Anti, tegu iGoga, mil miski motogis skin vms koos nende samade 2012 kaartidega.
2. osa Kummitusmaantee Poolas, transiidimaa Tšehhi ja peatuspunkt Austrias
Nagu eelpool sai mainitud siis tänase tahtmatu varase äratuse hoolitses pagana telekas, mis pagana eelmise külastaja poolt oli paganama äratuse peale pandud. Ja seda pagana kell 4 hommikul. Naine muidugi läbi une ei saanud ütlemata jätta, et mis ta minust ja mu varajasest teleka vaatamisest arvab (ta peab oma und väga tähtsaks ja jumal hoidku seda inimest, kes seda rikkuda julgeb

). Õnneks suutsin selgeks teha, et see polnud mina, jäi uskuma vist sest seda läbitungivat pilku, mida eile tunda sain, ma seekord ei näinud.
Hommikutoimetused tehtud sai autosse istutud ning Viini poole liikuma hakatud. Navi lubas teekonna pikkuseks 676km ja kohalejõudmis aega 13.23. Enne Varssavi lõppu sai paak täis võetud (teadmiseks tulevastele põlvedele – kui kannatab siis sõitke Varssavist ca 20km kaugusele, seal oli kütus 20 zlotikopikat (no ei tule meelde selle õige nimetus) odavam, kui kuskil eeslinnas, kus mina tankisin – vastavalt 5.49PLN ja 5.69PLN.
Natuke peale tankimist jõudsime kohta, kus Uzzac oli eile tunnikese ummikus istunud ülessesongitud teepärast. Tänu varajasele kellaajale ei kukkunud mul sel kohal kiirus alla 60km/h kordagi. Sai siis ootama jäädud seda 120km pikka teeremondi ala, mis üllatus-üllatus polnudki üle öö valminud. Kiirus piiratud 70km/h, neljast reast oli 2 tehtud, mis kulges kord ühel ja kord teisel sõidusuunal, kord kuskil kraavis ja kuskilkõrval teel.

Poolakatele tuleb au anda, valmimas on korralik saksamaalik betoon tee, kuid saades proovida valmis(vist) lõike siis need eriti siledat muljet ei jätnud. Ehk oli asi väheses kiiruses. Kohe sai selle vähese kiiruse põhjustaja selgeks, ca 10 autot eespool oli miski tendiga Avia sugulane, mis rahulikult 60km/h venis. Ei tea kas asi oli varajases hommikus, pühapäevas või varajases pühapäevahommikus aga ükski poolakas sellest mööda sõita ei tihanud, kuna see oli keelatud ja vastutulev rida oli eraldatud puna-valgete lapakatega, mis olid iga nii 10m tagant. Sai siis seal miski 15min ökonoomitatud, mille tulemusel näitas auto k. kuluks isegi sellised numbreid:

Keskimine kiirus sel teetööde alal jäi 77km/h
Aga mingi hetk sai villanud ning ühe-kahe või kolme auto kaupa möödasõite tegema. Naisel oli sellisest liikluskorraldusvahenditega vene ruleti mängimisest oma arvamus ja tõenäoliselt ka neil poolakatel, kellest mööda sõitsin, kuid sõpru ma sinna saama ei tulnud.
Nii saigi lõpuks jõutud E75 peale, kus sai mõnusalt 4 realisel lastud 120-140km/h, kui mingi hetk sai jõutud uhiuuele ja allesavatud kiirteele A1. Muidugi hakkas kohe silma, et kõik Tšehhi linnu näitavad märgid olid läbikriiputatud. Aga noh, eesti mees õpib alles siis kui hilja on.
Esimesed paar kilomeetrit sai seda A1-te nauditud, kuid siis hakkas miski häirima. Nimelt kaasliiklejate puudumine, võisin kümneid km sõita, ilma, et kellestki oleks möödunud või keegi minust oleks mööda sõitnud. Vastu küll mõni tuli aga see oli ka kõik. Kuna eelmise õhtu restorani eine hakkas loomuliku teed pidi väljapääsu otsima, sai tehtud hingetõmbe peatus ühes nö puhketaskus. WC oli ilus, puhas ja läikiv, kogu territoorium veel lagastamata ning värske. WC paber oli vaid tehtud okastraadist ja kibuvitsaokstest.
Pilt siis sellest kummitusmaantest.

