Allar kirjutas:
k2rpman, ma tegelikult seda mõtlesingi. Miks mina pean eesti riigis, kus vaid üks riigikeel (eesti keel), oskama rääkida vene keelt? Nemad peaksid õppima ära riigikeele, mitte karjuma et diskrimineerimine. Mujale lähevad, siis õpivad nagu naksti kohaliku keele ära..
Õnneks Pärnus pole see eriline probleem, aga Tallinnas käies suudan alati sattuda venelase otsa, kes eesti keelt absoluutselt ei mõista. Raske on käte abil seletada mida vaja.
Ennem vene keelt õppida ei kavatse, kui peaksin mingil põhjusel kolima venemaale või kuhugi, kus see keel väga laialdaselt kasutusel.
Kus kohas te neid venekeelseid tegelasi küll kohtate , kelle käte ja jalgadega kõike seletama peab? Käite linnapeal peksmas neid või?
Endal jumalast savi , kui mõni mutt kusagil marketis eestikeelt ei oska. Letipealt oskan kaupa ka ilma saaliteenindaja abita omale korvi tõsta. Ja letis tikku küsides ei ole pidanud venekeelt kasutama.
Vene keelt olen koolis õppinud ja teistest keeltest halvemaks ei pea. Hädast välja aidanud nii mõnigi kord Poolas , Leedus, Lätis ja isegi Ida-Berliinis ning Müncheni diskoteekis. Eestist rääkimata. Parimad anektoodid ikka venekeeles . Parimad nõukaarmee mälestused kõlavad hästi ainult venekeeles. Parimad pelmeenid tulevad venelastelt (vähemalt isetehtud). Parim viin venemaalt. Parim sõber elab Lasnamäel ja rahvuselt on venelane.