Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 05.12.2025 03:30

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema See teema on suletud, sa ei saa muuta postitusi või postitada rohkem vastuseid.  [ 15309 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 484, 485, 486, 487, 488, 489, 490 ... 1021  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Mis siis täna juhtus? €lame €nnast välja 2011
PostitusPostitatud: 28.06.2011 22:10 
Kasutaja avatar

insche kirjutas:
dong kirjutas:
Mis teema rollerijuhtidega on uue seaduse järgi? Kas me ei või enam sõita? Ma olen 16a kas mul peab ka siis juhiluba nüüd olema? Varem ei pidanud ju.

dong kirjutas:
Ma 86a sündinud siis võib vabalt paarutada edasi ja ei pea midagi arvele võtma ja eksameid tegema?

Misasi sa oled siis? Registrisse peavad minema KÕIK rollerid, rolleriload peavad olema 16-18 aastastel, üle 18 aastastel asendab seda ka mõne teise kategooria juhiluba, nt. B. Alla 16 käivad jala või sõidad jalgrattaga (seal on ka liikluses mingi alammäär ja vist isegi jalgratturiluba). Ehk siis kui liiklust õpetavas koolis käind ei ole, siis liikluses sõita ei tohi, mis on ka loogiline.

Kõik vääga õige aga täpsustaks natuke. Kõik rollerid peavad arvele minema 2012a juuliks (va vanemad kui 2011a).

Käisin arkis mingiaeg ja keegi kõrval arutas sama asja :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 28.06.2011 22:20 

Q123 kirjutas:
dong kirjutas:
See loll seadus jah isegi ei salli eriti neid superbike jne vendasi. Nemad tahavad küll, et autojuhid neid austaksid aga ise kurat mängivad sellist vingerbussi, et sõidavad keskelt läbi jne ja teevad muid lollusi. Miks me siis autojuhid peaks neid austama kui nad ei austa autojuhte kui ka seadusi.

Kes on "me" , kui sa oled 16 ja sellist juttu siin suust välja ajad?
Sa jää ikka oma rollerite juurde ;)

Jah olen 16 aga ikkagi autojuht olen ja sõidan autoga mitte rolleriga. Ja minu õppimist on just väga seganud need haiged rolleri/motikavennad kes sõidavad joonte pealt mööda jne.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 28.06.2011 22:23 

Kui autojuhid natuke ka peegleid kasutaks, vaataks aegajalt taha vms, siis oleks see omavaheline suhtumine hoopis teine.
Kui näed tagant tsiklit tulemas, siis ole mees ja hoia natuke kõrvale, ma ei usu, et see manööver peaks kellegil üle jõu käima, või siis öko sõidu põhimõtete vastu?!
Ei ole vast tarvis oma kadeduse tõttu tsiklimehele silma pissida :kill
Enda närvid ka pärast puhtamad ja meel rõõmsam, kui mõnikord ka tsiklimees vastu tänab :rokib

Ja, et see jutt kuidagi ühe poolne ei tundu, siis mina olen autojuht..

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 28.06.2011 22:26 

Manööver on iga sõidukil enda teha ja ei mängi rolli autjuhi mänööver sama teeb ka motikamees, jalgrattur kui ka rulluisutaja vms. Ise vaadaku kus teeb. Autojuht peab ka ise vaatama kuidas manöövreid teeb. Sina räägid nagu mingi motikamees oleks kuningas ja tema järgi peavad kõik asju tegema ja tema ei pea manöövri jaoks mitte midagi vaatama. Keegi ei käsigi tal selle mootorattaga sõita, kui tahab sõidab ja teab oma riske ja mitte mängignu lolli, et joontepeal valgusfooride tagant mööda tuhistavad on vale. Tundub, et motikamehed üldse ei tunne seadusi, arvavad,et kitsad masinad ja võivad nüüd joontepeal jne sõita.

Viimati muutis dong, 28.06.2011 22:29, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 28.06.2011 22:27 

Kui sa juba nii nokkivaks läksid, siis manööver ei ole ka ühegi auto enda teha.. :kill

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 28.06.2011 22:28 
Kasutaja avatar

Ise tsikliga sõites olen tähele pannud ka et ei panda tähele neid kaherattalisi üldse, viimased paar juhust on olnud just nii 30ndates naisterahvastega, ju nad siis arvavad et jalgratas tuleb aeglaselt ja keerab ette.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 28.06.2011 22:33 
Kasutaja avatar

Tõnis_S kirjutas:
ändi kirjutas:
Tähelepanek elust-kõige rohem tikuvad välismaal töötavaid eestlasi taga rääkima need,kes ise pole sammugi Eestist välja saanud,lähevad näost punaseks,kui keegi neid võõramaa keeles kõnetab jne.

Kui kaugele peab üks minema, et tal oleks õigust midagi vastu ütelda? Kas kohe päris tõotatud maale austraaliasse välja? ja kui seal pole käinud, siis tuleb kõike kuuldut kummarda ja sangarite jutlemise ajal päid kaasa noogutada?
Kas enda keha müüvat klienditeenindajat võib ikka teotada või tuleb selleks ka kolbmootori töökäik eneses läbi proovida?
.Markus. kirjutas:
Veetsin täna mitu mõnusat tundi Maidlas järve ääres. Mõnus päike ja vesi. 8)

Ja venelased :D . Ei mitte, et ma kohe mingi russofoob oleks, aga maidals kipub vägisi jääma mulje, et kaks seltskonda kelle hääl kaikub üle vesise välja on tatikad ja venelased - eriti rajuks läheb kui on tegu vene jõmpsikatega.

Vastu ütlemise kohta pole keegi sõnagi öelnud,pigem vihjasin sellele,et eestis olijad tikuvad näägutama välismaale tööle minejaid ja neid kõiki orjadeks pidama,kuigi üsna palju minejaid on ka oma eriala spetsialistid.Paljud on suutnud alustada oma ettevõttega ja pakuvad tööd ka kohalikele jne.Mõned äädikad ei saa aga sellest kõigest aru ja kaagutavad aina orjadest.Ühes teises foorumis oli ilus juhus,kus üks inimene tegi nalja selle üle,kuidas soomes töötavad ehitajad võtavad uhkeid autosid liisingusse ja siis ei suuda sinna rehve osta ja neid tehniliselt korras hoida.Alles hiljuti märkasin,et sealsamas foorumis oli see inimene lisatud kellelegi võlgu olevate nimerkirja ja seda just auto varuosade ostmisel.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 28.06.2011 22:34 
Kasutaja avatar

torms kirjutas:
Ise tsikliga sõites olen tähele pannud ka et ei panda tähele neid kaherattalisi üldse, viimased paar juhust on olnud just nii 30ndates naisterahvastega, ju nad siis arvavad et jalgratas tuleb aeglaselt ja keerab ette.

Tihtipeale äkki sulandute tausta ka? Ei kanna keegi helkurvesti ega kaugelt märgatavat kombet ega miskit, vist...
Nii võib tähelepanuta jääda küll.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 28.06.2011 22:39 
Kasutaja avatar

ValgeKotkas kirjutas:
torms kirjutas:

Tihtipeale äkki sulandute tausta ka? Ei kanna keegi helkurvesti ega kaugelt märgatavat kombet ega miskit, vist...

Meenutab juhust kui üks vanapapi keeras oma uhke uunikum vene sõjaväetsikliga ette, ise veel sõjaväeliselt kirevas riietuses ka, loodan ,et sai ise rohkem targemaks oma vehkimisega.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 28.06.2011 22:42 
Kasutaja avatar

ValgeKotkas kirjutas:
torms kirjutas:

Ise sõidan tihti täistulega, et oleks rohkem märgata

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 28.06.2011 22:44 

oopc kirjutas:
To Seeya:Kas oled nõus .et andekad .korrektsed töölised võivad teenida rohkem kodus kui mingid arutud .õnneotsiatest orjad kusagil võõrsil.Jah selliste tilkade nägemine ja kuulamine ehk tüütu kuid samas ehk pull ka.
Andekad inimesed otsivad kodus omale töölisi aga andetud otsivad võõrsil omale peremeest.
Kujatan ette kuidas sul kontoora uks jalaga lahti lükatakse ja päikseprillide .kappa särgi ja muude huinjadega kloun tuleb luuletust lugema.
Anna neile soovitus .et mingu siit hästi kaugele kuhugi ära .et keegi ei kuuleks ka kõrvaga ega oleks ta vaatevälja kauguses.
Vaikselt hakkab nõnda ehk juba heoluriik ka kujunema .Pole neid .läheb ka teistel paremini.

Härra Oopc - Teie postitused on mul tegelikult blokeeritud (enamus ajast ma lihtsalt ei jaga ära mida Te öelda püüate) aga nägin, et kellelgi oli teie postitusest juba häda tõusnud ja otsustasin vaadata mis Te kirjutasite.

Ma olen nõus, et oma ala spetsialistid võivad ka Eestis täiesti arvestatavat palka saada aga ei saa nõustuda, et ma neil kusagile hästi kaugele ära minna peaks soovitama. Pigem soovitaks haridust või kutset omandama minna. Inseneridest on alati väga suur puudus. Ei pea ennast mitte mingil juhul ka andekaks - tööd tuleb lihtsalt teha ja vaeva näha. Eesti Vabariigis on praegusel hetkel absoluutselt kõigil võimalus alustada oma ettevõttega ja ennäe imet, enam ei pea isegi osamaksu (firma sissemaksu) tasuma.

Lihtsalt minu jutu point oli selles, et selle asemel, et vinguda ja iniseda, võiks ju ennast viisakalt üleval pidada ja endast võimalikult hea mulje jätta. Teine võimalus on endale ise töökoht luua ja vaadata millised summad peavad igakuiselt laekuma, et näidata 10-le inimesele 1000 euro suurust kuupalka (minu firma suuruse tõttu tundub hetkel paras utoopia aga vb tulevikus). See kui minujaoks täiesti võõras inimene räägib, et ta teenib seal nii ja naapalju eurosid ei ole ju muljetavaldav. See panebki mõtlema, miks ta siis seal ei tööta kui elu nii nii hea oli ja raha rohkem kui kulutada suutis.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 28.06.2011 22:47 

torms kirjutas:
ValgeKotkas kirjutas:
torms kirjutas:

Dr Neeme soovitab veel lärmakamat summutit ka, et kuulda oleks. :D 5+

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 28.06.2011 22:48 

torms kirjutas:
ValgeKotkas kirjutas:
torms kirjutas:

1. Tsiklimees jääb hulga kergemini piilari taha, kui misiganes muu liikur. Mulle on piilari taha ära mahtunud ka pikk poolhaakega rekka, asi siis see väike tsikkel sinna taha ära peita on?
2. Tsiklimehed ei liigu linnas väga 50'ga ka... kiiresti liiklevale kaherattalisele ei jää lihtsalt silm nii hästi peale.
3. Riided. Nagu Valgekotkas kirjutas, siis sulandutakse lihtsalt tausta sisse ära ja jällegist ei märgata.

Põhiline pauk on siiski esimesed kaks punkti.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 28.06.2011 22:50 

ändi kirjutas:
Tõnis_S kirjutas:
ändi kirjutas:
Tähelepanek elust-kõige rohem tikuvad välismaal töötavaid eestlasi taga rääkima need,kes ise pole sammugi Eestist välja saanud,lähevad näost punaseks,kui keegi neid võõramaa keeles kõnetab jne.

Kui kaugele peab üks minema, et tal oleks õigust midagi vastu ütelda? Kas kohe päris tõotatud maale austraaliasse välja? ja kui seal pole käinud, siis tuleb kõike kuuldut kummarda ja sangarite jutlemise ajal päid kaasa noogutada?
Kas enda keha müüvat klienditeenindajat võib ikka teotada või tuleb selleks ka kolbmootori töökäik eneses läbi proovida?
.Markus. kirjutas:
Veetsin täna mitu mõnusat tundi Maidlas järve ääres. Mõnus päike ja vesi. 8)

Ja venelased :D . Ei mitte, et ma kohe mingi russofoob oleks, aga maidals kipub vägisi jääma mulje, et kaks seltskonda kelle hääl kaikub üle vesise välja on tatikad ja venelased - eriti rajuks läheb kui on tegu vene jõmpsikatega.

Vastu ütlemise kohta pole keegi sõnagi öelnud,pigem vihjasin sellele,et eestis olijad tikuvad näägutama välismaale tööle minejaid ja neid kõiki orjadeks pidama,kuigi üsna palju minejaid on ka oma eriala spetsialistid.Paljud on suutnud alustada oma ettevõttega ja pakuvad tööd ka kohalikele jne.Mõned äädikad ei saa aga sellest kõigest aru ja kaagutavad aina orjadest.Ühes teises foorumis oli ilus juhus,kus üks inimene tegi nalja selle üle,kuidas soomes töötavad ehitajad võtavad uhkeid autosid liisingusse ja siis ei suuda sinna rehve osta ja neid tehniliselt korras hoida.Alles hiljuti märkasin,et sealsamas foorumis oli see inimene lisatud kellelegi võlgu olevate nimerkirja ja seda just auto varuosade ostmisel.

Õnneks pole mina kunagi inimesi, kes välismaal töötavad orjadeks pidanud. Olen ka ise oma firmaga välismaal töid teostanud ja no ei saa kurta. Töökultuur ja tasustamine on hoopis midagi muud. Väga suur austus kõikide ettevõtjate suhtes kes suudavad oma firmad ka välismaal toimima panna.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 28.06.2011 22:55 

No mina keerasin ka mõned päevad tagasi ühele tsiklimehele ette, hakkasin rida vahetama, vaatasin et tüüp on kaugel kuni järgmine hetk oli pmst minuga juba kohakuti. Tõesti raske on selliseid tegelasi märgata kui nad käituvad (linna) liikluses nagu kari idioote. Ma ei tee mingeid üldistusi, aga viimasel ajal on väga palju selliseid madallendureid silma jäänud kes siis hiljem halavad et keegi neid ei märka. Tahate väga vajutada, siis tehke seda kuskil maanteel aga mitte linnas.

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema See teema on suletud, sa ei saa muuta postitusi või postitada rohkem vastuseid.  [ 15309 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 484, 485, 486, 487, 488, 489, 490 ... 1021  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis