djelton kirjutas:
Kiirusrekordid ei taha teha, seltskonna surm tõesti, 800km päev, ehk iga juht sõidab 200km päevas, pmst iga juht sõidab päevas Võru-Tln otsa, seega pole hullu. Kõik muusikaarmastajad inimesed ning arvatavasti terve tee melu käib:D See on ka üks lisapõhjus miks Civicuga minnakse, et seal sees suht hea heli:D
No aga kujuta nüüd nii ette, et sa hakkad Tallinnast kohe tagasi ka sõitma ja nii kaks korda järjest. Vahet pole kas istud ees või taga. Lõpuks on ikka tagumikul "tabureti" tunne, aga kui sul taga jalgade sättimiseks ruumi ka õieti pole, siis seda hullem. Ma pakun küll praegu kirvemeetodil, aga pakun et teil on selle 800km läbimise puhas sõiduaeg juba 10+h, kui sinna veel hulgim peatusi arvestada (4-inimest igaüks tahab eri ajal oma "pissipeatusi", söögi/joogi pause, lihtsalt sirutada) siis pigem mingi 13-14h.
Jah ma olen ka kuskil 1300km otsasid järjest pannud, isegi Berliinist natuke kaugemalt on tegelt korraga ära tuldud, aga lõpuks on ikka keha nii läbi ja kui ikka iste ka ülimugav pole, siis lõpuks ikka lööb valud ka selga. Samas tagaiste pole elusees nii mugav. Mulle sobib näiteks ainult korraliku külgtoega niiöelda sügav iste.
Mis puutub muusikasse, siis vaevalt te seal kogu selle aja punn põhjas kuulate, lõpuks läheb nagu tüütuks ära ju. Pigem ikka omavahel vestlus või tuju üleval hoidmiseks kasvõi midagi naljakat kuulamiseks kaasa. Meie näiteks ostsime Berliinis Saturnist (ala meie Euronics) kõige odavamad arvuti USB toitega kõlarid ja sõber tõmbas Iphone poole aasta jagu Rahva Oma Kaitse saateid. USB toite saime vastavast sigaretisüütaja üleminekust / Õigemine tegelt oli lenovo autolaadija komplekt küll, kus USB väljund ka ja kuulasime hoopis neid. Selline asi hoiab pigem palju paremini tuju üleval kui see lõputu tümps, see läheb lõpuks tüütuks ära ja sellisel juhul pole sellest super helistüsteemist mingit kasu. Aga noh me juba vanad ka, kes teab, äkki noores eas kannatab 14-15h järjest kõvasti mussi ka kuulata, aga ma arvan et pigem on see muusika teema küll väga sekundaarne. Kuskil saksamaa telkimisplatsil te vaevalt saate nii kuulata, et autol uksed lahti jne. Meile on politsei isegi korra tulnud ja märkuse teinud kui me seisime nn restare üksikus nurgas ja auto parkis risti üle joonte uks lahti muusika jaoks. Me ise istusime paar meetrit eemal laua taga ja tegime väikest söögipausi (picnicu

). Kästi aga auto korralikult ära parkida, muusika kohta vist otseselt küll ei öeldud, aga küll nad oma ornuniga selle kohta ka midagi leiaks. Näiteks sellised toredad seadused, nagu et saunas ei räägita, istud vaikselt omaette jne

. Seal on selline "pealekaebamine" väga levinud, näiteks samas saunas oli ka reegel, et laval istudes peab rätik all olema (ja saunad on neil ühissaunad ja kõik lasevad paljalt ringi). Noh me seda loomulikult ei teadnud ja istusime rätik ümber laval ja jalad olid siis loomulikult ilma "aluseta" teise astme peal. Läks vist mõni minut mööda kui juba oli "firma esindaja" kohal ja andis teada kuidas me reegleid rikume jne. Kindlasti mitte ei jalutanud ta sealt kontrolli mõttes mööda, vaid keegi kes saunast ära läks ta sinna saatis, sest hiljem paari tunni vältel ei käinud küll keegi lambist laval olijaid kontrollimas. Aga nüüd kisub asi juba väga OTks.
Ega keegi ei soovitagi teil oma käiku ära jätta, aga pigem tõesti vaadake mingi mugavam aparaat ja mis pigem ökom ka oleks. Ei usu et see 118kw väga vähe võtab. Palju muidu reisi eelarve on. Pigem oleks soovitanud küll ala Saksamaalt hoopis rendikas võtta ja nii ma väike euroopa tiir ära teha, aga noh kui vanust vähe siis vist ei saa jah. Usun et see ei tuleks palju kallim kui mitte odavam isegi, kui siit odavlennuga Saksa sõita hoopis. Viimati vaatasin siis Ryanairiga oleks saanud FRankfurt Hahni 25 euroga nägu. Arvatasti Berliinini on teil nii 8 kanti kuluga juba oma 130l kütust vähemalt läinud, siit poolt minnes on küll odavam, aga Saksas on pigem kütus mingi 1.6 euri (tagasitulles peate ikka võtma midagi), siis see on juba ise pigem 200 euro kanti. Rendikatel on enamasti mingi nädalalõpu paketihinnad N õhtupoolik - > E hommik. Aga noh eks korra peab ju Poola ka ära nägema, kuigi seda "elu" on tegelikult seoses kiirteega palju vähemaks jäänud. Saksa piiri pool oli tegelt igasugu lahendaid vaatamisväärsusi nagu 24h "Nightclubid" huvitavate nimedega, nagu Alibi jne (noh tee ääres muidugi oli ka teenindajaid). Lisaks aiakujude 24h müük, pidevalt valuutavahetused "Kantora" ja euroaluste ost-müük, lisaks LPG gaasi tanklad iga mehe hoovis jne. Paljut seda kahjuks enam ei näe. Aga noh kas 2x kogu seda Poola nimelist õudust läbi sõita on mõtekas on iseasi. Me varem tegime nii, et siit Saksa lennukiga, sealt mingi auto, mingid ürituste külastused ning muu selline ja siis autoga tagasi. Auto läks siin müüki. Reisikulusid + autohinda küll 100% tagasi ei saanud, aga odavam tuli ikka kui siit oleks edasi-tagasi käinud, eriti kui sealt veel asju kaasa shoppad, siis lennukis maksa hulluks lisapagasi eest. Ühe korra Poola oli suhteliselt talutav, aga 2x järjest väikse vahega küll ei tahaks. Kusjuures ma polegi kunagi siitpoolt sõitnud, teiselt poolt tulles on neid kordasid kindlasti oma 20 kanti varsti.