usku kirjutas:
6) airbagi tuli vilgub 10 sekundit ja siis kustub ära. Korras airbag peaks põlema natuke aega ja siis ära kustuma. Vilkuv bagi tuli viitab mõnede andmete kohaselt sellele, et bag on küll sees, aga pole see originaalne. Aga seda peaks kontrollima.
Kui sellel autol airbag tuli vilgub 6 sekundit ning siis kustub, siis tähendab, et airbag süsteem on korras ning mingeid vigu talletatud ei ole. Aju ei saa kuidagimoodi kontrollida, kas padi on originaal, mitteoriginaal (mida see üldse tähendama peaks? mis vahet sel on? paras huumorijutt) või asendatud takistiga. Viimast saab kontrollida vaid õhupatju visuaalselt kontrollides.
usku kirjutas:
4) auto on Leedu registris ning puudub tüübikinnitus. Paberimajandusega ma küll ei tutvunud ja võibolla midagi ta on teinud, aga ainult piduritestiga (nagu müüja kinnitab), minu andmetel hakkama ei saa ja tuleb Soomes tüübikinnitus teha. Seda peaks igaks juhuks rohkem uurima, aga võimalik on mingi huinjaa
Miks Soomes? Eestis pakuvad sellist teenust näiteks Ameerika Auto ning Autotest OÜ. Kuna antud autol on külgmised suuna- ning tagumine udutuli olemas ja Tiburone peaks meil juba arvel olema, siis ei näe mina erilisi takistusi tüübikinnituse saamisel (peale ~500€ väljamineku).
usku kirjutas:
5) tegin VIN koodi alusel päringu USA autoregistrikeskusesse ning selgus, et 2007 aasta märtsis (läbisõidu juures 13 000 miili) on see Tiburon üle elanud suuremat sorti avarii Virginia osariigis.
Oli siis ka märgata raske õnnetuse või halva taastamise tagajärgi? Võibolla sõideti lihtsalt hunnik kalleid ilu-plastdetaile katki?
Ma ei tea konkreetsest autost küll midagi ja nõustun, et auto on kahtlane ning vajab põhjalikumat ülevaatust kindlasti, kuid ülemäära lahmida ei ole sellegipoolest mõtet.