Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 07.05.2025 23:05

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Foorumi reeglid

Palume kõikidel kellel on Lugejate autode all oma topic teha pealkiri selliseks:
Auto tootja, mark, aasta, omaniku foorumi nimi.
Näiteks: Audi S4 96a Audimees
Teema ei tohi sisaldada automüüki! Selle jaoks on eraldi alafoorum.

Auto teema peab olema sisukas, ning rangelt soovitatav on lisada ka pildid autost!
Ei ole põnev lugeda teemat -> Mul on audi S4, sinine. Lahe pill on.

Tee uus teema See teema on suletud, sa ei saa muuta postitusi või postitada rohkem vastuseid.  [ 83 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1, 2, 3, 4, 5, 6  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Pontiac Firebird 92a - Speed fighter
PostitusPostitatud: 13.04.2010 21:53 
Kasutaja avatar

19 aastase tekst on küll jah :)

Sumpa oleks küll esimene asi mu arust mis vajaks vahetust. Kuidagi liiga "bemmine" on hetkel see :)
Aga muidu edu ja üliaeglast linnas cruisimist sulle, et ilus vaadata oleks kõigil stock usakat :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 13.04.2010 21:55 
Kasutaja avatar

Palju sellel 3.1 jõudu on?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 13.04.2010 23:05 

103kw on.

19 aastase tekst või mitte. mina teen nii nagu mulle meeldib, teen ja ostan kõik endale mitte teistele:P
kusjuures sellised autod ongi stockina õiged asjad. tuunimiseks sobib rohkem bmw vms.

sumpat tahan ka stocki saada. tagumised originaal torud on olemas, ainult pott puudu.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 13.04.2010 23:21 
Kasutaja avatar

speed fighter kirjutas:
103kw on.
sumpat tahan ka stocki saada. tagumised originaal torud on olemas, ainult pott puudu.

Mingi kuu jooksul jääb mul roostevaba originaalpütt üle nagu eespool juba mainisin, kuna on plaan natuke väljalaset ümber teha (originaal on pisut liiga ahistav uue nukkvõlli jaoks). Hea vaikne pott iseenesest, kui on huvi, anna teada, vast saame kaubale - sa kah vist Tartu kandi inimene?

Kusjuures vaatasin praegu selle 3.1-e andmeid, pole ta nii astmaatiline midagi - väänet on päris mehemoodi võrreldes 2.8-ga juurde tulnud ning see tavatingimustes tähtsam, kui müstiline hobeste arv... Sõidurõõmu peaks ka sellest jätkuma algatuseks piisavalt ning auto ise näeb ju lahe välja. Peaasi, et sulle endale meeldib.

Viimati muutis rnx, 13.04.2010 23:56, muudetud 2 korda kokku.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 13.04.2010 23:24 
Kasutaja avatar

speed fighter kirjutas:
103kw on.

19 aastase tekst või mitte. mina teen nii nagu mulle meeldib, teen ja ostan kõik endale mitte teistele:P
kusjuures sellised autod ongi stockina õiged asjad. tuunimiseks sobib rohkem bmw vms.

usu mind, üks päev saab siiber sellest, et valgusvooril mingi taat tavalisega kasaaegse pereautoga vabalt paneb sinust mööda, see mul ammu-ammu läbi elatud :)

aga edu, peaasi, et endale meeldiks :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 14.04.2010 01:19 
Kasutaja avatar

Kas foori alt kiirendamine näitab mingit arengutaset vä?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 14.04.2010 01:23 
Kasutaja avatar

Noh, arengutaset ehk mitte, aga ühe õige muskelauto (mida Firebird kahtlemata on) elu juurde see paratamatult aeg-ajalt kipub käima :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 14.04.2010 01:26 
Kasutaja avatar

A kuidas sa tead, et keegi teine üldse sinuga võidu tahab kiirendada? Äkki teisel inimesel hoopis kiire kuskile? Või vastupidi, sina pühid foori alt ära ilge vungaaliga ja näed teist peeglist, kas siis on põhjust tulla foorumisse ja heietada, et lüpsid Passati ära foori taga kui too ootas parempööret?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 14.04.2010 08:11 

rnx kirjutas:
Noh, arengutaset ehk mitte, aga ühe õige muskelauto (mida Firebird kahtlemata on) elu juurde see paratamatult aeg-ajalt kipub käima :D
see käib vist sinu elu juurde, mitte muskelauto elujuurde. Maisaa aru, mees ostab 3.1 V6 mootoriga usa masina ja käib selline näugumine, samas mingid mehed ostavad 0,66 mootoriga 32kW kõhukoti siis on terve teema kilkamist ja kiidusõnu täis ja kui kuradi hästi ikka see liigub ja kui hea see ikka on.

Mina ütlen niipalju, et auto on välimuselt seff ja seni kuni mingi kiirendus-aivar ei ole siis üsna pohui mis mootor seal vahel on. Linnavahel kruiisimiseks küll.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 14.04.2010 09:44 
Kasutaja avatar

Peace.

Ma rääkisin üldiselt sellest, milleks omal ajal selline mõiste nagu muskel üldse tekkis :) Ega mullegi meeldi kodanikud, kes foori all kõrval tõmblema kipuvad, tavaliselt näitavad tagatulesid mulle nemad, mitte vastupidi. Vahel harva, kui tõesti midagi eksootilist kõrvale satub ning tee ees pikalt tühi on, siis saab tõesti ka sõbralikult lubatud kiiruseni ehk mõõtu võtta, kuid see pole eesmärk omaette ju.

Mulle tundub, et meie kultuuriruumis enamus inimesi ei saa USA omaaegsest autokultuurist vist päris õieti aru... iga päev peab kuulma kommentaare, et milleks nii mõttetut ja ebapraktilist ronti vaja on, võtab ainult palju bensiini ning ei kõlba muuks, kui kiireks otse sõitmiseks. Muuseas, kui kellelgi tuleb üllatusena, siis laiatarbe (loe kättesaadava hinnaga) sportlikumatest autodest oli 80-tel just juhitavuse tipp USA päritoluga sõiduk - selle sama Firebirdi sõsarmudel Chevy Camaro IROC-Z. See, et neil autodel on kiiksud, teebki nad eriliseks. Kollased gabariidid, punased sidemarkerid, jalaga toimiv "käsipidur", rohkem vasaku jalaga tarvitamiskõlbulik piduripedaal, jaburad hoiatuskirjad, igasugu naljakad elektrilahendused - mulle need meeldivad ning ma poleks mitte kunagi nõus neist loobuma. Eks igal asjal on oma hind, tiba suuremad kulutused küttele teeb kuhjaga tasa sõidurõõm ning -mugavus. Ja ka juppide peale kulub ikka väga meeldivalt vähe raha ning nad ei pudene ka eriti - süütejuhtmete-jagajakaane-rootori komplekt maksis näiteks 200 krooni kanti 8 pütasele, küünla tükk oli tervelt 16 krooni, jagaja ise maksis koos transaga 1000 krooni kanti, uus aju ka ca 1000 jne.

Talvel sõidan ka selle paljukirutud "riisikotiga" ning olen ka selle mõne jaoks võrrimootoriga rahul. Hoolduskulud võiks muidugi väiksemad olla, aga seda vist on tõusva päikese maa poiste tööst vist natuke liig ka tahta :)

Minu jaoks on teemas kiidetud-kirutud auto juba tükike ajalugu, tegelikult oleks lausa kohustus ka mõni selline stockina järeltulevatele põlvedele säilitada. Eriti veel arvestades, et nii Pontiaci margina kui ka Firebirdi mudelina enam ei eksisteeri :(

PS. pole kunagi ühegi V6-ga Firega sõita saanud, räägi, kas sel on ka see tüüpviga olemas, et gaasipedaal on algul kohutavalt jäik ning peale nõksu alles hakkab sujuvalt liikuma? Suurema mootori puhul on see igatahes kehva pidamisega tee puhul suht ebameeldiv. Camarol kusjuures huvitaval kombel liigub pedaal sujuvalt.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 14.04.2010 11:46 
Kasutaja avatar

Väga ilus auto! Sisust võiks ka pilte olla :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 14.04.2010 21:46 
Kasutaja avatar

See tiiva ja ukse vahe tundub olevat 3 gene autodel krooniline probleem - esiosa detailide täpsus jätab tsutike soovida. Vahed jäävad isegi avariivabal autol kohati ebaühtlaseks. Eriti hull lugu on tuleklappidega - need kõiguvad ca 5 poldi otsas ja nende vahede enam-vähem talutavaks saamine on üks paras raketiteadus...

Ja mis neil originaalvelgedel häda on - Pontiaci 80-te tehaseveljed on IMHO ühed stiilseimad, mis tehasest autole kunagi paigaldatud on. Kõige kenam oleks muidugi see peenikeste kodaratega BBS tüüpi velg, mida GTA-le ning hiljem ka tavalisele TransAmile tellida sai, aga need isegi teisel pool lompi juba pisut haruldased ning ka rehvid, mis sinna peale lähevad on ebameeldivalt vähe levinud.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 14.04.2010 22:33 
Kasutaja avatar

rnx kirjutas:

Ja mis neil originaalvelgedel häda on - Pontiaci 80-te tehaseveljed on IMHO ühed stiilseimad, mis tehasest autole kunagi paigaldatud on. Kõige kenam oleks muidugi see peenikeste kodaratega BBS tüüpi velg, mida GTA-le ning hiljem ka tavalisele TransAmile tellida sai, aga need isegi teisel pool lompi juba pisut haruldased ning ka rehvid, mis sinna peale lähevad on ebameeldivalt vähe levinud.

Sa ei saa aru vä, korralik madaldus ja 18 tollised veljed peavad olema

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 14.04.2010 22:34 

ck- kirjutas:
rnx kirjutas:

Sa ei saa aru vä, korralik madaldus ja 18 tollised veljed peavad olema

jah ning kindlasti koopad ära rullida

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 14.04.2010 22:49 
Kasutaja avatar

Firebirdile ei sobi minu arust eriti klassikaline Cragari tüüpi kroomvelg - Camaro on teine lugu. Eriti naljakas näeb see kroomvelg välja uuema ninaga auto all nagu see on :)

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema See teema on suletud, sa ei saa muuta postitusi või postitada rohkem vastuseid.  [ 83 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1, 2, 3, 4, 5, 6  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis