Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 08.05.2025 14:49

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema See teema on suletud, sa ei saa muuta postitusi või postitada rohkem vastuseid.  [ 137 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10  Järgmine

Kas sõidad isikliku või liisinguautoga?
Isiklikuga. 77%  77%  [ 224 ]
Liisinguautoga. 10%  10%  [ 29 ]
Kuidas kunagi, kasutan mitut autot 13%  13%  [ 39 ]
Hääli kokku : 292
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Kas sõidad isikliku või liisinguautoga?
PostitusPostitatud: 04.08.2011 12:36 

No loogiliselt võttes on kõik õige. Tugev kaitseraam on ehitatud ju ainult salongi ümber. Seega kõik ette ja tahapoole peabki kokkupõrked deformeeruma, et lööki natukene pehmendada. ja siin väikeautod, millel esiosa praktiliselt puudub, nendel on see deformatsioon väiksem. Volvo oli muidugi päris korralikult sodi (ja samuti nähtub, miks võiks airbag olla (mida 18 aastat vanal igiliikuril pole). Mis mersu vs smari puudutab, siis ma istuks ennem mersus :D . Ilmselt pole seal seljakotis ka vigastused väiksed kui see peale avarii pauku nõnda peapeal breikima hakkab :uhoh

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 04.08.2011 17:20 

krss kirjutas:
TO Pokemon: miks Sa ärritud? Kas Sa tõesti häbened öelda välja, et Sulle lihtsalt meeldivad nii uued/kallid autod, mida välja osta ei suuda? Seda enam, et auto end tööga rahaliselt tagasi teenib, peaks olema ju liisimine õigustatud, saab ju panna firma kuludesse ja selle arvelt veel mõnda teistki autot remontida ;)

Esiteks ma ei ärritunud, teiseks minu lemmik autod on W124/140 MB'd ning E38 BMW, kui praegu turuhindu võrrelda, siis ei ole ühestki otsast kallimad autod, kui praegune. Auto ei lähe firma kuludesse, auto on eraisikuna liisitud ja firmaga pole mingit pistmist, isegi tagasi ei teeni, kuna kilomeetrilt makstav summa katab hädapärast ära kütuseraha. Peres on kõik töötavad inimesed palgatöölised, lisaks ei kuulu keegi mitte ühegi firma juhatusse vms.

Tsiteeri:
Ega ma ei soovitagi enda autot kõigile. Lühidalt: 10 sajale, õel on täpselt samasugune automaatkastiga (kliima jms kuulus juba tollal enamike luksklassi autode varustusse), remontidest suurim on käigukasti vahetus (kast maksis 400kr, vahetus 2h, lihtsam-odavam kui 4 kulunud hoovastikupuksi vahetus, mille pärast kogu see töö), isegi sillajubinad-puksid on veel enamjaolt originaalid (va sharniirid vahetatud esimest korda 500tkm peal, kummidetailid õnneks vananevad selle põlvkonna autodel ajaga, mitte läbisõiduga), enda imestuseks ka roolilatt veel originaal (nende praktiliselt ainus tüüpviga). Tsingitud kere ei ussita ja ülevaatustel pole peale pirnivahetuste probleeme olnud - tean, et ei tohiks sellest avalikult rääkida, kuna see ajab nendel s*ta keema, kes on ostnud auto muid omadusi, mitte vastupidavust silmas pidades.

10 sajale? Mul on tallates keskmine kulu 10 sajale, rahulikult sõites istub 8 peal või nõksu alla selle, oleneb kes parasjagu sõitnud on. Kui sõita Soomes, siis ma saan aru, miks silladetailid vahetamata on. Pidevalt Eestis sõites nendega 500k ära ei sõida, isegi mitte kõrge profiiliga rehviga.

Tsiteeri:
Tsiteeri:
autol on kasko peal, mida välja ostetud autole vabatahtlikult väga peale ei võtaks ja igasuguste jamade korral saab lihtsamalt magada. Üleeelmine auto sai 2 korda taha kõksu, mõlemate remondisummad olid 10+k eeki.

See ongi suhtumise vahe, Sina oled võitnud 2x 10K EEKi ja kulutasid aega teenindusele, aga sihtotstarbeliseks kasutamiseks mõeldud põrkerauaga (jutt ei käi ainult volvodest!) autode omanikud võivad peale avarii registreerimist rahumeeli lahkuda sündmuskohalt ega pea kulutama üldse aega teenindusse minekuks. Mu aeg lihtsalt maksab rohkem. Lisaks ka soov mugavuse järele, et labidatöö asemel võid stangega talvel jäise valli tükkideks sõita ja pärast põhjaga üle neist jäistest kamakatest, ei pea lamavate politseinike ees kiirust vähendama, saab ülesse igast äärekivist, ei pea põdema parklas uksega tehtavate mõlkide pärast jpm. Sarnased omadused maksavad tänapäeva autode juures nii palju, et ka mina ei jaksaks ilma liisinguta neid omadusi tarbida, erinevalt vanematest autodest.

Kui aus olla, siis ma olen välja võtnud tunduvalt rohkem, kui 2x 10k eeki, aga see pole oluline. Ma kardan, et kui tagatiiba sisse sõidetakse, siis pole vist olulist vahet, millised põrkerauad küljes on. Lisaks ei ole ma nii tainas, et ma läheks mingit kuradi valli autoga rammima. Mul pole vajadustki selleks, kuna enamus teed on lahti lükatud ja ülla ülla, ma ei jäänud isegi mitte kinni see aasta... automaatkast ja esivedu, lisaks 215 laiad lamellid. EDIT: Kui mul autost kahju pole, siis vahest võtan ka asfaldist lamavaid politseinike 50'ga ilma, et autol pilpaid lendaks.

Arvestades seda, et te olete minust tunduvalt vanem ja elukogenum inimene, siis kohati vastate te väga lolle vastuseid... seda olen ma varem tähele pannud ka muudest teemades, siis ma lihtsalt olen suutnud vait olla ja mitte reageerida.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 04.08.2011 18:17 
Kasutaja avatar

ma ei tea kas keegi siin kirjutas aga võin ausalt öelda et minu Bemm on minu om aja saanud oma teenitud raha eest:D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 04.08.2011 18:38 
Kasutaja avatar

tomcraft 4k kuus panna päris palju ju tegelt ?
Ma arvan,et 3a peale olen autosse A8 10a vana otsese remondi tarbeks pannud raha kuskil 20k vahele, kindlasti mitte rohkem.
Samas need üksikud korras kus peab kulutama tunduvad nii kallid :D

vettest pole üldse mõtet rääkida,seda polegi raha eest väga remontinud, tühised summad.

Ise sõidaks ka vb uuema autoga aga ei riski võtta lihtsalt mingit kallist liisingut kuna sissetulekud puuduvad stabiilsed

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 04.08.2011 19:01 

Inferno kirjutas:
tomcraft 4k kuus panna päris palju ju tegelt ?
Ma arvan,et 3a peale olen autosse A8 10a vana otsese remondi tarbeks pannud raha kuskil 20k vahele, kindlasti mitte rohkem.
Samas need üksikud korras kus peab kulutama tunduvad nii kallid :D

vettest pole üldse mõtet rääkida,seda polegi raha eest väga remontinud, tühised summad.

Ise sõidaks ka vb uuema autoga aga ei riski võtta lihtsalt mingit kallist liisingut kuna sissetulekud puuduvad stabiilsed

~4000 tuleb koos liisingumakse, kasko ja kõigi hooldus/remondi kulude summa jagatuna kuude peale.(kuigi, kui vaadata kaua auto mu käes olnud on, siis reaaselt tuleb see summa ~3500.- kuus isegi. Auto ostisin üsna väikese läbisõiduga omal ajal ja maksis 225.k vana eestlast.
Ma ei tea kui palju või vähe, aga vaadates siin mõne mehe kolosaalseid summasid kohati auto alla, siis olen üsna rahul.
No hobiautodest pole mõtet rääkida, need pole kunagi ratsionaalsed rahapaigutused, seda enam on nendes emotsionaalsust, mida kõike ei saa rahasse arvestada. Ja nagu Inferno sinu puhul kinnitab ilmselt erand reeglit-nendesse vanadesse lukslaevadaesse ERITI 2,5 diislisse on mõned kodanikud ikka elurahad sisse tampind ja tulemust ikka pole, selles osas on sinul hästi läind. Kindlasti väga mõnus igapäeva liikur ja kui kätte ära ei sure siis mis sa hing veel oskad tahta :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 05.08.2011 11:11 
Kasutaja avatar

