Peace.
Ma rääkisin üldiselt sellest, milleks omal ajal selline mõiste nagu muskel üldse tekkis

Ega mullegi meeldi kodanikud, kes foori all kõrval tõmblema kipuvad, tavaliselt näitavad tagatulesid mulle nemad, mitte vastupidi. Vahel harva, kui tõesti midagi eksootilist kõrvale satub ning tee ees pikalt tühi on, siis saab tõesti ka sõbralikult lubatud kiiruseni ehk mõõtu võtta, kuid see pole eesmärk omaette ju.
Mulle tundub, et meie kultuuriruumis enamus inimesi ei saa USA omaaegsest autokultuurist vist päris õieti aru... iga päev peab kuulma kommentaare, et milleks nii mõttetut ja ebapraktilist ronti vaja on, võtab ainult palju bensiini ning ei kõlba muuks, kui kiireks otse sõitmiseks. Muuseas, kui kellelgi tuleb üllatusena, siis laiatarbe (loe kättesaadava hinnaga) sportlikumatest autodest oli 80-tel just juhitavuse tipp USA päritoluga sõiduk - selle sama Firebirdi sõsarmudel Chevy Camaro IROC-Z. See, et neil autodel on kiiksud, teebki nad eriliseks. Kollased gabariidid, punased sidemarkerid, jalaga toimiv "käsipidur", rohkem vasaku jalaga tarvitamiskõlbulik piduripedaal, jaburad hoiatuskirjad, igasugu naljakad elektrilahendused - mulle need meeldivad ning ma poleks mitte kunagi nõus neist loobuma. Eks igal asjal on oma hind, tiba suuremad kulutused küttele teeb kuhjaga tasa sõidurõõm ning -mugavus. Ja ka juppide peale kulub ikka väga meeldivalt vähe raha ning nad ei pudene ka eriti - süütejuhtmete-jagajakaane-rootori komplekt maksis näiteks 200 krooni kanti 8 pütasele, küünla tükk oli tervelt 16 krooni, jagaja ise maksis koos transaga 1000 krooni kanti, uus aju ka ca 1000 jne.
Talvel sõidan ka selle paljukirutud "riisikotiga" ning olen ka selle mõne jaoks võrrimootoriga rahul. Hoolduskulud võiks muidugi väiksemad olla, aga seda vist on tõusva päikese maa poiste tööst vist natuke liig ka tahta

Minu jaoks on teemas kiidetud-kirutud auto juba tükike ajalugu, tegelikult oleks lausa kohustus ka mõni selline stockina järeltulevatele põlvedele säilitada. Eriti veel arvestades, et nii Pontiaci margina kui ka Firebirdi mudelina enam ei eksisteeri

PS. pole kunagi ühegi V6-ga Firega sõita saanud, räägi, kas sel on ka see tüüpviga olemas, et gaasipedaal on algul kohutavalt jäik ning peale nõksu alles hakkab sujuvalt liikuma? Suurema mootori puhul on see igatahes kehva pidamisega tee puhul suht ebameeldiv. Camarol kusjuures huvitaval kombel liigub pedaal sujuvalt.