Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 02.05.2025 03:17

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema See teema on suletud, sa ei saa muuta postitusi või postitada rohkem vastuseid.  [ 255 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 17  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Mis Eesti riigis toimub ehk inimesed ei arvesta üksteisega
PostitusPostitatud: 29.12.2008 12:59 
Kasutaja avatar

BAZ kirjutas:
See on täpselt selle sama asja asja pärast, miks paljudele, paljudele inimestele tuleb esimene libe ka IGAL, IGAL aastal sellise hüpersuper üllatusena, et täitsa lõpp.. Ei räägi mingist mustast jääst, ega mingist üllatusest, vaid sellest, kui on esimene libe päev, kus kõndidagi libe. Looda ainult, et keegi selga ei lendaks... Sama teema siis lumega, mille peal sõitmine 2x ohtlikum, kui klaasjää peal, kus sõidetakse 2x kiiremini, kui paksu lume peal...

Mingi pikem ja põhjalikum libeda koolitus oleks selle raviks ma arvan. Ja IRL mingis autokoolis ei õpetata ju üldse, kuidas peaks käituma, kui sireenidega auto selja taga.

Olen sinuga täiesti nõus, meie eesti paljud inimesed ei oska libedaga sõita, oskavad ainult suvel gaasipedaali põhja suruda.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 29.12.2008 12:59 

G2rry, Sul on lihtne öelda, et õpi marsruut ära, kuna ise elad Tallinnas. Kui eluaeg oled elanud väikelinnas, kus pole ühtegi foori, rääkimata mitmest sõidureast, siis on Tallinnas liikumine parajalt keeruline. Minul ema näiteks põhjendab selliseid liigutusi sellega, et ta ei suuda omale linna nii palju ette mõelda, et saaks õigeaegselt reavahetused ja muud vigurid tehtud. Teine asi, et sõidetakse meelega poolest pöörajate rivist mööda ja siis jäädakse kõrval ritta seisma, et ups ma sõitsin valel rajal, laske vahele.

PS! Kui näete mingeid kahtlasi vigureid mõne liikleja poolt tegemas, siis vaadake rooli.... enamjaolt on seal nokamütsiga soome "ehitaja". Ja kui hakatagi jälgima, neid nokamütsiga sõitjaid, siis tõesti teevad nad igasuguseid imemanöövreid hulga rohkem, kui just load saanu esimest korda üksinda liiklemas.

Terv,
Pokemon

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 29.12.2008 13:04 
Kasutaja avatar

No ette peaks ikka suutma niipalju mõelda, et kuhu sa keerama hakkad, siis enamvähem võtad rea ära, et päris teise äärde ritta ikka ei lähe.
Kuid saan aru ,et kui linna ei tunne siis täpselt õiget rida sa ikka kätte ei saa ja nii mõnigi kord paned mööda, seda muidugi.
Aga imemanöövrite tegijaid jagub jah, võtke või Joosep Laiksoo, kes tallinnas matsu pani.
See tallinna vahel kruisamine päeval ei ole eriti lõbus, öösel tühja linnaga on suht norm.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 29.12.2008 13:15 
Kasutaja avatar

part1 kirjutas:
BAZ kirjutas:
See on täpselt selle sama asja asja pärast, miks paljudele, paljudele inimestele tuleb esimene libe ka IGAL, IGAL aastal sellise hüpersuper üllatusena, et täitsa lõpp.. Ei räägi mingist mustast jääst, ega mingist üllatusest, vaid sellest, kui on esimene libe päev, kus kõndidagi libe. Looda ainult, et keegi selga ei lendaks... Sama teema siis lumega, mille peal sõitmine 2x ohtlikum, kui klaasjää peal, kus sõidetakse 2x kiiremini, kui paksu lume peal...

Mingi pikem ja põhjalikum libeda koolitus oleks selle raviks ma arvan. Ja IRL mingis autokoolis ei õpetata ju üldse, kuidas peaks käituma, kui sireenidega auto selja taga.

Olen sinuga täiesti nõus, meie eesti paljud inimesed ei oska libedaga sõita, oskavad ainult suvel gaasipedaali põhja suruda.

Kusjuures sõita oskavad tegelikult väga ilusti, aga ma ei tea, kas vahepealse ajaga unustatakse sõitmine ära või ei arvestata oludega vms...

