Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 11.05.2025 10:05

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 4822 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74 ... 322  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Autod, mille ostmisel, tasuks ettevaatlik olla!
PostitusPostitatud: 11.07.2012 19:51 
Kasutaja avatar

skyaudi kirjutas:
Misasja, mis autode turvapadjad maksavad 4000-5000 euri?

minimaalselt 2500, olenevalt autost ja mudelist. kalleim padi, mille ise olen paigaldanud, oli ühe Lexuse oma - 6200€.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 11.07.2012 19:52 
Kasutaja avatar

No esinduse hinnad muidugi :D
No see kes avariijälgi nii peidab, et voldid sisse jätab varuratta auku, on ka muidugi omamoodi armastuseleidja.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 11.07.2012 20:14 
Kasutaja avatar

siis on sul vedand, või sa said ikkagi kellegi vana. 2008.a A4 järeletehtud hiinakas maksab jah 200 taala, kui sa 5tk tellid, aga keegi ei ütle, et see sul ei avane avarii korral.
mingit hiina käkki pole mõtet panna ja seda juttu ei ole ka mõtet ajada, et raudselt pandi originaal. Originaali toodab AINULT 1 tehas ametlikult ja kõikidele automarkidele. Kui see padi ainult 600€ maksab, miks need A4'd siis maha kantakse ikkagi? :D :D Lammarist võib eraisikuna tõesti odavalt saada, aga kindlustuse jaoks loeb firma kalkulatsioon ja esindus reeglina ei käi lammarist võtmas, eksju? Kui kindlustus sulle papi välja käib, siis on su oma suva, kust sa vajaliku jupi saad. Kasvõi naabrimehelt paki õlle eest, kui vaja, aga see "pakk õlut" ei ole kindlustuse pakkumuses mingi arvestatav valuuta. Meil käib asi ikka akuraat ja liisinguautodel on kindel ettekirjutus kasutada originaal- või B-osi, kui on saada. Teatud asju pole kahjuks ka uutele autodele saada, siis ei jää tõesti muud, kui lammarist korralik või vana taastada (käib keredetailide kohta).
ei taha siin küll pori määrida, aga ühe luksusmargi esindus müüs oma klientidele järjepanu lammari kütusepumpasid uue pähe. Kasum on ju tohutu. Ja kliendid saavad foorumites oma autoteemas jälle kiita, et näe, esinduses pandi uus pump. Või siis tuuakse Forsist see odav Meat&Doria ja müüakse originaali pähe 3x kallimalt maha. Karbid on ju neil alles. :D

Ja airbagi puhul teeb asja kalliks ka uus aju, sest kui padi avaneb, rikneb airbagi ajus ka vastav ahel, et kui sa uue padja paned vana aju külge, siis jääb viga ikkagi sisse. Vähemasti nii on nendel markidel, mida mina igapäevaselt hooldan. Osadel sakslastel ei pea aju tõesti vahetama, aga A4 b5 mudeliga seoses on see airbagi aju nutune küll. ühe avarii elab üle ja siis võib ühel hetkel rikneda (nii juhtus minu omaga). VIskab veakoodi sisse mitu F'i ja ongi aju tuksis. vaja uut. Crashi veaga on võimalik aju veel taastada. aga seda omal käel teha ei soovita ja ma isegi ei julge sellist asja puutuda, on targemad,kellel vastavad seadmed.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 11.07.2012 20:33 

mario. kirjutas:
skyaudi kirjutas:
Misasja, mis autode turvapadjad maksavad 4000-5000 euri?

minimaalselt 2500, olenevalt autost ja mudelist. kalleim padi, mille ise olen paigaldanud, oli ühe Lexuse oma - 6200€.

Jah, Airbagid on ka üks põhjus, miks autod kindlustuse jaoks taastamiskõlbmatuks muutuvad. Ja vähemalt Renault puhul mitte ainult kallid juhi ja kaassõitja turvapadi (kui oli ees kaks inimest), lisaks sellele ka uued turvavõõ eelpingutid ja Airbag aju, mis näiteks mingi Clio või Kangoo puhul on üle poole auto väärtusest juba iseenesest. Rääkimata siis sellest, mis padjad lahti lõi.
Jutu lõpetuseks - mahakantud auto ei tähenda iga kord, et ta sellepärast maha kantud on, et seda on lootusetu taastada vaid et seda on kindlustuse silmis rahaliselt mõtetu taastada.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 12.07.2012 00:53 

Suht lambajutt on see "6200€ maksvad airbagid". :bs

Mõned kiired näited roolipatjadest:
Saab 9-5 98-06 685.-
Saab 9-3 03-06 649.-

BMW F01 820.-
BMW E93 793.-
BMW E60 786.-
BMW E38 ja E38 746.-
jnejne...

Rohkem ei viitsinud mööda varuosaprogramme tuustida 8)

6200€ võib maksta padi koos aju ja juhtmestiku ja püropadruniga-seegi on veidi ulmehind....

Viimati muutis iisak, 12.07.2012 09:18, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 12.07.2012 02:00 
Kasutaja avatar

Kolmas kord pean juba küsima, kus sa mario töötad, paljud tahaks teada kus 10 korda kallimaid osasid paigaldatakse.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 12.07.2012 09:57 
Kasutaja avatar

Ütleme, et keskmises autos on 6-8 patja. Osad löövad ka nina kokkupõrke korral kõik padjad (ka külgmised) lahti. (näiteks kõik uumead Civicud jms).
Ütleme et 700.- padi armatuuris (x2) siis turvakardinad, mis on ilmselt veidi kallimad koos polstritega. Ütleme vanem auto ja 2 kardinat = 1000 x2. Siis veel esiistme küljepadjad mis on oletame odavad, 700.- x2

Padjad kokku siis jämedalt 5000.-
Pürotehnilised turvavööde pingutid, aju jms pisividinad juurde ja turvapatjade tagasi panek teeb 6000+ välja kindlasti. Enamustel autodel vaja uus armatuur kah ju juurde..

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 12.07.2012 10:11 

Selle vastu ei ole keegi ju vaielnudki,et kogu kompoti hind võib selline olla.
Härra üritas siin väita,et on Lexusele paigaldanud 6200€ maksvat turvapatjA :think

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 12.07.2012 10:20 
Kasutaja avatar

LFA-le ve?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 12.07.2012 21:00 
Kasutaja avatar

charly kirjutas:
LFA-le ve?

:D :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 12.07.2012 21:20 
Kasutaja avatar

mis tähtsus sellel on, kus ma töötan, kui MINA neid hindasid ei tee.
Ja ei olnud päris LFA, aga Lexus, millel on ühes pidurisadulas 6 kolbi, edasi mõelge ise.
Tavataks on roolinuppudeta bag umbkaudu 2000€, roolinuppudega ja lisajuhtmestiku ja anduritega padi on kallim. Kõrvalistuja padja hinna kergitab üles armatuur, mis odavamatel autodel on kuskil 1000€ kandis, kallim armatuur oli ühel uuel Volvol, maksis vanas rahas 63 000 eeki. Aga see oli ka üleni nahatatud ja õmblustega.
Ja härra ei väida siin midagi, härra räägib, nagu elu on. Osta siis minu esindusest auto, pane sellega matsu ja siis räägime edasi :kill

ja nagu ma ütlesin - kui pole liisinguauto, siis kindlustust ei koti, kust sa oma jupid välja ajad. kui on liisinguauto, siis mina, kui klient, tahaksin eeskujulikku esinduse teenindust saada + varuosa kalkull. asi, mida sa ise valida saad, on vaid värvitöökoda. Kui sul on uus 7ne BMW, siis sa ei roni ju Dacia esindusse või Koplisse Vasja juurde, et tavai, tee mulle kalkull. Kindlustus võib nõuda konkureeriva firma pakkumust, kui see on võimalik, ja võtab neist soodsama. Esindus teeb reeglina 2 pakkumust - originaal- ja b-osadega. turvavarustus siinkohal ei muutu siiski, sest selle koha pealt ei saa järeleandmisi teha.
See, et siin mõnel härral padi poole hinnaga ära vahetati, võis olla mõni kampaania või omal ajal tegemata jäetud TSB. Seat siin teeb ka GoodWill programmi, kus kliendile tullakse poolele teele vastu - mõlemad pooled maksavad poole summast, kui auto on alles garantii läbinud, kuid läbisõit veel alla 100 000km...

Viimati muutis mario., 12.07.2012 21:27, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 12.07.2012 21:23 
Kasutaja avatar

Tsiteeri:
Osta siis minu esindusest auto, pane sellega matsu ja siis räägime edasi

Sul on oma esindus?
Kas esindusest ostetud auto jupid on kallimad kui samal autol mis on järelturult ostetud?
Ei noki, lihtsalt automaatselt tekkisid su postitust lugedes need küsimused.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 12.07.2012 21:29 
Kasutaja avatar

ei, mul ei ole oma esindust.
ei, jupid on sama hinnaga. need, mida sa poeletilt saad 10x soodsamalt on b-osad. aga alati võid ju taketisse või forssi minna airbagi ostma. keegi ei keela.

korraks tekkis tunne, et siin on inimesi ka, aga paistab, et kõigil on mingi roosa prill ees, et auto jupid on ulmemegaodavad. a vot ei ole!

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 12.07.2012 21:58 
Kasutaja avatar

mario. kirjutas:
mis tähtsus sellel on, kus ma töötan, kui MINA neid hindasid ei tee.
Ja ei olnud päris LFA, aga Lexus, millel on ühes pidurisadulas 6 kolbi, edasi mõelge ise.
Tavataks on roolinuppudeta bag umbkaudu 2000€, roolinuppudega ja lisajuhtmestiku ja anduritega padi on kallim. Kõrvalistuja padja hinna kergitab üles armatuur, mis odavamatel autodel on kuskil 1000€ kandis, kallim armatuur oli ühel uuel Volvol, maksis vanas rahas 63 000 eeki. Aga see oli ka üleni nahatatud ja õmblustega.
Ja härra ei väida siin midagi, härra räägib, nagu elu on. Osta siis minu esindusest auto, pane sellega matsu ja siis räägime edasi :kill

ja nagu ma ütlesin - kui pole liisinguauto, siis kindlustust ei koti, kust sa oma jupid välja ajad. kui on liisinguauto, siis mina, kui klient, tahaksin eeskujulikku esinduse teenindust saada + varuosa kalkull. asi, mida sa ise valida saad, on vaid värvitöökoda. Kui sul on uus 7ne BMW, siis sa ei roni ju Dacia esindusse või Koplisse Vasja juurde, et tavai, tee mulle kalkull. Kindlustus võib nõuda konkureeriva firma pakkumust, kui see on võimalik, ja võtab neist soodsama. Esindus teeb reeglina 2 pakkumust - originaal- ja b-osadega. turvavarustus siinkohal ei muutu siiski, sest selle koha pealt ei saa järeleandmisi teha.
See, et siin mõnel härral padi poole hinnaga ära vahetati, võis olla mõni kampaania või omal ajal tegemata jäetud TSB. Seat siin teeb ka GoodWill programmi, kus kliendile tullakse poolele teele vastu - mõlemad pooled maksavad poole summast, kui auto on alles garantii läbinud, kuid läbisõit veel alla 100 000km...

Kas sa oled kukkunud või? 2k roolinuppudeta bag? Sulle toodi eelpool piisavalt näiteid roolibagi hindadest ning väga vähesed neist küündivad 2k tasemele.
Liisinguauto ei ole mingi võlusõna ja ei määra kindlustuse jaoks midagi. Inimene võib ka tutika auto sulas esinduses välja osta ning see ei tee teda absoluutselt madalamaleseisvamaks "liisingauto omanikust". Määravaks sõnaks on hoopis tehasegarantii(2a, 3a, 4a vms iganes tootja annab), mis tähendab kindlustuse jaoks remonti esinduses, kuna vastasel juhul võib garantii katkeda (mitte segamini ajada keregarantiiga, millele kõik kliendid rõhuvad aga mis väga vähestel kehtib, kuna enamus vanasid autosid ei käi piisavalt tihti kontrollis ega ei likvideeri koheselt seal leitud vigasid). Kui tehasegarantii on läbi saanud, on kindlustuse jaoks põhjendatud juba b ja kasut juppide kasutamine ning auto mitte suunamine esindusse. Nagu kunagi lauldigi, It's all about the money, dumm daba-dubummdudum ....
Esindus ei tee reeglina defaultis 2 pakkumist a ja b osadega, vaid keretööde meister tuginedes oma kogemustele ja arvestades sõiduki vanust ja muid tegureid paneb sinna sisse ka a, b või kasut osad. Edasi on juba kahjukäsitleja otsustada kalkulatsiooni kätte saades, kas ta aktsepteerib seda või soovib seal midagi muuta.
Aga mis ma siin ikka seletan, Sa tead seda kõike ise ju kindlasti palju paremini.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 13.07.2012 00:07 

mario. kirjutas:
korraks tekkis tunne, et siin on inimesi ka, aga paistab, et kõigil on mingi roosa prill ees, et auto jupid on ulmemegaodavad. a vot ei ole!

Tegelikult ka-mis su vigastus on?
Ma tõin paar posti ülespoole sulle ESINDUSTE hinnad mustvalgel ette.
Sa ajad ikka oma "nuppudega-nuppudeta 2tonni" pläma edasi :uhoh
Too siis mingi konkreetne näide mida sa tõestada ka saad.
Mulle hakkab järjest rohkem tunduma,et sa panid oma leelotamisega siin ennist rämedalt pange ja nüüd üritad kuidagi oma pe...set sütelt välja vingerdada... :bs

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 4822 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74 ... 322  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis