oopc kirjutas:
See kütusekulu teema on tegelikult müstiline.Huvitav oleks umbes teada siis näiteks ,et palju ühte moodi kasutades masinaid võtab opel keskmiselt ja palju see . Raamatu järgi võtab umbes siis 4 litra keskmiselt rohkem see suurem ,tegelikult pole nagu hullu.Ma e ikujuta väga ette kuidas sellised keskmised täpselt saadud on või mis värk, sest eks reaalsus nagu tundub teisem olema.Mis moodi nad saavutavad linna kulu ja maantee kulu üldse ja kus kohas nad selle saavutanud on ja kes see sõitis üldse ja kuidas-seda ei tea vist keegi.Proovi nii sõita maanteel ja linnas ,et saadki 14.2 liitrit sajale kuluks.

Pärisk orralikult peab vist arvutama,mõtlema ja planeerima kui sellest jurast üldse ka tolku peaks olema lõpptulemusel.

Hetkel tegelen 1,6 52kw Lepo mootori kütuseuuringuga... Asi on lihtne, vähemalt 2 paagitäit. selle jooksul linnas ja maanteel sõidetud kilomeetrite arv kirja panna... Saada 2 võrrandit nendest mõõtmistest ja ligikaudne tulemus põhimõtteliselt käes. Võtta tuleks ühest tanklast ja sõita võiks sama juht. Kruusateed ja külavahel logistamised loen linna alla sest linnas (nt. Tallinnas) võib ka kohati 70-ga sõita. Keskmine kulu alates Aprillist on 6,5 (+/-3l). Pole mõtet arutleda kas ja kuidas sellise kulu arvutamisest tolku on aga mul endal huvitav teada palju kakskroonikilo maksev auto kütust võtab. Samas annab küttekulu silmas hoidmine ka mootori probleemide kohta infot... Ma juba automaatselt peale tankimist arvutan kulu ja vajutan "päeva läbisõidu" nulli

Aga teemasse

- Seitsmese puhul kaalub mugavus kulu üles?