Hydration kirjutas:
Selle aksiate ostmisega või fondi panekuga tuli just meelde, et nädal/paar tagasi vaatas vanamees ka oma ostetud aksia seisu, oli vist 20euro sendiga kasumis kahe v kolme kuu peale :D
Ehk siis tundub täiesti "reaalne" teenimisvõimalus lollidele ja lollimatele :D

Oleneb, kuhu sa oma raha paned.
Oleks sa näiteks 2009 veebruaris ostnud 10 000 EUR eest Sivano aktsiaid (0.2 Eur tk, 50 000 aktsiat) ja oleks 2 aastat hiljem maha müünud (3.55 eur tk) oleksid sa teeninud 167 500 EUR.

Ja nagu ma olen juba korra kuskil maininud. Kui sul on oletame 10 000 EUR sulli ja tahad auto osta, siis kasulikum on võtta auto liisingusse, sest intress on väiksem, kui inflatsioon. Sissemaksest järele jäänud raha saad kasulikumalt paigutada, kui vaikselt põleda lasta (auto ostmine on üks halvemaid investeeringuid, sest su raha põleb pea 100%-liselt...kui me räägime uuemapoolsest massiautost).

Ja keda tra päeva lõpuks huvitab, kelle nimi on rohelisel paberilipikul omaniku rea peal????

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 05.08.2011 11:24 
Moderator
Kasutaja avatar

charly kirjutas:
Ja keda tra päeva lõpuks huvitab, kelle nimi on rohelisel paberilipikul omaniku rea peal????

Elavat ja kirjutavat legendi huvitab... (vanasti ei olnud heaks tooniks ka hundi nimetamine, seega las see nimi jääb välja ütlemata)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 05.08.2011 11:36 

Asukoht: Mängult .Välismaa,soomes jne sarnastes kohtades kus teisedki sarnased piiksukotid
Lähen võtan koos juhiga omale näiteks pika hummeri ja teen siia teema .et kuidas suhtutakse.Ma kaldun arvama .et mitte meedlivalt kui üldse sellel teemal lugejate autode all tekkida lastaks.Et kas siis on vahe või ei ole.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 05.08.2011 12:05 
Kasutaja avatar

to krss: ma kujutan ette , et sa oled mingi 50 aastane ihnurist kopikakoi. Poest ikka uusi sokke ja aluspesu ostad või on need ka igikestvad? Mis teed üldse selle suure rahaga, mida sa teenid?
Ise olen oma panni kunagi väljaostnud. Järgmise masina tõenäoliselt liisin. Enam välja ei ostaks, kui just väga hea tehing ei ole. Kui ma teenikisn samapalju kui krss siis sellise autoga millega praegu sõidan ma kindlasti ei liikleks (sellisega nagu krss isegi siis mitte , kui ma teenikisn veelgi vähem kui praegu).

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 05.08.2011 12:37 

krss kirjutas:
Pokemonile: ära ole vait, kui mõtled teisiti. Foorumid ongi just sobiv koht vaidlemiseks. Ja kuna ma olen vanem, pole ma jällegi kursis sellega, mis rohkem noorte inimeste pärusmaa ega vaidle asjades, millega omal kogemus puudub. Oma seisukohtade põhjendamist ei tohiks tõlgendada oma arvamuse pealesurumisena.

Sellega on see, et ma ütlen siis, kui mul midagi öelda on. Mõttetutesse vaidlustesse ma laskuda ei viitsi, kuigi olen üsna kõva vaidleja.

oopc kirjutas:
Lähen võtan koos juhiga omale näiteks pika hummeri ja teen siia teema .et kuidas suhtutakse.Ma kaldun arvama .et mitte meedlivalt kui üldse sellel teemal lugejate autode all tekkida lastaks.Et kas siis on vahe või ei ole.

Minugi poolest võiksid sellise teema teha, kui autot ei rendita aasta jooksul mitte kellelegi teisele, kui ainult teile.

skyaudi kirjutas:
Uskumatult palju on kitsisid ja kompleksides vaevlevaid inimesi.

Kuidagi peab ju naabrist parem olema... ega niisama ei ole öeldud, et eestlase parimaks söögiks on teine eestlane.

EDIT: Rõve OT tuli, aga vastasin variant 3, ehk sõidan millega juhtub, kuna kasutan palju ka sõprade/tuttavate autosi ja rendikaid.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 05.08.2011 13:08 
Kasutaja avatar

Vaatasin seda Modus VS Volvo 740 videot. Kuna pole Volvoga tuttav siis küsiks, kuhu kadus mootor? Millest on kardaan? Kuidas saab see kokku minna nii et tagurattad ei liigahtagi? volvol vist sõltuv sild ju. Ja eriti kui mootor tuleb kere alla nii et jääb salongiga ühetasa :think
Ei usu et poolraamid pole eest oma vahel seotud, aga siin jääb mulje et nad on täiesti eraldi. Seotud olles peaks IMO tõmbama terve esiosa poole katkise poole. Aga siin on suht sirge.

quote oopc /naljakas ka neid videoid näha kus mingi aeg tuntakse eest sõites end nagu mingis kosmose laevas kuid muis politsei auto kaamerast näeb välja nagu ajast räsitud silo käru kus lugematu hulk hingavaid organisme sees./

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 05.08.2011 15:47 

Oma auto on ikka oma. Eriti rõve on maksta iga kuu mingit liisingut+ intressid. Ja siis on see kohustuslik kaskokindlustus. Lambist 1-2 K euri aastas mingite sõiduvõimetute eitede ja petiste tarbeks. Ebanormaalne.
Kõige lahedamad on need kes võtavad 0 või 10% uue auto kasutusrenti ja siis võtavad sellest viimast. Hoolused lastakse täiega üle ja kaskost pumbatakse ka korralikult libaavariidega nutsu :err

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 05.08.2011 17:10 

allan1 kirjutas:
Oma auto on ikka oma. Eriti rõve on maksta iga kuu mingit liisingut+ intressid. Ja siis on see kohustuslik kaskokindlustus. Lambist 1-2 K euri aastas mingite sõiduvõimetute eitede ja petiste tarbeks. Ebanormaalne.
Kõige lahedamad on need kes võtavad 0 või 10% uue auto kasutusrenti ja siis võtavad sellest viimast. Hoolused lastakse täiega üle ja kaskost pumbatakse ka korralikult libaavariidega nutsu :err

No kui pump lööb ja skeem toimib, siis las minna :)
Rikka mehe lõbu on omada mittekaskot. See auto, mis sul avataril....noh peab palju pappi varvast võtta olema, kui pisikesegi kõksu peaksid tegema...
Nii puht huvist kust 300k said, et selline lexus osta? Kogusid sukasäärde 10 aastat?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 05.08.2011 17:55 
Kasutaja avatar

Mina ka ei mõista inimesi, kes ei raatsi kaskot teha. See on nagu järelmaksuga remont, ainult, et tänapäeva autode pisikesed kõksud maksavad jub aasta kasko makse. Ise võtaks kah pm tutika auto kui pank annaks. Muretu, garantii ja ei lagune vanadusest tingitud asjad. Siis võiks isegi diislit omada. Kasko on vaestele, rikkad sõidavad ilma:D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 05.08.2011 18:09 
Kasutaja avatar

Igakuiseid püsimakseid ei seedi. Kust see kindel raha iga kuu tuleb?

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema See teema on suletud, sa ei saa muuta postitusi või postitada rohkem vastuseid.  [ 137 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 8 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis