krss kirjutas:
TO Pokemon: miks Sa ärritud? Kas Sa tõesti häbened öelda välja, et Sulle lihtsalt meeldivad nii uued/kallid autod, mida välja osta ei suuda? Seda enam, et auto end tööga rahaliselt tagasi teenib, peaks olema ju liisimine õigustatud, saab ju panna firma kuludesse ja selle arvelt veel mõnda teistki autot remontida

Esiteks ma ei ärritunud, teiseks minu lemmik autod on W124/140 MB'd ning E38 BMW, kui praegu turuhindu võrrelda, siis ei ole ühestki otsast kallimad autod, kui praegune. Auto ei lähe firma kuludesse, auto on eraisikuna liisitud ja firmaga pole mingit pistmist, isegi tagasi ei teeni, kuna kilomeetrilt makstav summa katab hädapärast ära kütuseraha. Peres on kõik töötavad inimesed palgatöölised, lisaks ei kuulu keegi mitte ühegi firma juhatusse vms.
Tsiteeri:
Ega ma ei soovitagi enda autot kõigile. Lühidalt: 10 sajale, õel on täpselt samasugune automaatkastiga (kliima jms kuulus juba tollal enamike luksklassi autode varustusse), remontidest suurim on käigukasti vahetus (kast maksis 400kr, vahetus 2h, lihtsam-odavam kui 4 kulunud hoovastikupuksi vahetus, mille pärast kogu see töö), isegi sillajubinad-puksid on veel enamjaolt originaalid (va sharniirid vahetatud esimest korda 500tkm peal, kummidetailid õnneks vananevad selle põlvkonna autodel ajaga, mitte läbisõiduga), enda imestuseks ka roolilatt veel originaal (nende praktiliselt ainus tüüpviga). Tsingitud kere ei ussita ja ülevaatustel pole peale pirnivahetuste probleeme olnud - tean, et ei tohiks sellest avalikult rääkida, kuna see ajab nendel s*ta keema, kes on ostnud auto muid omadusi, mitte vastupidavust silmas pidades.
10 sajale? Mul on tallates keskmine kulu 10 sajale, rahulikult sõites istub 8 peal või nõksu alla selle, oleneb kes parasjagu sõitnud on. Kui sõita Soomes, siis ma saan aru, miks silladetailid vahetamata on. Pidevalt Eestis sõites nendega 500k ära ei sõida, isegi mitte kõrge profiiliga rehviga.
Tsiteeri:
Tsiteeri:
autol on kasko peal, mida välja ostetud autole vabatahtlikult väga peale ei võtaks ja igasuguste jamade korral saab lihtsamalt magada. Üleeelmine auto sai 2 korda taha kõksu, mõlemate remondisummad olid 10+k eeki.
See ongi suhtumise vahe, Sina oled võitnud 2x 10K EEKi ja kulutasid aega teenindusele, aga sihtotstarbeliseks kasutamiseks mõeldud põrkerauaga (jutt ei käi ainult volvodest!) autode omanikud võivad peale avarii registreerimist rahumeeli lahkuda sündmuskohalt ega pea kulutama üldse aega teenindusse minekuks. Mu aeg lihtsalt maksab rohkem. Lisaks ka soov mugavuse järele, et labidatöö asemel võid stangega talvel jäise valli tükkideks sõita ja pärast põhjaga üle neist jäistest kamakatest, ei pea lamavate politseinike ees kiirust vähendama, saab ülesse igast äärekivist, ei pea põdema parklas uksega tehtavate mõlkide pärast jpm. Sarnased omadused maksavad tänapäeva autode juures nii palju, et ka mina ei jaksaks ilma liisinguta neid omadusi tarbida, erinevalt vanematest autodest.
Kui aus olla, siis ma olen välja võtnud tunduvalt rohkem, kui 2x 10k eeki, aga see pole oluline. Ma kardan, et kui tagatiiba sisse sõidetakse, siis pole vist olulist vahet, millised põrkerauad küljes on. Lisaks ei ole ma nii tainas, et ma läheks mingit kuradi valli autoga rammima. Mul pole vajadustki selleks, kuna enamus teed on lahti lükatud ja ülla ülla, ma ei jäänud isegi mitte kinni see aasta... automaatkast ja esivedu, lisaks 215 laiad lamellid. EDIT: Kui mul autost kahju pole, siis vahest võtan ka asfaldist lamavaid politseinike 50'ga ilma, et autol pilpaid lendaks.
Arvestades seda, et te olete minust tunduvalt vanem ja elukogenum inimene, siis kohati vastate te väga lolle vastuseid... seda olen ma varem tähele pannud ka muudest teemades, siis ma lihtsalt olen suutnud vait olla ja mitte reageerida.