Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 07.05.2025 04:48

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 2055 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 137  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Politsei ütlemised jms.
PostitusPostitatud: 20.05.2009 23:43 
Kasutaja avatar

hollow kirjutas:
kutsu21 kirjutas:
Ei tea midagi. Oleneb. See samahästi kui lubadeta sõit, kui kõrval kedagi ei ole ja saad ka vastava paragraafi eest. Mitmeid juhtumeid olnud varasemal ajal.

ei ole... üks on juhtimisõiguseta, teine on ilma inimeseta kes talle kõrvasisse võib soovitusi sosistada... titeload on load ja kõrvalistuja ei ole peale tite esindaja seal autos keegi

Tegelikult seaduse järgi jah ei loeta Piiratud õigusega juhilube (ehk piimakaid) nagu "lubadeks" , kuna need kehtivad ainult koos 2-aastase juhištaaziga isiku kõrvalistumisel ning protokolli läheb Juhtimisõiguseta sõit. Sest üksinda ei ole sul nagu juhtimisõigust , load küll jh olemas nagu.
Kuid olen kuulnud ka, et mõned on rääkinud politseile, et noh tegelikult on load olemas ju, et täpselt samamoodi autokool ju läbitud ja on tehtud muu rikkumine (ehk kuni 3k), et kedagi kõrval pole. Juhtimisõiguseta sõit aga kuni 6k .

Endal said õnneks piimakad selle aasta alguses läbi .. uhh . :twisted:

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.05.2009 11:39 

kaabakaz, kõrvalistujal peab olema kehtivad load, vähemalt väitis mulle üks politseinik niimoodi. Ei loe kas ennem 2a täis jne.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.05.2009 11:48 
Kasutaja avatar

mkb kirjutas:
Kui nüüd väga vinti üle keerata, siis mis saaks sellisel juhul: Mul piimakad kehtivad kuni 30. mai , ARK-is ootavad juba täisload. Ehk, ma saaksin sõita 31. maist täislubadega. AGA, 31. mai on pühapäev ja 1. juuni (esmaspäev) on ARK kinni.

Kui vanus välja annab, võid minna ka enne piimakate kehtivuse lõppu uutele järele.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.05.2009 15:21 
Kasutaja avatar

tfr, piimakad lõpevad ära päev enne 18 saamist. Ehk siis arvatavasti postituse autoril on 31. mai sünnipäev ja ennem talle midagi kätte ei anta. A jube nõme oleks saada lubadeta sõidu eest mingi päev enne lubade kätte saamist :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.05.2009 16:59 

wtf_ kirjutas:
hollow kirjutas:
kutsu21 kirjutas:
Ei tea midagi. Oleneb. See samahästi kui lubadeta sõit, kui kõrval kedagi ei ole ja saad ka vastava paragraafi eest. Mitmeid juhtumeid olnud varasemal ajal.

ei ole... üks on juhtimisõiguseta, teine on ilma inimeseta kes talle kõrvasisse võib soovitusi sosistada... titeload on load ja kõrvalistuja ei ole peale tite esindaja seal autos keegi

Tegelikult seaduse järgi jah ei loeta Piiratud õigusega juhilube (ehk piimakaid) nagu "lubadeks" , kuna need kehtivad ainult koos 2-aastase juhištaaziga isiku kõrvalistumisel ning protokolli läheb Juhtimisõiguseta sõit. Sest üksinda ei ole sul nagu juhtimisõigust , load küll jh olemas nagu.
Kuid olen kuulnud ka, et mõned on rääkinud politseile, et noh tegelikult on load olemas ju, et täpselt samamoodi autokool ju läbitud ja on tehtud muu rikkumine (ehk kuni 3k), et kedagi kõrval pole. Juhtimisõiguseta sõit aga kuni 6k .

Endal said õnneks piimakad selle aasta alguses läbi .. uhh . :twisted:

samas seda arvestatakse ikkagi trahvi määramisel ja päris jõuliselt.
protokolli läheb kirja, et sõitsid lubadeta aga seal märgitakse ära, et sul olid piiratud load.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 22.05.2009 10:54 
Kasutaja avatar

kaabakaz kirjutas:
Allar kirjutas:
kaabakaz, kõrvalistujal peab olema kehtivad load, vähemalt väitis mulle üks politseinik niimoodi. Ei loe kas ennem 2a täis jne.

Kohtus käidud ja võidetud, pole mõtet vaielda. (Mulle väitis ka politseinik seda ja lausa kirjalikult ning trahviga, paraku ei hiilga see "asutus" oma mõistusega just väga kirkalt)

Äkki oled nii kena ja paned lahendi ka teistele lugemiseks.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 22.05.2009 15:14 

http://www.kohus.ee/kohtulahendid/index.aspx

toksid nime sisse ja ongi olemas, nimi on soovitatavalt jutumärkides.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 22.05.2009 15:21 
Kasutaja avatar

Mr.Spurway.Cooke kirjutas:

Ma ei tea, kas ma loll, aga ma ei leidnud kohta, kuhu see nimi trükkida. Seal igast muud p*ska võimalik sisestada.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 22.05.2009 15:29 

kutsu21 kirjutas:
Mr.Spurway.Cooke kirjutas:

Ma ei tea, kas ma loll, aga ma ei leidnud kohta, kuhu see nimi trükkida. Seal igast muud p*ska võimalik sisestada.

loomulikult loll :d

Lahendi sisu otsing:
Mitte sisestada üksikut tähte!

