Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 21.12.2025 04:40

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema See teema on suletud, sa ei saa muuta postitusi või postitada rohkem vastuseid.  [ 12795 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 515, 516, 517, 518, 519, 520, 521 ... 853  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Mis siis täna juhtus? Elame ennast välja 2013
PostitusPostitatud: 04.08.2013 23:16 
Kasutaja avatar

McRicco kirjutas:
ValgeKotkas kirjutas:
Võtan sõnasabast kinni sellest, mis vahel närvidele käib - Minna lapsega üle tee nagu päris paljud "täiskasvanud" linnavahel - laps ees (või isegi vanker) ja ise sirge seljaga (võibolla isegi vaatamata) tuimalt edasi?
Igaüks võiks ikka enda eest hoolitseda ja tähele panna. Reklaamid nagu "Sebra päästab" ei õigusta.
Ja kui sina mnn isegi sebra ees kiirust maha isegi ei võta siis mina end süüdi tundma ei pea kui sa mu sebral alla ajad

Mis peab näiteks 30nega hiilima üle sebra, kuna mingid lontrused ei jaga matsu, et auto kaalub ligi 20x rohkem kui ta ise?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 04.08.2013 23:24 
Kasutaja avatar

McRicco kirjutas:
ValgeKotkas kirjutas:
Ja kui sina mnn isegi sebra ees kiirust maha isegi ei võta siis mina end süüdi tundma ei pea kui sa mu sebral alla ajad

Isegi isegi süüd ei tunne, aga ega muud ka siis enam ei tunne kui heal juhul täiesti katkisena haiglas lamad :kill
Tuleb ikka natukene mõelda enne... Või võiks...vahel. Kuigi teinekord tekib mul tunne, et paljud inimesed on sellise tava minetanud.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 04.08.2013 23:29 

l6vikuningas kirjutas:
zPlit kirjutas:
MartinD kirjutas:
zPlit kirjutas:
Kookisin circa 2-3 aasta mulla jms pasa rattakoopa plastiku alt välja ja parandasin plastikus oleva augu kuumaliimiga ära, kuradi 4 pulka kulus.

Keegi mingit odavalt viisi rooste mahasaamiseks rattakoopa äärtest, roostesurm äkki?

Relakas ja traatketas või kui ei ole ja on viitsimist siis jämme liivapaber...

Ma nüüd oskamatu, äkki keegi leiaks mingi õpetuselaadse asja ka, et mismoodi pärast värv peale panna jne.

kui koduste vahenditega siis, kõigepealt törts krõbedama liivapaberiga plats puhtaks, siis mingi 400 ja 600ga näiteks päris siledaks enamvähem, puhastad korralikult ära. poest ostad 3 sprayd: kruntvärvi, õiges värvi ja laki. paned kõiki neid mitu ja õhukest kihti. ümbert katad ajalehtedega ära, et reffe ja aknaid üle ei värviks :) aga jäta varuga ruum värvimis ala ümber, mudiu tulevad ajalehtede kohale nähtavad triibud. eeldusel et sul kannatust on ja pinna korralikult alt puhtaks said siis mõned aastad võib täitsa viisakas püsida. kindlasti mõni tahaks selle jutu peale norida ja väita et võimatu viisakas tulemus saavutada, aga hea tahtmisega saab teha küll :P

Ega vist esialgu olegi nii peenet vaja. 240 vms piisav krundi alla, tegin aerokatega velgi kunagi ja päris timm tuli. Pärast mingi 400-600 vms krunt üle ja saadki susistada värvi selga. Aerosooli krunt katab kuidagi maru siledalt juba isenesest. Laki võib rahulikult mingi 5 vms kihti lasta, aerosooli kiht jääb üliõhuke lakil. Kui kompressorit ei ole võib happekrundi suht ära unustada. Kuna mul ka kompressorit ei ole iga kell võtta siis tavaliselt lasen rooste niipalju maha kui saan, paar tiiru buvanoli otsa ja pärst kahekomponentset epot, seda saab vabalt pintsliga mökerdada. Sinna peale juba pahtel.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 05.08.2013 01:15 
Kasutaja avatar

zPlit kirjutas:
McRicco kirjutas:
ValgeKotkas kirjutas:
Võtan sõnasabast kinni sellest, mis vahel närvidele käib - Minna lapsega üle tee nagu päris paljud "täiskasvanud" linnavahel - laps ees (või isegi vanker) ja ise sirge seljaga (võibolla isegi vaatamata) tuimalt edasi?
Igaüks võiks ikka enda eest hoolitseda ja tähele panna. Reklaamid nagu "Sebra päästab" ei õigusta.

Mis peab näiteks 30nega hiilima üle sebra, kuna mingid lontrused ei jaga matsu, et auto kaalub ligi 20x rohkem kui ta ise?
ei pea kolmekümnega hiilima...aga kui on inimesed üle minemas või selgelt soovivad ülekäigurajal teed ületada sis on elementaarne hoog maha võtta mitte saba selgas üle sügada piirkiirusega ja natuke rohkemgi ja siis pärast siin halada et näe julges tahta üle minna kui mul oli vaja just mööda sõita...sa võid kaaluda kasvõi tonn sitta aga loogiline oleks hoogu maha võtta siiski ülekäiguraja ees...või mis osa sulle siin arusaamatuks jäi?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 05.08.2013 08:15 

ValgeKotkas kirjutas:
McRicco kirjutas:
ValgeKotkas kirjutas:

Isegi isegi süüd ei tunne, aga ega muud ka siis enam ei tunne kui heal juhul täiesti katkisena haiglas lamad :kill
Tuleb ikka natukene mõelda enne... Või võiks...vahel. Kuigi teinekord tekib mul tunne, et paljud inimesed on sellise tava minetanud.

Nüüd ma saan feimi...aga mehed, kas te (okei, just ValgeKotkas) seadusi olete lugenud? Ülekäigurajal on jalakäijal eesõigus. See tähendab seda, et kui sina oma kärakaga mööda tänavat 100-ga lendad ja näed inimest sebra juures seismas, siis pead sa aeglustama (jah, kasutama seda keskmist pedaali) ja auto peatama (see on siis, kui auto ei liigu enam). Arvesta sellega, et kui ajad jalakäija ülekäigurajal alla, oled 90% juhtudest ise süüdi ja kannad kahjud. 90% sellepärast, et ülejäänud 10% juhud võivad olla ka jalakäija süü- keelava fooritulega ülekäigurajale astumine näiteks. Reglueerimata ülekäigurajal langeb aga kogu vastutus autojuhi kaela. Mõtlemisest rääkides...siis ega esmanuriseja ka vist seda tava väga ei kasuta...
A ei ole üldiselt ju pole kuigi raske natuke hoogu maha võtta ülekäiguraja ees ja vajadusel pidurdada (eeldusel, et pidurid-värgid ikka kõik töötava ilusti. Muidugi on sitt lugu, kui pidureid pole.).

Enihau, mis juhtus- eile oli mingi veider päev. Mingid töllakad sattusid kõik järgemööda jalgu Jõhvi-Tartu maanteel. No ei osata sõita ühtlase kiirusega. Lasin stabiilselt püsikaga 95km/h kellal tulla, iga mingi vähe aja tagant sain järgi väiksemale kolonnile, mis mõnuga pendeldas- küll kiirendati kiirused 100-ni, siis järsku lasti hoog maha 75-ni ja sedasi ca 10km jutti (mööda ka ei saanud 3-4 autost korraga, kuna pidevalt tuli masinaid vastu). See ajas ikka päris närvi.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 05.08.2013 10:02 
Kasutaja avatar

McRicco kirjutas:
zPlit kirjutas:
McRicco kirjutas:
ValgeKotkas kirjutas:

ei pea kolmekümnega hiilima...aga kui on inimesed üle minemas või selgelt soovivad ülekäigurajal teed ületada sis on elementaarne hoog maha võtta mitte saba selgas üle sügada piirkiirusega ja natuke rohkemgi ja siis pärast siin halada et näe julges tahta üle minna kui mul oli vaja just mööda sõita...sa võid kaaluda kasvõi tonn sitta aga loogiline oleks hoogu maha võtta siiski ülekäiguraja ees...või mis osa sulle siin arusaamatuks jäi?

Nu võtame näiteks, sõidan kaherealisel ja teisi autosi pole, ülekäigurajani circa 300m vb vähem vb rohkem, inimene jääb seisma ülekäiguraja juures ning vahib mulle vastu aga siiski otsustab ta astuma hakkata siis, kui ma olen temast circa 25m kaugusel ja sorry, ma tõesti vabandan südamest aga ma ei hakka selliste inimeste jaoks enda kütust, pidureid, sidurit jms kuluosasi + loodust saastama (olen vot "väga" roheline :D)

Ning jah, kui olen jalakäia rollis seisan ilusti teest kaugemal ning ei tüki autole ette, vaid lasen tal ilusti rahulikult edasi sõita.

Kui inimene siiski soovib minna üle mind peatades ning teeb seda adekvaatselt, siis loomulikult jään seisma ning lasen üle, lootes ka kerget peanoogutust, mida küll vähesed teevad aga tuju teeb küll paremaks, kui käitutakse viisakalt.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 05.08.2013 10:31 

Juhtus see, et vaatasin Tormise videot mis pealehel on :hail Päris äge

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 05.08.2013 10:38 
Kasutaja avatar

Lasen hea meelega jalakäiad üle tee...Pole probleemi...
Aga "eesõigus" ei tähenda,et ohutuses veenduma ei pea.
Eesõigus ei tee surematuks.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 05.08.2013 10:51 
Kasutaja avatar

Haapsalu mnt.-l oli laupäeval kah suht närve rikkuv sõita.Haapsalu poole siis.
Kui kolonnile järgi jõudsin siis hakkas 75 - 110 km/h kiikumine ja mööda sõita polnud võimalik.
Umbes mingi iga kuues oli haagissuvila.Üks haagissuvila oli eriti vahva, vänderdas kord vastassuunda kord kraaviperve - sellest pidi eriti suure kaarega mööduma.

Huvitav tähelepanek kah veel, et kui tekkis möödasõidu võimalus, selles mõttes et vastu kedagi ei tulnud siis oli kas tõusukoht (ei näe kas keegi lendab vastu künka tagant) või üritas keegi juba tagant möödasõitu.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 05.08.2013 11:10 
Kasutaja avatar

Oeh, täna siis jälle see päev kui tuleb laeva astuda ja rootsipoole kupatada.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 05.08.2013 11:23 

nephex kirjutas:
Vaatasingi, et ma ainuke kes siin reisserite tuju rikub. Varsti tuleb neljapäev, ärge kaua hauduge, saate seal ennast välja elada :D Aga küll sina ka simon suureks saad ja kui lapsega üle sebra kõnnid ja keegi vana calibraga mööda vuhistab endal kõva irve näol, et sai sõpradega bensiiniraha klapitud, siis mõtled samamoodi, et lööks klaasid puru. Aga seniks head sirgumist, selleks see teema vist oligi et välja elada. :kill

Nende kahe sõna põhjal püüad minu vanust arvata??

Kirjutasin need seetõttu, et 1-2 lehte tagasi keegi nentis, et polegi keegi veel soiguma hakanud hooplemise peale.

Neljapäevastel kogunemistel pole ma kordagi käinud muide.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 05.08.2013 12:03 
Kasutaja avatar

neG kirjutas:
Kristo955 kirjutas:
Tundub, et Zone tegi vahepeal korraliku jama. Väga paljud lehed maas, kaasaarvutid SR

Mul oli selline asi juhtunud et .htaccess faili oli lisatud android ja symbaini süsteemi puhul edasi suunav url kuhugi vene lehele. Mul on hunnikus teisi ftp servereid paroolidega salvestatud arvutis, ka zones, neid ei oldud puudutud.

Mul käis ka selline asi läbi. htaccess oli muudetud ja kuskil alamkataloogides oli ka mingeid kahtlaseid faile + veel htaccesse tekkinud, millest ilmselt siis see asi paljunes kui root kataloogist htaccess korda teha. Muudetud oli 404 leht, mis suunas ka kuhugi vene lehele. Mul oli tegu planeti hostinguga, mis on ka ju zone oma. Saatsin korduvalt ka kasutajatoele kirju sellel teemal, aga keegi ei vastanud. Samamoodi olid kõik teised salvestatud ftp'd puutumata. Ilmselt oli siis tegu nende enda kammiga siiski.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 05.08.2013 12:05 
Kasutaja avatar

Markko kirjutas:
blabla

Sa ei saanud hästi aru vist. Seaduseid ma arvan, et me kõik siin teama, pole teema leelotamiseks. Ainus mis ma öelda tahtsin oli
Sten-Martin kirjutas:
Lasen hea meelega jalakäiad üle tee...Pole probleemi...
Aga "eesõigus" ei tähenda,et ohutuses veenduma ei pea.
Eesõigus ei tee surematuks.

Pole tähtis, kes süüdi jääb, tähtis on, kes kannatab ;) Või sul oleks suva kui keegi su sileda, ütleme et avariivaba Audi ära mõlgib ja sellest avariilise tüki teeb. Pohkad, tema on süüdi? :D
Miks imestabki vahel noorvanemate "uljus".

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 05.08.2013 12:38 
Kasutaja avatar

Eelmine aasta sai sierraga 180km/h sõidetud piibe poole, sierral oli muidugi sild kõver, ees erinevad rehvid, klõik rattalaagrid olid lõtkuga, esimesed rooliotsad olid lõtkuga ja auto kiskus veidi ühele poole :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 05.08.2013 14:00 

Nii tubli.
Saraga kihutamise asemel võiks muidugi ka lihtsalt katuselt alla hüpata, äkki joppab samuti.

Puhkus on läbi krt ja selle asemel, et normaalset 20 ( +-2) kraadist temperatuuri hoida, lajatatakse üle 30ne. Oh seda meeldivat kleepumist. :D

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema See teema on suletud, sa ei saa muuta postitusi või postitada rohkem vastuseid.  [ 12795 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 515, 516, 517, 518, 519, 520, 521 ... 853  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 6 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis