Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 10.04.2026 14:39

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema See teema on suletud, sa ei saa muuta postitusi või postitada rohkem vastuseid.  [ 14034 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 534, 535, 536, 537, 538, 539, 540 ... 936  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Mis siis täna juhtus? €lame €nnast välja 2012 (VOL1)
PostitusPostitatud: 26.07.2012 16:03 
Kasutaja avatar

Olen t2nulik kuressaares tegutsevale Atsile, kes suutis mu auto bena volla 5min 2ra fixida, mist6ttu saame 6nnelikult Triigis laeva oodata. Tsill v2rk.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 26.07.2012 18:09 
Kasutaja avatar

usku kirjutas:
TMF kirjutas:
Moose kirjutas:
Koguaeg ju räägitakse siingi, et välismaal ikka korralikud trahvid ja keegi ei ületa kiirust jne.. äkki jõuab selline kord eestisse ka :D

"Välismaal" on ka korralikud palgad, pensionid, toetused ja poliitikamehed. Eestis niipea seda ka ei juhtu...

1) Palka maksab tööandja, mitte riik (kui just riik tööandja pole); Isegi kui riik väga tahaks oma elanikele hirmsat palka maksta, siis leia mulle üks ettevõte, kes sellise kohustuse peale kriiskama ei hakka
2) pensioni suurus sõltub inimese palgast - st mida suurem palk, seda suurem pension. Väike palk, väike pension. See, et kõik on kõigile, kuulub kommunismi ideoloogiate hulka ning valinud kord iseseisvuse tee, ei ole kohane enam arvata, et kõike peaks saama tasuta ja võrdselt. Mõni ongi võrdsem. Kui üldse riiki pole, siis ilmub üsna varsti mõni kõige võrdsem ja ütleb: "I run this shit" :)
3) Miks peaks normaalsel inimesel toetust vaja olema? Kui palk on normaalne ja endal kõik toimib, siis toetust vaja pole. Põllumajanduse ja muu sellise toetused tulevad EL fondidest ning need on täiesti võrreldavad Soomega, Eestis on bürokraatiat toetuse saamiseks OLULISELT vähem, seega on Eestis EL toetust saada lihtsam. Lisaks on valdkondi, kuhu Eestis toetust makstakse, natuke rohkem (mereäärsed niidud, karjamaad, kiviaiad jne) :) Mina saan hakkama ja kui mul oleks valida, siis ma küll töötuid toetada ei tahaks.
4) Mille järgi nüüd poliitikamees hinnata? korruptsioon on igal pool... välismaa on ka Kreeka ja Hispaania, kus poliitikamehed on võimaldanud üldse kõigel persse minna.

EDIT: välismaal on normaalsemad inimesed ka. Või mis?

Vastan kiirustades. Pole hetkel aega pikalt kirjutada, kuid ehk jõuan tähtsama jutu kirja panna.

1) Palka maksab tööandja küll.. Aga elukallidust riigis peaks ikkagi korraldama valitsus. Kui ikka palgad hindadele järgi ei jõua, siis pole selles ju tööandjad süüdi. Või on?
2) Sama jutt, mis eelmisel punktil. Lisaks seda, et Eesti väikese pensioniga ei ole ikka kottigi peale hakata. Ma ei räägi ainult vanadsupensionist - kui inimene haigestub noorena ja ta pole suuteline tööl käima, siis võib vabalt juhtuda, et Eesti pensioni eest ei jätku isegi mitte ravimite ostmiseks.
3) "Kui palk on normaalne ja endal kõik toimib" - aga inimesed, kellel ei ole palk "normaalne"? Vaata enda ninaotsast natukene kaugemale!
4) Poliitikameest saab hinnata tema tegude ja otsuste järgi. Poliitikamehed on need, kes võtavad vastu otsuseid, mis korraldavad riigi korda. Kui mingi vend enda ametiajal midagi peale raha taskusse panemise ei tee, siis on ta minu meelest päris s*itt poliitikamees.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 26.07.2012 18:19 

täna nägin jüri alexela tanklas kuidas üks mees seisis tumepunase offroad tuuninguga cherokee kõrval ja vestles seal istuva naisega, astus siis paar sammu eemale ning läks tagasi auto juurde ja lõi juhiukse klaasi rusikaga katki, mis peale naine tagurdas ja väga kurvas meeleolus lahkus.mees aga läks oma hõbedase hiluxi juurde mil järelkäru sabas, sidus mingi riidejupi ümber veritseva käe ja lahkus samuti.vot miuke äktsion

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 26.07.2012 18:20 
Kasutaja avatar

Sannu^^ kirjutas:
1) Palka maksab tööandja küll.. Aga elukallidust riigis peaks ikkagi korraldama valitsus. Kui ikka palgad hindadele järgi ei jõua, siis pole selles ju tööandjad süüdi. Või on?

mis moodi? makstes teenusepakkujale vahe kinni?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 26.07.2012 18:29 
Kasutaja avatar

Nägin just seda sinist Greddy kirjadega 5 seeria tuuning bemarit.

Kunagi ilastasin Carratingus sellise peale. Praegu tundus üsna kole.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 26.07.2012 18:57 
Kasutaja avatar

Sannu^^ kirjutas:
usku kirjutas:
TMF kirjutas:
Moose kirjutas:
Koguaeg ju räägitakse siingi, et välismaal ikka korralikud trahvid ja keegi ei ületa kiirust jne.. äkki jõuab selline kord eestisse ka :D

"Välismaal" on ka korralikud palgad, pensionid, toetused ja poliitikamehed. Eestis niipea seda ka ei juhtu...

1) Palka maksab tööandja, mitte riik (kui just riik tööandja pole); Isegi kui riik väga tahaks oma elanikele hirmsat palka maksta, siis leia mulle üks ettevõte, kes sellise kohustuse peale kriiskama ei hakka
2) pensioni suurus sõltub inimese palgast - st mida suurem palk, seda suurem pension. Väike palk, väike pension. See, et kõik on kõigile, kuulub kommunismi ideoloogiate hulka ning valinud kord iseseisvuse tee, ei ole kohane enam arvata, et kõike peaks saama tasuta ja võrdselt. Mõni ongi võrdsem. Kui üldse riiki pole, siis ilmub üsna varsti mõni kõige võrdsem ja ütleb: "I run this shit" :)
3) Miks peaks normaalsel inimesel toetust vaja olema? Kui palk on normaalne ja endal kõik toimib, siis toetust vaja pole. Põllumajanduse ja muu sellise toetused tulevad EL fondidest ning need on täiesti võrreldavad Soomega, Eestis on bürokraatiat toetuse saamiseks OLULISELT vähem, seega on Eestis EL toetust saada lihtsam. Lisaks on valdkondi, kuhu Eestis toetust makstakse, natuke rohkem (mereäärsed niidud, karjamaad, kiviaiad jne) :) Mina saan hakkama ja kui mul oleks valida, siis ma küll töötuid toetada ei tahaks.
4) Mille järgi nüüd poliitikamees hinnata? korruptsioon on igal pool... välismaa on ka Kreeka ja Hispaania, kus poliitikamehed on võimaldanud üldse kõigel persse minna.

EDIT: välismaal on normaalsemad inimesed ka. Või mis?

Vastan kiirustades. Pole hetkel aega pikalt kirjutada, kuid ehk jõuan tähtsama jutu kirja panna.

2) Sama jutt, mis eelmisel punktil. Lisaks seda, et Eesti väikese pensioniga ei ole ikka kottigi peale hakata. Ma ei räägi ainult vanadsupensionist - kui inimene haigestub noorena ja ta pole suuteline tööl käima, siis võib vabalt juhtuda, et Eesti pensioni eest ei jätku isegi mitte ravimite ostmiseks.
3) "Kui palk on normaalne ja endal kõik toimib" - aga inimesed, kellel ei ole palk "normaalne"? Vaata enda ninaotsast natukene kaugemale!
4) Poliitikameest saab hinnata tema tegude ja otsuste järgi. Poliitikamehed on need, kes võtavad vastu otsuseid, mis korraldavad riigi korda. Kui mingi vend enda ametiajal midagi peale raha taskusse panemise ei tee, siis on ta minu meelest päris s*itt poliitikamees.

Just. Ja siinkohal kysisingi Uskult, et miks tema arvates riik ei vastuta. Usku on riigiametnik ja ilmselt seet6ttu ei suuda/oska/taha ta sellele kysimusele korrektselt vastata;)
Sannu: Minu vanem vend on selgroovigastuse t6ttu 80 protsenti tööv6imetu. Tööd teha ei saa, ega lubata. Riik maksab aga 240 eurot toetust ja väidab, et selle kopka eest peab elatud saama.
Paar eksnaist kasvatavad lapsi selle 19 eurise ja minu toetuse.najal.
Kus see Riik siis nyid on?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 26.07.2012 19:20 
Moderator
Kasutaja avatar

Plj*d...teist korda selle aasta sees võeti möödasõidul 2. lõike kiiruseületamisega vahele. Kiirmenetlust ei saanud, head nahka oodata pole :( Sucks... ja viimased kuu aega olen 100x korralikumalt liiklema hakanud kui eelmised 5 aastat.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 26.07.2012 20:23 

Pm. Uskuga nõus, inimene peale kooli lõpetamist ei saagi spetsialisti palka, kõigepealt tuleb endale haridus vaadata ja siis töökoht. Usun et vähegi oskustööline 3-5a. hakkab saama tublisti üle keskmise palga, kuid niimoodi et käid 1-2kuud mustalt kusagil ehitusel, siis tiksud töötuna 60euri kodus ja kui nüüd tööle lähed siis kohe 1.5k euri kätte ennem ei liiguta.
Ise ka väga erinevatel aladel töödanud ja ei ütleks et tööd pole või töö eest ei maksta, kui on oskaja inimene siis saab ka head palka. Ametlikult tööl olles on sul ka kõik kindlustus ehk haigekassa ja töötukindlustus. Alati võid teha lisaks töökaotus kindlustuse. Töötuks jäädes saad ikka vana palga järgi ja oluliselt rohkem kui 60e.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 26.07.2012 21:15 
Kasutaja avatar

usku kirjutas:
Sannu^^ kirjutas:

olen jah riigiametnik, aga sama hästi võiksin olla elektrik või torumees, sest muutub üksnes see, kes mulle palka maksab. Vahe on see, et torumehena või elektrikuna või pottsepana või muu oskustöölisena või kasvõi rekkajuhina teeniksin ma rohkem! normaalne kaugsõidu rekkajuht saab ca 1500 EUR netopalka kuus, töötab kaks kuud ja siis on ühe kuu kodus. Torumees küsib silma pilgutamata 10 EUR tunnis. Elektriku sain sõbrahinnaga ja maksan 8 eur tunnis. Minu palk on 5 eur tunnis ja ma ei virise, pean seda täiesti okeiks palgaks. Kui vaja, siis vahetan töökohta.

1) Kas riik määrab hinnad? how come? ofkoors meil on "piima hinna seadus" ja siis meil on veel "adidase dressi hinna seadus"; esimene neist ütleb, et piim on praegu jõhkralt odav, 50 sendine hind tuleb viivitamata tõsta krooni peale! ja teine ütleb, et adidase dressi ei tohi sa mitte müüa odavamalt kui 100 eur! Hinnad määrab kaupmees. Kaupmees määrab hinna ennekõike sisseostuhindade, turu nõudluse ja konkurentsi abil.

3) palk ei ole normaalne? Kes selles süüdi on, et palk normaalne ei ole? Õpi midagi ja tee tööd, siis on ka normaalne palk. Ma arvan, et me kõik peaksime küsima oma vanemate, ennekõike vanavanemate käest, kus nad tööd teinud on, palju nad tööd teinud on, palju nad palka on saanud ja palju nad pensioni saavad. Minu vanavanemad on töötanud alates sellest kui siberist tagasi tulid ilma ühegi pausita kuni pensionini. Vanaisa puhul siis ca 40 aastat nonstop töötamist Sindi vabrikus, millele eelnes 8 aastat siberis kulla ja tinakaevandustes. Puhkust ei olnud, sest pärast tööd tuli ehitada oma maja, kasvatada lapsed, harida põldu ja mida iganes. Ja see, et maja ehitati 10 a, on täiesti normaalne. JA täna saab mu veel elus olev vanaema 180 EUR kuus pensioni, millest peab üksi üleval vanaisa poolt ehitatud maja ning mõned aastad tagasi oli tal nii palju sääste, et andis raha nii mulle kui mu isale. Täna me küll toetame teda ja maksame talle raha, aga seda üksnes seetõttu, et me raiskasime tema säästud ja raha ära ning ühe inimese pension on maja korrashoidmiseks natuke vähe. eriti talvel. See ongi loomulik kulg, et lapsed peavad oma vanemate eest hoolt kandma ja neid toetama, kui nemad enam ei jaksa. Selle asendamiseks on tõepoolest pensionisüsteem, aga kas keegi teist maksab nii palju makse (igakuiselt), et kõikidele eesti pensionäridele mõnus sissetulek võimaldada? Vaadake palju on pensionäre ja siis vaadake palju te ise maksu maksate (oma palga pealt, sotsiaalmaksu). Ja sellest teie poolt makstavast maksust võtke maha arstid, haigusrahad jne.

Ja kui ma peaksin jääma töötuks või haigeks, ma ei pea muretsema, sest minu pealt on korralikult riigimaksud makstud ning see tagab mulle igati normaalse töötu abiraha ning haigusrahad üsna pikaks ajaks.

Imestan lihtsalt, kuidas inimesed viitsivad kiunuda ja imestan ka suhtumist, et mitte midagi tegemise eest peaks keegi sind ülal pidama. Soome riik on seda teinud, makstes lihtsalt diivanil vedelejatele 700 eur kuus töötu abiraha, aga see ongi põhjustanud soomes üsna raske sotsiaalkriisi, millest välja tulemises ei olda üldse kindlad. Ja teine asi, mine proovi soomes 700 eur kuus rahaga ära elada. 200 EUR eestis võimaldab sama mõnusa äraelamise, kui 700 EUR soomes.

P.S kui oled kellegile tite taha teinud, siis see ongi loogiline, et sa selle tite eest ka hoolitsed ja teda üleval pead. Normaalne peremudel on vanemad ja nende lapsed. kõigepealt hoolitsevad vanemad laste eest ja pärast vastupidi.

P.S.S TMF, sul pole piisavalt palka? Samas aga on sul tööd nii palju, et tallinnasse mu ahju laduma ei jõudnud sel aastal :) miskit on ju valesti, et palka pole, aga tööd ei tee. Kuidas ja millega saaks riik aidata, et su palka tõsta? palun kirjuta mulle, äkki saan aidata!

ahjaa, tahtsin veel lisada, et ma alustasin ametlikult töötamist 2002 aianduskeskuses abitöölisena. Teenisin ca 2500 eek kuus; 2004 toimus upgrade Tartu Maksimarketi tehnikaletti kus teenisin lausa meeletud ca 4000 EEK kuus, raha jätkus laaberdamiseks, auto ostmiseks, mööda linna kruiisimiseks jne. Kohe kui baka oli käes 2006, sain erialasele tööle ning siis pakuti täiesti peadpööritavad 10 000 eek kuus.

Uku, ära krt jaura:D Minuarust jäi Sinu ahju ja korstnajutt 2013 kevadesse. Mul see aasta t6esti polnud aega.
Ja Uku, sa oled riigiametnik ja see palgajutt saabki hetkel vaid sinu silmanurgast vaadatuna olla. Mina teenin hetkel umbes 20-30 eurot tunnis. Talvel elan Soomes, kus sama tööga teenin umbes samamoodi. Ja kurat, mind su ahi ikka häirib. Ise Sa ytlesid, et sel aastal ei ole v6imalik. Et jääb 2013 keadesse? Pole siis siinkohal viisakas jutustada, miks ma sel aastal ahju laduma ei j6udnud jne
Mina alutasin 16. aastaselt autopesula pidamisega. 18. a. v6tsin juurde teise pesula ja paari aasta pärast j6udsin järeldusele, et 70 aastaselt ma ilmselt autosid enam ei pese.Pottseppa ära k6rvuta ehitajaga. See on nagu näpu.ja mnni v6rdlus.

Viimati muutis TMF, 26.07.2012 21:51, muudetud 2 korda kokku.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 26.07.2012 21:30 
Kasutaja avatar

Mina olen küll Usku jutuga nõus. Kui sa ikka ise pole viitsinud koolis käia - pole haridust või teine variant, et sul lihtsalt pea ei võta siis mida siin üldse arutada on ? Keegi teine ei ole selles süüdi kui sa oma eluga toime ei tule. Alati on võimalik valida elukoht mujal riigis-linnas kus on parem palk, elutingimused või mis iganes probleemiks on. Ja selle kohta rääkida, et "sõbrad-tuttavad on ju eestis" pole mingi vabandus - järelikult saad hakkama.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 26.07.2012 21:47 
Kasutaja avatar

Qu!7 kirjutas:
Mina olen küll Usku jutuga nõus. Kui sa ikka ise pole viitsinud koolis käia - pole haridust või teine variant, et sul lihtsalt pea ei võta siis mida siin üldse arutada on ? Keegi teine ei ole selles süüdi kui sa oma eluga toime ei tule. Alati on võimalik valida elukoht mujal riigis-linnas kus on parem palk, elutingimused või mis iganes probleemiks on. Ja selle kohta rääkida, et "sõbrad-tuttavad on ju eestis" pole mingi vabandus - järelikult saad hakkama.

V6ibolla mul pea ei v6ta, aga kelle kohta su mula käis?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 26.07.2012 21:49 
Kasutaja avatar

otseselt mitte kellegi pihta aga ...

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 26.07.2012 22:14 
Kasutaja avatar

Noniih sõbrakesed. Esiteks, ärme nüüd isiklikuks muutu! Lihtsast diskusioonist on kuidagi moodi saanud kahe äärmuse vaheline agressiivne võitlus :D
Äkki oskavad aga mõlemad osapooled vastata ühele küsimusele, mis mind mõnda aega vaevanud on ning täna õhtul veelgi soola haavale raputas:
Eelnevalt jäi arusaam, et invaliidid on äärmiselt kehvas seisus, saavad väga vähe toetust jne. Kuidas on aga võimalik selline pilt, et spordiklubi ees invakohal seisab uuemapoolne Audi Q7, invakaart armatuuril? Samuti nähtud erinevaid hinnalisemaid masinaid samade tundemärkidega. Minu töökaaslane kaotas elu keerdkäikude tõttu ühe oma jala ning tema liikumisvahendiks on 5. põlvkonna Civic - sellest ma saan aru, aga luksklassi masinad spordiklubi ees?
Aidake lollil elektrivõrgu juhtijal lõpuks arusaamisele jõuda.

Sander

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 26.07.2012 22:18 
Kasutaja avatar

Qu!7 kirjutas:
otseselt mitte kellegi pihta aga ...

Mis aga?.Puudulik oled vähe, et oma alustatud juttu l6puni ei suuda venitada? Mina elangi yhes välisriigis, kus inimestesse suhtutakse m6istlikult.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 26.07.2012 22:27 
Kasutaja avatar

ZaintS kirjutas:
uuemapoolne Audi Q7, invakaart armatuuril?

issand jumal. kui ta invaliid on, siis ta peaks olema vaene kui kiriku rott? enam tööd ei suuda teha?(pean silmas just näiteks jalutut, kes saaks vabalt mõtlevat tööd teha)

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema See teema on suletud, sa ei saa muuta postitusi või postitada rohkem vastuseid.  [ 14034 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 534, 535, 536, 537, 538, 539, 540 ... 936  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 6 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis