oopc kirjutas:
To Seeya:Kas oled nõus .et andekad .korrektsed töölised võivad teenida rohkem kodus kui mingid arutud .õnneotsiatest orjad kusagil võõrsil.Jah selliste tilkade nägemine ja kuulamine ehk tüütu kuid samas ehk pull ka.
Andekad inimesed otsivad kodus omale töölisi aga andetud otsivad võõrsil omale peremeest.
Kujatan ette kuidas sul kontoora uks jalaga lahti lükatakse ja päikseprillide .kappa särgi ja muude huinjadega kloun tuleb luuletust lugema.
Anna neile soovitus .et mingu siit hästi kaugele kuhugi ära .et keegi ei kuuleks ka kõrvaga ega oleks ta vaatevälja kauguses.
Vaikselt hakkab nõnda ehk juba heoluriik ka kujunema .Pole neid .läheb ka teistel paremini.
Härra Oopc - Teie postitused on mul tegelikult blokeeritud (enamus ajast ma lihtsalt ei jaga ära mida Te öelda püüate) aga nägin, et kellelgi oli teie postitusest juba häda tõusnud ja otsustasin vaadata mis Te kirjutasite.
Ma olen nõus, et oma ala spetsialistid võivad ka Eestis täiesti arvestatavat palka saada aga ei saa nõustuda, et ma neil kusagile hästi kaugele ära minna peaks soovitama. Pigem soovitaks haridust või kutset omandama minna. Inseneridest on alati väga suur puudus. Ei pea ennast mitte mingil juhul ka andekaks - tööd tuleb lihtsalt teha ja vaeva näha. Eesti Vabariigis on praegusel hetkel absoluutselt kõigil võimalus alustada oma ettevõttega ja ennäe imet, enam ei pea isegi osamaksu (firma sissemaksu) tasuma.
Lihtsalt minu jutu point oli selles, et selle asemel, et vinguda ja iniseda, võiks ju ennast viisakalt üleval pidada ja endast võimalikult hea mulje jätta. Teine võimalus on endale ise töökoht luua ja vaadata millised summad peavad igakuiselt laekuma, et näidata 10-le inimesele 1000 euro suurust kuupalka (minu firma suuruse tõttu tundub hetkel paras utoopia aga vb tulevikus). See kui minujaoks täiesti võõras inimene räägib, et ta teenib seal nii ja naapalju eurosid ei ole ju muljetavaldav. See panebki mõtlema, miks ta siis seal ei tööta kui elu nii nii hea oli ja raha rohkem kui kulutada suutis.