Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 13.11.2025 03:47

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema See teema on suletud, sa ei saa muuta postitusi või postitada rohkem vastuseid.  [ 5636 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 218, 219, 220, 221, 222, 223, 224 ... 376  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Mis siis täna juhtus? Elame ennast välja 2010.
PostitusPostitatud: 21.10.2010 09:11 

No tõlgendus oli jh veidi karmimaks aetud, üro andis soovitusi, aga nende soovitustega võivad nad siiski :kill :kill Vastik hakkab kui vaadata seda üro rassismi blablabla muu hala komisjoni, õeh, sellist ila aetakse suust välja.
Näiteks Narvas samas võiks küll kakskeelset teenindust pakkuda kohati, oleks Eesti keelega ka midagi teha.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.10.2010 09:30 

Kui tulekski.. siis oskaks eestlased vene keelt aga venelased ei oskaks ikka eesti keelt :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.10.2010 10:33 

Vabandan, kui kedagi sellega solvan, kuid see on minu arvamus. Minu arust tuleks kõik vene rahvusest isikud, kes ei ole teatud aja jooksul meie riigikeelt ära õppinud, riigist välja saata. See ei ole lihtsalt normaalne, kuidas meie, Eestlased, peame õppima seda keelt, et üldse kuskile tööle saada, sest muidu ei saa suhelda nendega, kes pole ise meie riigikeelt ära õppinud.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.10.2010 10:50 
Kasutaja avatar

kontrollisin täna bingo lotot. Deem nurkadest jäi nr.8 puudu. ja see krdi nr. 8 oli diagonaalide esimene number. Ajas ropendama. Panin siis diagonaalidega edasi ja sealt jäi nr.29 puudu. Ropendasin edasi ja kontrollisin millegi pärast uuesti nurkade numbrid üle. Krdi nr.29 oli kahe silma vahele jäänud. 8)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.10.2010 11:03 
Kasutaja avatar

Allar kirjutas:
k2rpman, ma tegelikult seda mõtlesingi. Miks mina pean eesti riigis, kus vaid üks riigikeel (eesti keel), oskama rääkida vene keelt? Nemad peaksid õppima ära riigikeele, mitte karjuma et diskrimineerimine. Mujale lähevad, siis õpivad nagu naksti kohaliku keele ära..
Õnneks Pärnus pole see eriline probleem, aga Tallinnas käies suudan alati sattuda venelase otsa, kes eesti keelt absoluutselt ei mõista. Raske on käte abil seletada mida vaja.

Ennem vene keelt õppida ei kavatse, kui peaksin mingil põhjusel kolima venemaale või kuhugi, kus see keel väga laialdaselt kasutusel.

Kus kohas te neid venekeelseid tegelasi küll kohtate , kelle käte ja jalgadega kõike seletama peab? Käite linnapeal peksmas neid või?
Endal jumalast savi , kui mõni mutt kusagil marketis eestikeelt ei oska. Letipealt oskan kaupa ka ilma saaliteenindaja abita omale korvi tõsta. Ja letis tikku küsides ei ole pidanud venekeelt kasutama.
Vene keelt olen koolis õppinud ja teistest keeltest halvemaks ei pea. Hädast välja aidanud nii mõnigi kord Poolas , Leedus, Lätis ja isegi Ida-Berliinis ning Müncheni diskoteekis. Eestist rääkimata. Parimad anektoodid ikka venekeeles . Parimad nõukaarmee mälestused kõlavad hästi ainult venekeeles. Parimad pelmeenid tulevad venelastelt (vähemalt isetehtud). Parim viin venemaalt. Parim sõber elab Lasnamäel ja rahvuselt on venelane.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.10.2010 11:07 
Moderator
Kasutaja avatar

Ma olen Eestis suhelnud poola rekkajuhiga nii, et tema rääkis poola keeles ja mina vene keeles. Saime teineteisest vägagi hästi aru, kusjuures mina olin kindlasti kaine ja arvatavasti ka tema.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.10.2010 11:13 
Kasutaja avatar

minul ei ole ka vene keele vastu midagi.. eriti.. Koolis oli vene keel 2, kuna ma lihtsal teadsin liiga palju roppe sõnu. Elasin oma teisme-eas 6 aastat paldiskis, mis tol ajal oli 90% ulatuses venekeelne keskkond (poed, turud, klienditeenindused jne) ja pidin hakkama saama- suutsin end väljendada. Samuti sain hakkama Kundas komandeeringus olles, kus 15 pealisest brigaadist 14 olid umbvenelased ja mina eestlane. Saan hakkama.

Aga olen 100% vastu, et eesti kakskeelseks teha, kuna see on ikkagi Eesti Vabariik, mitte Putini-käsi-medvedjevi-tagumikus-riik.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.10.2010 11:16 

ÜRO tegi samasuguse avalduse Saksamaale ka? paneks seal ka riigikeeleks türgikeele

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.10.2010 11:46 
Kasutaja avatar

te kõik võiksite rahuneda natuke :D

GOOSFRABA

see on kõigest UN'i soovitus ja arvamus. keegi ei pea seda täitma. Seni kuni riigipea on ükskõik kes, peale ninasarvikute ühenduse, seda ka tõenäoliselt ei juhtu.

kuna teoorias on tegu demokraatliku riigiga, siis usun, et kui peaks isegi tõsisemalt arutlusele tulema see teema, PeAB jääma rahvale ka miski sõnaõigus.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.10.2010 12:02 
Kasutaja avatar

milkogreen kirjutas:
kuna teoorias on tegu demokraatliku riigiga, siis usun, et kui peaks isegi tõsisemalt arutlusele tulema see teema, PeAB jääma rahvale ka miski sõnaõigus.

võtmesõna ongi TEOORIAS. Paraku, kui kohukesed selle küsitluse läbi viivad, siis juhtub alati nii, et muukeelse rahva hulgas on aktiivseid arvamusavaldajaid kordades rohkem, kui eestlasi ja tulemus ongi- venelased tahavad kakskeelset riiki, eestlastel oli ükskõik (ehk siis sobib samuti) ja nii ongi...

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.10.2010 12:31 

:) võin lohutada, et küllaltki suure tõenäosusega tuleb ka see kaks keelne asi ära kuid riigi keeleks jääb siiski eesti keel ja teiseks keeleks saab lihtsalt olema vene keel. seda just sellel asjaolul, et meie vene rahvusest inimesed ei soovi hakata eesti keelt õppima ja seda ei saa neile ka EU seaduste kohaselt peale sundida seega neil peab olema võimalus igapäevaseid asju ajada vene keeles ja arvatavasti tasuks ka meil hakata seda keelt õppima, esiteks juba selle pärast, et siis on lihtsam endal hakkama saada jne jne. me oleme pidevalt ajanud sõrad nende vastu ning lootnud, et me eestistame nad vms aga mis te tõesti arvate, et te suudate venelasest eestlase teha ainult selle pärast, et te arvate et nad elavad eestis seega õppigu keel ära v ? "come on" nad on siin elanud juba mingi 20-30 aastat ja pooled ei ole isegi õppinud mitte eesti keelt, vaadates mujale maailmas on igal pool näha seda, et vene rahvusest inimesed on loonud omale komuunid kus nad saavad oma keeles hakkama (loe lasnamäe, narva jne) ja nad ei tahagi teisi keeli väga õppida. miks te siis arvate, et meie (kes elame venemaa kõrval) suudame seda muuta kuna meie seda tahame ? mõelge ise kui teid sunnitaks midagi tegema mida te mitte mingi juhul teha ei taha...
ma pole mingi savisaar aga mõelge loogiliselt :) meie poliitikuid huvitab ainut hääle saamine ja kui nad tabavad ära, et sellega nad saavad rohkem hääli siis nad seda ka teevad, see süsteem ei tööta juba ammu enam meie heaks vaid meie töötame selle heaks :D

nüüd ma ennustan tuleviku ja siit tuleb u. 2lk totaalselt vastu meelestatud möla peace

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.10.2010 12:38 

noored oskavad paljud eesti keelt aga mõtlen just hetkel seda vanemat seltskonda :) vabandust kui valesti arusaadavalt kirjutasin

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.10.2010 12:41 

Põhiline mure on see, et venelased elavad kommuunides, kus neil puudub reaalne vajadus eesti keele oskamiseks. Suudavad Narvas elades vabalt ilma eesti keeleta hakkama saada, siis puudubki vajadus seda õppida.

Need venelased, kes eestlastega peavad koos töötama/õppima, oskavad kõik eesti keelt. Aktsendiga niikuinii, aga see on ju tühiasi. Millegi pärast usun, et see probleem kaob põlvkondadega ära.

Sama targalt võiks USA-s kehtestada teisteks riigikeelteks vene, jaapani jne keeled.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.10.2010 12:49 
Kasutaja avatar

trykmann kirjutas:
Millegi pärast usun, et see probleem kaob põlvkondadega ära.

olen sinuga sama meelt.
suuremas jaos kõik 90 aasta ja edasi vene noored räägivad eesti keelt, mingilgi tasemel. 85-90 ja edasi sündinute hulgas on see protsent natuke väiksem, jne jne. eks aeg näitab, mis saab.

oma tööga seoses puutun kokku igapäev paljude inimsetega, väga erinevatest rahvustest ja rassidest.
totaalselt umbkeelseid venelasi ei ole palju aga neid on. palju on ka selliseid, kes sinuga eesti keeles juba põhimõtte pärast ei räägi, aga eesti keelest saab ideaalselt aru.
enamik siiski (vähemalt Pärnus) jagab lihtsaimal suhtlustasandil matsu lahti.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.10.2010 12:51 

skyaudi kirjutas:
FreeFaller kirjutas:
arvatavasti tasuks ka meil hakata seda keelt õppima, esiteks juba selle pärast, et siis on lihtsam endal hakkama saada jne jne. me oleme pidevalt ajanud sõrad nende vastu ning lootnud, et me eestistame nad vms aga mis te tõesti arvate, et te suudate venelasest eestlase teha ainult selle pärast, et te arvate et nad elavad eestis seega õppigu keel ära v ? "come on" nad on siin elanud juba mingi 20-30 aastat ja pooled ei ole isegi õppinud mitte eesti keelt, vaadates mujale maailmas on igal pool näha seda, et vene rahvusest inimesed on loonud omale komuunid kus nad saavad oma keeles hakkama (loe lasnamäe, narva jne) ja nad ei tahagi teisi keeli väga õppida. miks te siis arvate, et meie (kes elame venemaa kõrval) suudame seda muuta kuna meie seda tahame ? mõelge ise kui teid sunnitaks midagi tegema mida te mitte mingi juhul teha ei taha...

Su ennustus läks täppi ja möla hakkab tulema.
Arvatavasti tuleks hoopis venelastel hakata eesti keelt ükskord õppima ja viimase lause kohta wtf, kas vene ajal ei sunnitud meid vene keelt õppima, kas need, kes vene ajal vene sõjaväes käisid, said seal eesti keeles rääkida, täitsa ptsis, kui ei sobi siin, koligu Venemaale, seal oskavad kõik vene keelt.

ega sõjaväes (eestis) ei saagi vene keeles väga hakkama hetkel nagu ma olen aru saanud, mis on iseenesest mõistetav AGA see eeldaks, et riik annaks neile selle võimaluse õppida eesti keelt ja teha tasuta koolitusi selleks aga mis te arvate, et riik tahab raha kulutada, nad pigem loodavad selle peale millega saaks odavamalt hakkama, hetkel ei ole probleem siin vene rahvusest inimestes vaid meie toredas banaani vabariigis kes pidevalt rohkem jama korraldab

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema See teema on suletud, sa ei saa muuta postitusi või postitada rohkem vastuseid.  [ 5636 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 218, 219, 220, 221, 222, 223, 224 ... 376  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 4 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis