Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 07.05.2025 09:13

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 940 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Auto, mida sa endale kunagi ei ostaks.
PostitusPostitatud: 18.10.2012 01:31 
Kasutaja avatar

Minu jaoks sobiva hinna eest ostaks iga auto.
Kui siin räägitakse, et E39 ei ostetaks, siis ma ei oska midagi öelda. 200€ ees võtaks küll mingise E39 kokku jooksnud mootoriga :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 18.10.2012 02:09 
Kasutaja avatar

ghozt kirjutas:
sander147 kirjutas:
Seda saab ka suvalise muu sõiduautoga. Tehase konditsioonis, ilma et sumps mööda maad lohiseks madalduse tõttu.

Nojah. Seda enam ei ole linnamaasturil pointi. :D
Minu arust ebamugav sisse-välja ka käia, kui tegemist on sellise natuke kõrgema autoga.
1 asi tuli veel meelde. Mahtuniversaali ei ostaks ka. Vähemasti mitte ennem, kui 2+ last peaks olema.

Umm...

mees sa paned segast. Mahtuniversaali ala Sharan või kõrgemasse autodesse on kordades parem-mugavam sisse välja astuda.
Ja pole mõtet õigustada,kuna nagunii antud juhul eksid. Ja tegu pole isegi subjektiivse asjaga,mille üle vaielda.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 18.10.2012 11:36 

skyaudi kirjutas:
Inferno kirjutas:
ghozt kirjutas:
sander147 kirjutas:
Seda saab ka suvalise muu sõiduautoga. Tehase konditsioonis, ilma et sumps mööda maad lohiseks madalduse tõttu.

Nojah. Seda enam ei ole linnamaasturil pointi. :D
Minu arust ebamugav sisse-välja ka käia, kui tegemist on sellise natuke kõrgema autoga.
1 asi tuli veel meelde. Mahtuniversaali ei ostaks ka. Vähemasti mitte ennem, kui 2+ last peaks olema.

Umm...

mees sa paned segast. Mahtuniversaali ala Sharan või kõrgemasse autodesse on kordades parem-mugavam sisse välja astuda.
Ja pole mõtet õigustada,kuna nagunii antud juhul eksid. Ja tegu pole isegi subjektiivse asjaga,mille üle vaielda.

Vbl ta on nii pisike, et ei ulata ronida sinna mahtuniversaali või linnamaasturisse.

:D
Aga ma usun, et eks see ole igas inimeses kinni, kellele mis mugav on. Mahtuniversaali eelis ja, saab mugavasti sõpradega trippida, aga selle põhjusega ma endale autot ostma ei hakkaks, et mõnikord hea suurema seltskonnaga sõita. Mulle ei meeldi mahtuniversaalid, lihtsalt koledad minu silmis. Kui võtta, siis mingi bussi moodi asi juba, vw mullivann või chevy van jne.

Mani kirjutas:
mind jälle huvitaks, mida tähendab linnamaastur. tundub, et paljud kellegi targema käest kuulnud ja siis kaagutavad kaasa. kas linnamaastur on 4x4 suzuki liana või rav4? x5 või land cruiser?

aa ja ma ei ostaks hetkel endal jätkuvalt e46 sedaani, kuidagi nii poitless asi tundub. igast otsast vale :D

Ei lianat linnamaasturiks ei pea. Linnamaastur on just rav4, x5, touareg, cayenne jne.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 18.10.2012 11:54 

ghozt kirjutas:
Mani kirjutas:
mind jälle huvitaks, mida tähendab linnamaastur. tundub, et paljud kellegi targema käest kuulnud ja siis kaagutavad kaasa. kas linnamaastur on 4x4 suzuki liana või rav4? x5 või land cruiser?

Ei lianat linnamaasturiks ei pea. Linnamaastur on just rav4, x5, touareg, cayenne jne.

Aastat kaks tagasi ju tehti Eestis ka video, kus X6 ronis paremini kui Land Cruiser ja Range Rover.

Linnamaasturid on minu arvates ikka RAV4, CR-V (Honda ise nimetab seda reklaamides üldse mahtuniversaaliks), Qashqai jms pigem esiveolised veidi kõrgema kliirensiga väike-keskklassi autod.

X5, Touareg ja Cayenne on aga piisavalt kõrged ning suutlikud ja korraliku rehviga ronivad nad kaunilt, sest jõust reeglina puudu ei jää.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 18.10.2012 12:01 

Javest kirjutas:
ghozt kirjutas:
Mani kirjutas:

Aastat kaks tagasi ju tehti Eestis ka video, kus X6 ronis paremini kui Land Cruiser ja Range Rover.

Linnamaasturid on minu arvates ikka RAV4, CR-V (Honda ise nimetab seda reklaamides üldse mahtuniversaaliks), Qashqai jms pigem esiveolised veidi kõrgema kliirensiga väike-keskklassi autod.

X5, Touareg ja Cayenne on aga piisavalt kõrged ning suutlikud ja korraliku rehviga ronivad nad kaunilt, sest jõust reeglina puudu ei jää.

Mina pean neid ikkagi linnamaasturiteks.
Ühesõnaga, kui ma tahan sõita igapäevasõite, siis meeldib mulle sõiduautos istuda, kui tahan minna maastikule, siis võiks olla reaalne maastur, kõrge ja robustne, mis ongi mõeldud maastikul sõitmiseks, pole linnasõiduks mõeldud. Ah mis siin jahuda, mulle lihtsalt linnamaasturid ei meeldi ja kogu lugu. :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 18.10.2012 22:58 
Kasutaja avatar

Ei julge enam maha teha midagi. Enne mõtlesin , et kes loll ostab saabi või volvo. Sain proovida ja täitsa arvestatavd asjad kui uuesti rattaid vaja.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 18.10.2012 22:59 
Kasutaja avatar

Asukoht: Seal, kus aastaläbi ujuda saab ning ookean (nüüdseks Vahemeri) paistab koduaknast :)
Javest kirjutas:

No ütleme nii, et seal videos näidati seda, mida ``näidata´´ taheti. Reaalselt pole X6-el maastikul Land Cruiserile ja Range Roverile midagi vastu panna.

ghozt kirjutas:
Linnamaastur on just rav4, x5, touareg, cayenne jne.

X5, Rav4 ja paljud muud on tõesti linnamaasturid, kuid Touareg ja Cayenne (mõeldud esimesi põlvkondi, uusi ei oska kommenteerida) on maastikul oma suutlikuse tõttu hoopis teine tase ja siiski õiged maasturid, mis tahte ja julguse korral ronivad ka peaaegu sinna kuhu Land Cruiserid, Pajerod ja G-klassid. X5 (mõlemad põlvkonnad) ja X6 vaatavad kaugelt eemalt kurvalt pealt.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 19.10.2012 00:10 
Kasutaja avatar

Päris maasturid on siiski autod, millel on :

1) Talasillad
2) Aeglusti
3) Vahekast

Linnamaastureid ehk moekalt öeldes SUV-sid on palju erinevaid, Honda CR-V ning muud "tavaoludes esiveolised" on pigem lihtsalt kõrged sõiduautod, Touareg-Cayenne ja muud maasturilaadsed tooted on juba mõistliku suutlikkuse ning nelikvoeskeemiga, kuid siiski sõltumatu vedrustusega.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 19.10.2012 01:52 
Kasutaja avatar

Reimers kirjutas:
Kevyn_A kirjutas:
stiivenz kirjutas:
BMW E39

:kill

Noh Kevyn mis streigid siin :D Soovitad foorumlastel osta E39t või :D

muidugi soovitaks :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 19.10.2012 12:10 
Kasutaja avatar

Asukoht: Seal, kus aastaläbi ujuda saab ning ookean (nüüdseks Vahemeri) paistab koduaknast :)
Penaiiter kirjutas:
Päris maasturid on siiski autod, millel on :

1) Talasillad
2) Aeglusti
3) Vahekast

Linnamaastureid ehk moekalt öeldes SUV-sid on palju erinevaid, Honda CR-V ning muud "tavaoludes esiveolised" on pigem lihtsalt kõrged sõiduautod, Touareg-Cayenne ja muud maasturilaadsed tooted on juba mõistliku suutlikkuse ning nelikvoeskeemiga, kuid siiski sõltumatu vedrustusega.

Antud juhul on ju oluline siiski tulemus, kuidas see saavutatakse on pigem teisejärguline. Endalegi imestuseks selgus, et läbides erinevaid off-road kategooriaid, suutis Touareg (varustatuna tehase lisavarustuses oleva õhkvedrustusega + tagadiffrilukuga) sama edukalt esineda, kui maasturite etaloon G-klass. Kuigi ka ise olen selline vanakooli mees, kellele juba mõttepoolest meeldib G-klass oma kolme differentsiaalilukuga jms rohkem, siis reaalne elu on midagi muud ja nt Range Rover (mis mulle autona ka väga sümpaatne) on tänu oma tehnoloogiale maastikul tunduvalt võimekam. Muidugi mündi teine külg on see, et mis on ikka ``rauast´´ tehtud see peab ka vastu ja siinkohal ma ei vaidle sugugi vastu, et nt G-klass peab valule märgatavalt paremini vastu ja kannatab ``lõhkumist´´ hoopis muul määral, kui nt Touareg, mis vb juba poolel teel või isegi veel varem viskab vedru välja, kuigi see ei vähenda tõsiasja, et nii kaua kui too Touareg ``koos püsib´´ on see maastikul sama võimekas.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 20.10.2012 16:19 
Kasutaja avatar

Millisel mandril korraliku maastikusuutlikusega maastureid toodetakse?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 20.10.2012 21:09 

krss kirjutas:
Welllo kirjutas:
Millisel mandril korraliku maastikusuutlikusega maastureid toodetakse?
Mandritest minu teada Euraasias, Põhja- ja Lõuna-Ameerikas, Austraalias ja Aafrikas. Antarktise osas ei tea.

