Teist pidi mõeldes jällegi, et kui sa halad mingi 1-2 kuu üüriraha "katte" pärast, siis mis mulje sa üürnikule jätad. Raudselt selline vana, kes järgmise parema hinnaga korteri otsingul uue üürileandja juurde jookseb. See väike maakleritasu eristakski niiöelda asjalikud kliendid, kes ikka korterit pikemaks ajaks otsiks. Ole nüüd omaniku rollis, kes maksab ise maaklerile kahe kuu üüri ära teenuse eest ja järgmine kuu kolid sina välja, sest leidsid parema hinnaga korteri. Lõpptulemusena maksab omanik peale korteri omamise eest.
Ma 1,5a tagasi mängisin ka sõbrale maaklerit niiöelda (ei küsinud vahendusraha, aga käisin näitamas), oli ise Eestist eemal ja otsis üürnikku. Rääkimata sellest, et eelmised välja kolides ka lambripirnid, neti kaablid jne kaasa võtsid, segisti olid ära lõhkunud jne kolisid sisuliselt päevapealt välja ka. Õnneks oli tal mingi 2 kuu üür jooksvalt ette nõutud või miskit sellist (ei olnud kusjuures väga odav, oma 350+ kuus + kommunaalid). Käis ka ikka igasugu imetegijaid kohal:
1) Noor neiu, kes väga huvitatud oli ja kõik meeldis. Kui asi jõudis tagatiste maksmiseni tuli jutt, et äkki saaks algul järelmaksuga seda teha. Arvatavasti poleks sealt kopikat ka tulnud
2) Perekond Itaalia numbritega autoga, väidetavalt siia elama tulnud jne. Korter sobis ja tahtsid sisuliselt kohe sisse kolida. Sõber tahtis enne krediidiinfo jne taustakontrollid teha. Pärast tuli välja, et miskipärast oli aga Vene pass härral

. Ja nii ta seal jauras paar tundi, et tahab kohe ja tahab kohe. Tol korral oli sõbra ema ka kaasas, kes oleks lepingu sõlminud, hakkas seal seda mõjutama kui ma telefoniga rääkisin. Lõpuks sai ikkagi pikalt saadetud.
3) ... oli neid vaatajaid tegelt veel üksjagu rohkem. Lõpuks pika otsimise peale sai siiski normaalsed üürnikud ka leitud, kes korterit väga ilusti hoidsid.
Mina selle kogemuse põhjal küll ei ütleks, et see maakleri töö niiöelda raha tasku lükkamine ainult oli. Loomulikult ta võiks keelt osata ja seletada, kui lihtsalt niisama nurgas istub on tõesti küsitav
Samas see maakler üksi teema on ka nii ja naa, kui ikka oma korterit/maja müüd (ise sees elad), siis ei lase ju võõraid inimesi sinna omapäi kolama. Ikka tuleb omanik ka, kes maakleri ja huvilised sisse laseb. Kui tühi korter siis jah lihtsam võtmed maakleri kätte anda ja las käib näitab/sebib.