Olematu liiklus ei tähenda, et muidugi seda, et mõne Miroslavi ülivõimas Zastava lappama ei või minna.
Mis siis ikka, sai jätkatud seda teed, kuni üks hetk jõudsime punkti, kuhu ka Uzzac oli jõudnud, nimelt kohta, kus kiirtee lõpetasid betoonplokid. Navi arust oli muidugi tee valmis ja sõidetav, kuid betoonplokid veensid mind muus. Sai esimene mahasõit võetud ning kiirelt telefoni kaarti lapatud – selge, tuleb üks W tähega algav ja keeruliselt jätkuv linn läbida ja sealt leida tee nr 78, mis Tsehhi peaks viima.

Natuke külavahet ja olimegi Tšehhis ja kohe kiirteele keerates oli kohalik politsei – meil muidugi kiirteekleepsu polnud sest nagu ütlesin, eesti mees võtab õppust alles siis kui hilja. Eesti mehel seekord vedas, politseil oli tegemist ühe saksa mehega, kel ilmselt eesti mehe õppimiskombed. Õnneks oli kilomeetri pärast kohe Shell, kus sai ostetud kleeps ja väike hommikueine tehtud.
See oli hetk kus kupatasin naise rooli taha, et kirjatükiga algust teha. Hetkel (kirjutamise siis sest postitamise hetkel olen vast Viinis juba) nühime Tšehhis E462 maanteed Brno poole. ..
...Jätkan kirjutamist Viinist, kuna Tšehhi kiirtee põrutas nii, et peale kahte rida oma kirjutist ülelugedes pidin tõdema, et olin selle vist tšehhi keeles kirjutanud...
Tšehhi, nagu pealkirjas mainisin, oli praegusel hetkel meile täielik transiidimaa. Kiirteel sattus olema paar remonti, kuid ei midagi erilist, kuid nende olukord on selline kaheotsaga asi. Kord ilus sile ja teine hetk selline, et viskab istmelt minema ja kohati oli see tee nii kare, et müra oli päris võigas (japs, millega sõidame, ei hiilga just mürasummutusega), siledama koha peal kõrvad lausa puhkasid.
Sõit möödus insitentideta, naine tallas kah mõnusalt...

...kuniks nägi päevalillepõldu ja kiirteel pea seisma jäi, et ma sellest pilti teeks

. Kiire oraalne noomitus ja sõit jätkus kuni Austria pirini, kus järjekordne kleeps aknale pandud sai. Selleks hetkeks oli keskmine kiirus al. Poola teetööde lõpust kuni Austriani 104km/h, kütusekulu keskmine selleks hetkeks 5,5l/100kmh. Natuke loksumist külavaheteedel, kuni sai lõpuks mõnusalt siledale Austria kiirteele ning sealt juba nobedalt Viini hotelli. Teletornis käidud, Schönbrunni loss ülevaadatud, väike puhkus ja linnapeale kuhugi sööma (ja jooma). Vaikselt on siiber neist pikkadest otsest, homme veel selline 550km Veneetsiasse, kuhu jääb paariks päevaks paigale.
Homne marsruut Viin-Veneetsia
Post skriptum ühe ennasttäis Poola tuvi kohta. Kuskil natuke peale Varssavit näeme, et tee kohal oleval kaablil istub tuvi, kes ilmselgelt oli militaarse taustaga ja arvatavasti snaiperi ametit millalgi pidanud. Sest kuidas muidu seletada seda täpsust, graatsiat ja oskust saata teele oma ekskrement, et see 110km/h liikuvat autot tabaks... Ja seda peaaegu täpselt silmada vahele – ilmselt jäi kerge külgtuul arvesse võtmata.