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 22.05.2009 15:33 
Kasutaja avatar

[Ot]Aga siiksi ilma(!) jutumärkideta, sest muidu ei leia ju.[/Ot]
EDIT: Ega seal suurt midagi ei ole. Vähemalt nime järgi küll väga ei leia.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 22.05.2009 20:15 

http://www.kohus.ee/kohtulahendid/temp/4-06-642.pdf

jutumärkidest nii palju et neid tasub kasutada siis kui otsid mingit sõnapaari koos, ntx. eesnimi perenimi ...

mul jälle see probleem et kui ei kasuta siis teinekord leiab liiga palju

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 23.05.2009 01:49 
Kasutaja avatar

Blacku kirjutas:
Ma ei saa aru, kust on tulnud arvamus, et politsei peab kellelegi eeskujuks olema? Politsei tagab korda ja ongi kõik. Kui ta sinust 200km/h vilkuritega mööda lendab, siis võtad eeskuju ja paned järgi? Teise silmas pindu nähakse ikka aga palki enda omas mitte. See on nagu koolipoisi käitumine "tema tegi ka, miks mina ei või". Elu ongi ebaõiglane, shit happens. Minge politseikooli kui tahate samasuguseid privileege.
Võta eeskujuks ja pane järgi, kui sul on õigete värvidega mida vilgutada

paar lauset ka teemasse:

kunagi mõned aastad tagasi sai tööbussiga elvasse mindud, vana sissesõidu kaudu, no sealt algab see linna märk lolli koha pealt, mäest alla kurvi peal, kiirus pold just midagi hullu, kuna vastutulijad vilgutasid, lasin vabalt, tõmmati all kruusaplatsil maha...
P: mis kiirus teil sees oli?
M: pole õrna aimugi, siin on linna-ala ju
P: 60 km/h, dokumendid paluks
M: (andsin, kõik korras)
P: tulge nüüd palun meie autosse

-- läksin siis---
(vahepeal oli pikem jutt et kuidas ma ikka ei suuda kiirust jälgida, ma vastu et kaup vaja kellaajaliselt kohale toimetada jne..)
P: kas teil eelnevalt ka rikkumisi on
M: no vaadake arvutist järgi (nii kui selle ära ütlesin, avastasin et selles vanas vectras neil polnudki arvutit ja hakkasin naerma..)
P: mis nalja pakub
M: ei ma avastasin et teil ei olegi arvutit... muuidu kuskil pool aastat tagasi jah, läksid load teatud asjaoludel..
P: aga kiiruseületamise eest
M: kui teil pole arvutit, siis pole mul ka kiiruseületamisi

P: selge, praegu saad kirjaliku hoiatuse, ja kui tagasi tuled sealt, siis hoiad kiirust linnapiiridele vastavalt!

noh kuna elva väike ja ütlesin neile kuhu kaup viia ja siis tartu tagasi, said nad isegi aru et poole-tunni tunni aja ses olen sealt läbisõidul tagasi, ja oligngi, ja nad ikka istusid seal, a siis oli juba 3 autot neil reas seal maas :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 23.05.2009 10:36 

eile hollika ringil peeti kinni: vööd polnud peal, kindlustust polnud, kanada märke polnud, volitust polnud, load ei kehti. läksin autosse, vaadati rikkumisi arvutist:

P: sul on rikkumisi ikka sitaks.
M:no viskab jah mõne vahele.
P:sul neid niigi palju, nii et kobi välja siit autost ja auto täna enam ei liigu.
M:rääkisid pehmeks.
ja läksin välja.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 23.05.2009 12:47 
Kasutaja avatar

kaabakaz kirjutas:
Ei leia sealt eriti midagi, peaks olema päris mitu lahendit minu kasuks, paraku on seal ainult üks määrus, mille kohaselt hüvitatakse mulle kohtukulud.
http://www.kohus.ee/kohtulahendid/temp/ ... 72.pdf.pdf

Kui keegi targem oskab, siis olge lahked ja otsige mu nime alt, kui määrus on, siis peavad otsused ka olema...

kusjuures lüües sisse sinna oma nime, ei leia ma ka ühtegi kohtulahendit... kuigi on endal üks kohtulahend paberkujul lauapeal olemas... see otsing ei tööta korralikult

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 23.05.2009 12:53 
Kasutaja avatar

Osa lahendeid (enne aastat 2006) on ka vanas süsteemis - http://kola.just.ee

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 2055 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 137  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 4 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis