Me nüüd ajame totaalselt segi verest mõõdetud promillid ja kiirtestid. Kiirtestiga mõõdetakse alko sisaldust välja hingatavas õhus ja kui seda ei vaidlustata alles siis omab see kohtus jõudu ehk kui sa oled kindel, et Mynthonist sul kiirtest aiateibaid näitab siis sa muidugi vaidlustaks selle aga tavaliselt on siiski vastupidi.
Heigo_K kirjutas:
Soomes tahetakse 0,5 promilli roolimis "luba" langetada 0,2 peale ehk NÖ 0 tolerants.
Miks aga mitte 0,0 ??
Sellele vastas üks arst nii "kuni 0,2 promillist "joovet" võib näidata igasugune süütu asi (ravimid, mingid teatud karastusjoogid, teatud mittealkohoolsed joogid jne), tänu millele ei või ega saa täieliku 0 tolerantsi vastu võtta"
See, et hakata 0,1 promilli "joobega" juhti julmaks roolijoodikus sõimama on natukene ikka ülepaisutatud.
BTW: Käisin pärnus puhkuse ajal. Öösel sai kohalikus läbukas burgerit söödud, peale mida kohe mynthon suhu topitud. Minut hiljem sain puhuda, peale mida tegi politseinik suured silmad ja küsis, et mida ja kuipalju ma ikka täna tarbinud olen. Mina tegin suured silmad vastu ja ütlesin, et hommikul kohvi ja võileib ning nüüd burger.
Aparaat näitas 10 promillist joovet väljahingatavas õhus.
Tõsi seda küll hetkeliselt.
Pole asjasse süvenenud, aga kas see 0,1 "joove" oli veres või väljahingatavas õhus ??