Tuli meelde 1 seik kui kuu tagasi sai ühe Toyota müügiga tegeletud.
Helistas siis 1 vene kodanik ja soovis autot vaatama tulla. Sai siis kohtumine kokku lepitud Tallinnas Magistrali keskuse parklas peale tööd. Kuna mul tööpäev lõppes oodatust varem, siis helistasin sellele mehele, et võid varem ka tulla kui saad. Tema vastas, et ta on juba teel ja jõuab u. 2-e tunni pärast (selgus, et tulevad Narvast).
Jõudsid siis kokkulepitud ajal kohale, kuid seisid parkla teises otsas ja helistasid mulle, et kus sa oled ja kuidas me su ära tunnema, et äkki tuled siia poe ukse ette (kuidas sa vaatad autot poe ukse ees). Esimese küsimusena tuli, et küll on vaikne Diisel (auto oli bensiini mootoriga ja ka kuulutuses nii kirjas). Sai talle siis selgeks tehtud, et tegu on Bensiini mootoriga masinaga, mille peale tahtis tema näha auto dokumente, ning alles siis kui seal kirja bensiin nägi, oli rahul.
Siis tegid paar tiiru ümber auto. Istusid sisse lasid räigelt tuure (esialgu 1 puldis ja teine nägu pidi sumpsis ja siis vastupidi).
Vaatasid kapotialust, ning siis tuli neilt järgmine loll küsimus, et kus turbo on. Küsisin vastu, et mis turbost jutt on, tavalisel bensiini mootoriga autol pole turbot.
Siis tuuritasid veel nii, et 1 peadpidi kapoti all ja teine tallas pedaali. Lõpuks küsisin juba, et kas võin kapoti kinni panna.
Proovisõitu nad ei soovinud. Lisaks küsisid veel igasugu lolle küsimusi (et palju läbisõit on - ise istus ta sel hetkel rooli taga ja läbisõit ilusti ees. lisaks, et kas parkimisandurid on - Parkimisandureid polnud ja kirjas auto24-s ka polnud jms.)
Siis hakkasid tingima. Ütlesid, et sellel autol on mootor put*is ning, tahavad 1000€ hinnast alla (auto oli müügis 6000€ eest). Küsisin, et huvitav, mis seal siis viga on. Selle peale hakkas ta rääkima, et tal oli sama Toyota ainult, et uuem mudel ja see töötas palju vaiksemalt. Et kuna minu oma on lärmakam, kui tema 5a. uuem auto, siis vajab see auto varsti mootori vahetust.
Selle peale ütlesin ma, et mootoril pole midagi viga ja et hinnast võib 300€ alla saada aga see on lõplik.
Siis hakkasid nad kurtma, et ma ikka müüksin neile 5000€-ga, sest nemad autot vaatama tulles arvasid, et see on Diisel ja bensukas võtab rohkem kütust, et müü odavamalt maha.
Jäin siiski oma otsusele kindlaks, ning auto müüsin nädal aega hiljem ühele teisele 5700€ eest maha.