Siin jutuks olnud X6 teema on natuke eksitav, kuna olgem ausad, X6 on lukkudega tõsimaasturitest üle vaid pidamise poolest - täislukud tähendavad ühtlasi ka seda, et kehvema pidamisega ratas võib oma pidamise kaotada, samal ajal kui intelligente nelivedu suudab rakendada veojõudu eraldi igale rattale just sobival määral. 4x4.ee foorumis korraldatavad linnamaasturite safarid, mida "turvavad" tõsised kollid, on selles osas kõigile huvilistele vast piisavalt tõestusmaterjali pakkunud. Aga maastikusuutlikkus tähendab lisaks pidamisele ka seda, et auto all ega plekiringi küljes pole kergelt purunevat edevat plastikut jms, mis maastikule mineku väga kulukaks võib teha. Talasild on puhtalt praktiline lahendus maastikule, mis halvendab oluliselt asfaldisõiduomadusi - milleks üldse tahta seda igapäevasõiduks mõeldud autole, millega ei võistelda maastikul koos absoluutsete tippudega? Vahekast kui selline ei tohiks olla üldse maasturi tunnus, kuna seda leiab ka paljude madalate neliveoliste sõiduautode alt. Ka redelraam on üsnagi eilne päev, kuna juba ammu osatakse saavutada samaväärset kere jäikust ka kandevkerega. Nii kaua, kuni Eesti maksusüsteem võimaldab pidada suht madalate kuludega mitut autot, ei pea ka tegema selliseid imelikke valikuid, et maastikuauto peab sobima linna ja linnamaastur maastikule. Ma ise kah täna pool päeva teinud maasturiga ikka sellist tööd, mida omalgi raske uskuda, aga kui elaks linnas ega vajaks otseselt maastikul roomavat asja, võiks ju kah kuulutada, et "ei ostaks kunagi".

Loe nüüd ise ka, mis kirjutasid.
Kui sul on sild lukus, ala tagasild ntx, siis kas mõlemad rattad kaotavad korraga pidamise?? Jah, kui esivedu pole järel või lased drifti.
Kui sul on 4wd seades, enamustel on ka keskdiffer siis lahtises asendis, lisaks mõlema silla difritele, siis max vedu võib olla kõigil 4-l rattal, kuid väga kehvas olukorras ka ainult 1-l rattal. Lülitad keskdifri lukku, on MIN 2-l rattal vedu, valid kõik difrid lukku (saab ka taga ja esisild eraldi valida) on kõigil ratastel 100% vedu järel ning kinnijäämis võimalus on juba juhi kätes. Intelligentse neliveoga saad vaadata, kuidas arvuti tööd teeb ja sinu eest juhti mängib, kuid kinni oled sellegi poolest.
Võttes kõige kehvemad situatsioonid aluseks.

Millegi prärast möödunud talv sai näha, kuidas Quatro kinni istus, ning Subaru Legacy pidi min 5x edasi-tagasi siiberdama, et üldse edasi jõuda, takistuseks oli 40cm lumevall, olles ise hooga mööda 15cm lund tulnud. Arvestades antud auto kliirentsit, tekib küsimus tolle symmetrical 4wd kohta. jah, oli näha, kuidas arvuti peale möllab ja otsib pidamisega ratast. Tulemuseks oli siiberdamisega saavutatud hoovõtu rada.

Intelligentne neliveo värk on pigem linnasõitude ja lipsukandjate pärusmaa, kes kord kuus maakodu lähevad ja läbi niitmata muru peavad sõitma.
Minu arvamus. Ise eelistan lukkudega autosid.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.10.2012 13:27 

Selline küss, mis tähendab teie mõistes Intelligentne nelivedu ??

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.10.2012 13:59 
Kasutaja avatar

Ilmselgelt ju auto aju poolt juhitud nelivedu.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.10.2012 20:06 

Inferno kirjutas:
Ilmselgelt ju auto aju poolt juhitud nelivedu.

See siis kogu tarkus??
Kuidas ta juhib? Saadab juhtme kaudu signaali, et : "sina, tagumine vasaku poole ratas, vea nüüd!!" ?????

Enda arust tean tõde, kuid ootaks lisaks teiste teadmiste hulka.

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 940 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 9 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis