti suurem protsent on see,et kiirus ei tapa vaid juhi lollid manöövrid, kui see,et juhist ei olene, suur kiirus ja kabelimats.

Viimati muutis Klots, 23.07.2009 09:47, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 23.07.2009 09:46 
Kasutaja avatar

Mul ei olegi vaja seda kellelegi tõestada, 150 peaks sellest mersust kätte saama küll, aga ma ei tea, mis pidev selline sõitmine talle teeks.
Aga ma ei mõelnudki seda selle autoga, kuid ühtlasi tõuseb 150-ga kütusekulu hüppeliselt, 10-12 sajale on nagu naksti käes bensukaga.

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema See teema on suletud, sa ei saa muuta postitusi või postitada rohkem vastuseid.  [ 758 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 51  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis