Tsiteerin iseennast, jutt koostatud ca 2 aastat tagasi. Hetkel taas diisel, 10 aastat vanem ja 4 kuuga olen vast säästnud mitmekordselt auto väärtuse.
"Suurest igavusest arvutasin auto peale minevaid kulutusi...see oli viga. Audi A4 1.9TDI 96kw -02a Kütusekulu aasta keskmine: 5,6l/100km Nimekirja ei lisa õlisid, filtreid, rehve-velgi, kojamehi, pirne, kuna need on elementaarsed kulutused. Jahutusvedeliku lõdvik 10€ Esimene rattalaager Topran 60€ Termostaat 10€ Mõned sillapudinad + töö 165€ 3* sillastend 100€ Rihmad-rullid + töö 300€ Hüdropadi + töö 100€ Kliima rõhuandur+2*täitmine 120€ Pidurivoolikud + töö 80€ Kettad+klotsid+küünlad+ Stabika kondid + töö 250€ Õlijahuti ja intercooleri tihendid, stabilisaatori puksid taga, vasakpoolne ülemine õõtshoob ja eesmine parempoolne alumine õõtshoob + töö 240€ Summutisukk + töö 55€ ------------------------------------- KOKKU VARUOSAD +TÖÖ: 1240€ / 2 aastat ja 5 kuud / sõidetud 110 000km (aastas ~46000km) Tuletan ka selle, et igakuiselt läheb vaid remondile 43€ + siia juurde siis rehvid + õlid-filtrid + kojamehed ja selline nänn. Kütust on läinud 6160 liitrit. Praeguste hindadega ~8000€ Kui auto tarbiks 10l/100km kohta praeguse 5,6 asemel, siis oleks läinud küttele ~14430€ Seega, ma olen säästnud ökonoomsema autoga 6400€, mille kõrval on igasugune remont ja hooldus köömes.
Parandage, kui kusagil arvutamistega puusse panin, kalkulaator oleks peastarvutamisest vast targem olnud."
Edit: Hetkeks on kõnealune auto sõitnud 400k km ja mootori juures pole endiselt miskit tehtud, hooratas teeb küll häält, aga püsib koos siiani. Vaid üks lõdvik andis vahepeal saba.
Ühesõnaga, läbi pole läinud ükski detail, mis vaid diislil oleks, samad asjad ka bensukatel. Kel raha palju, laristage.
_________________ Tee tööd ja näe vaeva, siis tuleb tulumaksu tagastus.
|