MantaOwner kirjutas:
dellu kirjutas:
.. Loomulikult iga kiirem auto on järjest emotsionaalselt meeldivam, aga kui me räägime igapäevasõitude mõistes kiirest autost, siis on selline väike ja "võimas" pill suht ideaalne valik oma liikumise ja kütusekulu võrdluses, eriti just linnakiirustusel, kus diisli vääne annab võimaluse sisuliselt punnitamata hoog üles saada. ..
Kamoon milline normaalne mees tahab üldse sõita mingi väikse punniga? Vaata ikka oma mätta otsast kaugemale natuke.
Tõnu
Iga kell sõidan enne väikse ja nobeda punniga kui mingi suure kolakaga, mis ühestki otsast ei liigu. Kui ego on tõesti nii suur, et väikse autoga on häbi sõita, siis palju õnne

. Mina sõidan enamasti kas üksi või kaksi ja sorry ma tõesti ei näe mõtet kaasa vedada paari tonni rauda ja selle eest peale maksta. Hetkel küll sõidan siiski muidugi on vastupidi, et sõidan suuremaga ja väike on garaazis ehitamisel, aga vast varsti asi muutub. Mul on olnud autosid alates Lupost kuni 750ni. Jah viimase salong oli kõige mugavam siiani olnutest, kuigi Bora sportlikud kõrge külgtoega istmed olid peaaegu sama head. Samas oli ikkagi suur mootor mõttetult kulukas. Samad kiirusomadused saab kätte 2-3x väiksema kütusekuluga.
Taneliga selles mõttes jah nõus, et 100+ paneb suur mootor oma jõu maksma, aga Eesti mõttes on see võit suhteliselt harv. Samas on jälle teisalt küsitav, palju sa ka välismaal seda jõudu tahad ära kasutada. Näiteks kui ma käisin oma esimest doonor Borat toomas, siis tulime lõuna Saksast Berliinini suht põhjagaasiga, kui vähegi tee lubas oli kiirus 200+, samas pidevalt jäi keegi jalgu ja pigem oli ikka kiirus 160-170 kanti ka päris palju. Vasakust reast me väga palju ei pidanud ära tulema. Mul näitas küll veel siis kütusekulu miili suhtena, aga arvutuskäiguna pakuks kuskil 10/100-le selle sõidu peale. Samas näiteks kõrvale panna Passat W8 oma 4.0, siis sellega oli 150-160 pealt kütusekulu mingi 14-15. No ei tekkinud tahtmist nii kiirelt tulla väga pikalt, kui vaatasid et teenuse hinnast ei jää väga midagi järgi nii ja tuli 120 kanti kiirus lasta.
Aga jah kõik on suhteline siin maal, aga ei ole mõtet kohe halvustama ka tulla, et mingi 110kw disla on pointless. Tal on piisavalt plusse, mille tõttu neid ostetakse ka. Alles hiljuti tõin ühe samasuguse kliendile, summa mis selle eest maksti tunduks vast nii mõnelegi pointless, sama raha eest oleks vast saanud juba järgmise põlvkonna odavama otsa kätte, samuti siis diislina.