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 29.12.2008 13:23 
Kasutaja avatar

BAZ kirjutas:
part1 kirjutas:
BAZ kirjutas:

Kusjuures sõita oskavad tegelikult väga ilusti, aga ma ei tea, kas vahepealse ajaga unustatakse sõitmine ära või ei arvestata oludega vms...

Väga ilusti kindlasti mitte, aga jah oskustega on nii, et väga kõikuvalt, enamvähem hakkama saavad jah pooled küll, teine pool on küsitav.
sõiduoskus on ka see, kui oskad libedaga arvestada ja kohanduda, pluss oskad autot käsitseda, kui hakkab käest ära minema.

Väga ilusti sõidavad meil eestis vähesed.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 29.12.2008 13:48 
Kasutaja avatar

minge käige Vilniuses ära ja siis öelge et tallinnas on hull liiklus. :err
käidud, nähtud ka seal keskmist sõrme, kui esimest korda käisin :D aga kui mitmeid kordi veel käid seal, siis on suht asi selge kuidas toimima peab. ja peaks mainima et tallinnas on küllaltki lebo se liiklus. rääkimatta pärnust ja tartust kus on liiklus üldse rahulikum :beer

ja nõustun Bomsch'iga et se on suht eitede vabandus et kes "esimest korda linnas" vms..

võin öelda et mul emal mingi ikka ka päris kaua load käes olnud. ja ta siiamaani kardab tallinna sõita.. kuigi maarduni ja nii pole probleem sõita.. se on suht mõttetu põdemine, niguinii kui oled teel, siis oled juba liikluses, mis siis enam suurte majade vahele sõitma minna on? :lol :auto

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 29.12.2008 13:57 
Kasutaja avatar

Näen mõnel kiitlemist ja liigset eensekindlust, see avariisid toobki.
vaadake, naised sõidavad tihti vähe, aga kui sa vähe ja harva sõidad, siis on loomulik et oskused ei tule ka 20 aastada.
samas, kui oled ikka 10 aastat ilma sõitmata olnud, unustad omajagu ära küll eriti hulluks läheb asi suures linnas, tõsi see tuleb ajapikku meelde, aga algul peab ikka asja vaiksemalt võtma.
Noh, ütleme nii, et kui oled väikelinna liiklusega harjunud on algul raske küll, tuleb aru saada, et nemad ei tea tallinanst midagi eriti ja neil raske peavad ettevaatlikult sõitma.
Reavahetusega pead tallinnas ikka väga ettevaatlik olema, sest enamik ei lase vahele, õnneks osad on ikka nii viisakad ja alati tänan neid ohutuledega, kui vahele lasevad, ise ikka katsu ka vahele lasta.
Lisaks on see, et tallinna liiklus on palju keerulisema korraldusega, kui näiteks jõgeva.
Inimene kes on eluaeg Jõgeval sõitnud loomulik, et tallinnas esimest korda sõites hädas on.

Ka teie sõitsite kunagi esimest korda tallinnas, võibolla arvasite et olete kõvad juhid aga tegelt teised juhid kirusid teid, nii mis jaksasid.

Vaatan, et ikka liiga palju kiidetakakse ennast ja ei saada algajatest ja ettevaatlikest juhtidest aru.Seda enam see tõestab, miks ei saada aru mis tallinna liiklusel häda on, sest ise ollaksegi sellise liikluse tekitajad, ei nähta oma ninast kaugemale.

Tõesti pean nentima fakti, et lätis riias oli liiklus muidugi hullem, kui tallinnas.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 29.12.2008 14:14 
Kasutaja avatar

kaabakaz kirjutas:
Mis seal reavahetusel siis rasket on?
Paned suuna sisse ja keerad.

Pigem on need kodanikud natuke lühinägelikud, kes ristmiku kinni sõidavad ja siis lolli näoga otsa vaatavad :D ei no tere hommikust

suund sisse ja keerad? On näha jah tallinna liikluses, et nii suvalt sõidetakse, selle tulemus on see, et su kõrval on keegi kes sind ei lase vahele ja keerad talle lihtsalt sisse ja pärast mõlemad vihaselt ootate politseid, kuna ei jõua kokkuleppele.
Sa nagu peeglisse ja aknasse ei vaata, mis su kõrval ja taga sünnib?
Tõid eheda näite praegu enda näol, täpselt teemapealkirjaga ühtiv.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 29.12.2008 14:36 
Kasutaja avatar

kaabakaz kirjutas:
Kuidas arvad...
10h päevas oma ajast Tallinna liikluses veedad, siis pole midagi rasket ega hirmsat.
ikka vaatan peeglisse, kui tõesti on mingi konn, kes ei raatsi isegi oma autohinnaga mind vahele lasta, siis reastun tema taha.

Parem ikka, kui teises reas seista ja oodata, kuni mingi viisakas inimene tuleb, kes suutmatu juhi vahele laseb. Reavahetus peaks olema kiire ja sujuv, pole parata, kui kellegi ego natuke kannatab, sest tema ette julges keegi reastuda.

see juht pole suutmatu vaid ettevaatlik, näiteks ma ei sõida 10 tundi päevas tallinnas, sa oled mingi kuller või?
Kuid liiga kiire ei tohi see olla, tallinnas nähtud küll neid ridade vahet süstijaid, politseile ei meeldi need ja see on mitte arvestamine kaasliiklejatega.
Millegipärast, kui ma tallinnas käin ja suunda näitan, et rida vahetada tahan ja liikuma hakkan saan pidevalt signaale ja vahele mind ei lasta enamus kordi, vahele saan kas mõne viisaka juhiga või siis kui on piisav vahe, kuhu ma mahun, aga seda alati pole,
Kõige kehvemad on selle kohapealt tipptunnid.
Ka ette kiirendamisega olen ees olnud sobivasse vahesse saanud.

Mina ei väidagi, et see hirmus oleks, aga väikelinnast tallinnasse tulnud inimene, kes seal vaid paar korda aastas käib, talle on see asi ikka natuke hirmus küll.
tallinna liiklus pole nüüd väga hirmus, aga parajalt vastik küll, üks asi ongi just need süstimised, kus hooletud ninaeest tõmmatakse läbi nii et pead piduri põhja suruma, et mitte sisse sõita, oma auto terveks jätmise pärast lihtsalt ja oma aja säästmiseks, muidu kütaksin jumala rahuga sisse neile.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 29.12.2008 14:45 
Kasutaja avatar

bomsch kirjutas:
No see võõra linna jutt on ju küll eriti armetu pask. Kelle asi see on, kas see on, et oled maalt ja hobusega. Kui ma lähen võõrasse linna, kas siis seal on lumi kohe libedam ja foorituled teist värvi ja ühesuunalisel teel keeran paremast reast vasakule?

Maamees Tallinnas on sama mis sina ridariäss esmakordselt tõesti Vilnjuses.
Kaasreisijal kaart näpus järge hoidmas, kohalikud tuusad sul ees ja taga ja sina närviliselt õiget teeotsa otsimas, kohalikud aga ülbelt sulle näppu löopimas ja näkku irvitamas. Ei ole mõtet nüüd seletama hakata, et Vilnjus su kodulinn on.
Kui oledki nii äss, siis ei maksa kõiki oma tasemel hinnata, ei ole loodus kõik nii ässaks loonud kahjuks või õnneks.
See ongi peamine probleem eestis, kõigil on kiire ja üksteisega arvestamine ei tule kõne allagi.
Vahele laskmine on lihtsalt nii raske, rooli taga kiunutakse, "miks sa **** varem ei reastunud ümber", "kus sa trügid raisk" jne jne jne
Liiga kiire on kõigil kohalikel, pealinn ja kõrgem pilotaaz ikkagi ju ... aa + streetrace org kasutaja ka, see peaks veel ego tõstma maameeste ees :P

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 29.12.2008 14:46 
Kasutaja avatar

kaabakaz kirjutas:
Ei tea, signaali pole ma juba päris tükk aega kuulnud. (mulle tullakse tavaliselt kallale)
Kelles on viga, kui sulle signaali lastakse ja sa reastuda ei suuda?

Huvitav, mida ma teisiti teen, kui sina oma jutu järgi?
Sina ju väidad, et suund sisse ja vahetad rida.No ma panen ka suuna sisse ja hakkan rida vahetama, aga saan signaali.Huvitav mida ma siis teisiti, kui sina teen?
Järelikult räägid sa siin midagi mööda, nii lihtne see reavahetus ikka ei ole, esmalt kui suuna sisse paned pead ikka peeglitest ja aknast veenduma, et see koht on vaba, kui ei ole vaba pead otsima vaba koha või ootama, kuni tehakse vabaks, sest vastasel korral keerad sa lihtsalt sisse.
Ma olen üritanud korduvalt suund sisse ja vaikselt liikuma, keegi vahet ei suurenda ja lõpuks saan signaali kah veel takkaotsa.
Praegu sa niisama mölised.

Just täpselt selles ongi asi, teistega ei arvestata ja ei nähta oma ninast kaugemale.
Sama hea oleks loota, et kui sina lähed maale oskad kohe seal lehmi karjatada, kuigi pole põlise linnapätina lehma oma silmaga näinudki elus.
Siis maamehed naeravad, kus on alles koba peaks ju oskama ometi.

Ei usu mina, et te nii sõiduässad olete, juba jutt viitab sellele, et pigem mingid rullnokad, keda kõik kiruvad.
Selliseid suvalt süstijaid nagu siin kirjeldate ikka näeb jah Tallinna vahel, kes ohtlikult süstivad.Muidugi saate süstitud kuna teistel paljudel on aru peas ja lasevad teid läbi, aga vot igaüks ei lase ja alati ei õnnestu.
Pärast siis õnnetuse uudistes kirutakse ja siis teie rullnokadest sõbrad vabandavad, et oi see oli õnnetus ja võib igaühega juhtuda, ega ikka ei või küll, peamiselt arulagedatega juhtuvad sellised suured õnnetused.

Edit by Alwayslate:
Sellised elementaarsed asjad nagu linna nimi suure tähega jne, võiks ikka proovida näppu harjutada endale . Kõigil parem lugeda.

Viimati muutis part1, 29.12.2008 14:50, muudetud 2 korda kokku.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 29.12.2008 14:47 

part1 kirjutas:
kaabakaz kirjutas:
Ei tea, signaali pole ma juba päris tükk aega kuulnud. (mulle tullakse tavaliselt kallale)

Niisama mölised või? Huvitav, mida ma teisiti teen, kui sina oma jutu järgi?
Sina ju väidad, et suund sisse ja vahetad rida, no ma panen ka suuna sisse ja hakkan rida vahetama, aga saan signaali, huvitav mida ma siiis teisiti, kui sina teen?
Järelikult räägid sa siin midagi mööda, nii lihtne see reavahetus ikka ei ole, esmalt kui suuna sisse paned pead ikka peeglitest ja aknast veenduma, et see koht on vaba, kui ei ole vaba pead otsima vaba koha või ootama, kuni tehakse vabaks, sest vastasel korral keerad sa lihtsalt sisse.
Ma olen üritanud korduvalt suund sisse ja vaikselt liikuma, keegi vahet ei suurenda ja lõpuks saan signaali kah veel takkaotsa.

mismõttes liikuma? seisad keset teed? ise siin kiresid midagi ettenägelikkusest enne
ja üleüldse - tõmba vähe tuure maha

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 29.12.2008 14:51 
Kasutaja avatar

kiilacas kirjutas:
part1 kirjutas:
kaabakaz kirjutas:

Niisama mölised või? Huvitav, mida ma teisiti teen, kui sina oma jutu järgi?
Sina ju väidad, et suund sisse ja vahetad rida, no ma panen ka suuna sisse ja hakkan rida vahetama, aga saan signaali, huvitav mida ma siiis teisiti, kui sina teen?

mismõttes liikuma? seisad keset teed? ise siin kiresid midagi ettenägelikkusest enne
ja üleüldse - tõmba vähe tuure maha

Mõtle natuke. Reavahetus on ju nagu teises suunas liikumine eksole. Mina küll ei alusta manöövrit antud juhul reavahetus enne, kui olen suuna sisse pannud.

Kui keegi enda arust hästi sõidab, ei tähenda see veel seda, et see päriselt ka nii oleks.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 29.12.2008 15:06 

bomsch kirjutas:
ja ei sõitnud järvevana teele keeramise ja koju mustamäele mineku asemel tartusse, sest ei saanud hakkama viadukti all õigesse ritta reastumisega :lol

see oli hea :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 29.12.2008 15:15 
Kasutaja avatar

Ma ei tea mis teie jutu mõte on, aga normaalne inimene näitab rida vahetades suunda ja jälgib, mis ta ümber toimub. Eks oli rullnokast sõiduõpetaja mingi viinanägu kindlasti.

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema See teema on suletud, sa ei saa muuta postitusi või postitada rohkem vastuseid.  [ 255 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 17  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 9 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis