Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 06.05.2025 12:47

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 1577 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104 ... 106  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Boikoteerimine - Statoil ja Neste
PostitusPostitatud: 23.09.2012 12:27 
Kasutaja avatar

mkb kirjutas:
Hakkasid kartma vist: http://www.e24.ee/980526/kutuste-hinnad-langesid
Paagitäielt siis 2,6 euri säästu :lol

Tea kas järgneb see, mis on alati järgnenud enne kütusehindade suuremat tõusu. Hinnad vaikselt kerkivad, siis tehakse korralik langetus ja nädal-kaks hiljem käib suure pauguga hind lakke.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 23.09.2012 14:10 
Kasutaja avatar

Muidex.
Rääkides ühe kodanikuga kes käib aktiivselt läbi päris mitme lõuna eesti väiketankla omanikega siis rääkis mulle järgmist lugu.

Kohe lisan et tegu on sellise ala naised saunas rääkisid looga ja ma ei pretendeeri absoluutsele tõele. Kuid....

Nimelt olla alates selle aasta algusest maksu ja tolli ameti tegelased käinud korduvalt väiketanklaid revideerimas, represseerimas. Alati olnud ka üleüldine vihje omanikele: Tõstke hindu ! Maksuametnike omapoolne teema see et ettevalmistamisel olla see piirisulgemine, nagu ta ka natukeseks ajaks siin juhtus. Küsimusele et miks peaks hindu veel tõstma, vastati et riik tahab rohkem maksutulu saada ja teie saate kja oma "dolja" et maksuamet tagab et musta kütet enam peale ei voola. Ning vihje oli ka sellele et hinnad eesti lõikes ei kõiguks nii palju kui ntx Tallinna tanklate ja ntx värska tanlate vahe. Et inimesed ei saaks öelda et näe Statoil koorib kõige rohkem. Maksu ja tolliamet olla tahtnud saavutada siis ühtlast hinda ja maksuvoo tõusu ka idapiiri äärest. NIng surve väike tanklatele olla olnud ikka väga tõsine, revideeriti mitmeid aastakäike pabereid ja omanike sissetulekuid jne.

Kui kogu selles jutus on natukenegi tõtt siis ma küll ütlen et sellist riiki ma nüüd küll ei tahtnud.

Paluks juttu mitte hakata uuesti ümberväänama ja keerama. Mina edastasin selle mis mulle tundus vägagi imelikuna.
Mina ütleks et ma nagunii üritan võimalikult vähe tarbida riikliku maksukoormuse all olevat kütet ja viina. Alati kui õnnestub kasutada alternatiivseid kanaleid siis ka tuleb seda teha. Siis tead ka kelle tasku see raha läheb, mitte nii et mingitesse riiklikesse jamadesse ja maksuaukudesse läheb see raha mille algne idee oli : Kütuseaktsiis ehk raha teede ja muude infrastruktuuride ehitamine. Tänasel päeval on teedesse minev raha sellest aktsiisist ikka väga, väga väike protsent.

Makse ei tahaks ka maksta sest selle eest peetakse ülal tervet karja m.nne kelle hulgas ka liiklusmendid. Mida vähem neile kütuseraha ja palga raha jääb seda parem. Kahjuks kaudselt peab nii ja naa ikka makse maksma, kasvõi putkast burksi ostes :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 23.09.2012 14:43 

Mis need liiklusmendid jalgu jäid sulle siin nüüd? Kui ise käitud liikluses nagu suur ja karvane m*nn, siis polegi ime, kui sind läbi n*ssitakse. Ja arvad, et nende palgad tulevad kütuseaktsiisist? Riigiteenistujate palgad tulevad kõikidest maksudest kokku. Mida rohkem makse tõstetakse, seda rohkem nad idee järgi palka peaksid saama. Seda siis ideejärgi. Hetkel on aga nii, et maksude suurust arvestades, peaksid liiklusmendid miljonärid olema ja teed siledad, kui peegel. Mis on aga reaalsus- mendid on näljas-paljas ning teed nagu kuumaastikud.

Ahjaa, mis kütusekvaliteeti puutub, see Premium7 teema, siis olen sealt korduvalt p*ska saanud autodele (sellele targutajale: jah, autod on alati korras olnud, teiste tanklate kütustega probleeme pole olnud). Sestap ei julge sealt ka niidukile-saele bensiini võtta. Olen ka Olerexist p*ska saanud, kuid vaid 1 kord ja seda ka diisli näol. Aga jätkuvalt jätkan Lukoili püsikliendina- hea boonussüsteem ja korralik kütus.

@TMF: vahet pole, kas ja kui palju inimesi sellest aktsioonist arvavad, et see on :bs , Statoil ei kaota niiehknaa midagi, kui mõned inimesed ei lähe enam nende tanklasse: ärikliendid, kellega on lepingud, käivad seal niiehknaa. Nemad ei saa mitte päevapealt katkestada seda lepingut ja mitte käia enam Statoilis. Ja neid kliente on palju: Politsei- ja Piirivalveamet, Siseministeeriumi kõik ametid, Vanglateenistus, mitmed hulgimüügifirmad, Eesti Energia, Elion jnejnejne. Statoili kommunikatsioonijuht ju ka kinnitas, et see boikott ei muuda mitte midagi, isegi, kui inimesed sellega kaasa lähevad. Muidugi see kiri, mis FB-s liikus, oli naeruväärne: kolmandal ringil on 300 miljonit liitujat :kill jne.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 26.09.2012 14:29 
Kasutaja avatar

ryblik1, ma isegi ei imesta selle loo üle, kolli ja napsuamet pole paraku sugugi sõltumatu ega oma võimupiirides püsiv asutus. igasugu väikepättide ja niisama endast nõrgematega tarvitavad pidevalt ülemäärast jõudu, suurte peale hammas ei hakka/ei taha hakata.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 11.10.2012 13:58 
Kasutaja avatar

http://www.tarbija24.ee/1000448/graafik ... tuse-hind/

Pilt

ja teine huvitav uudis täna veel kütuse teemal:
http://www.postimees.ee/1002942/teder-k ... ene-piiril

et siis vähemalt õiguskantselr on meil tubli ja sai aru, et piiril SEADUSEVASTASELT tegutsev tolliamet
"salakütuse" vedajate tõkestamiseks pole eriti okei.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 12.10.2012 05:07 
Kasutaja avatar

Tabel oli täitsa õige.
Kuid ikkagi , see fuking riigipiruka osa on seal liiga suur.
See on nagu selline välja pressimine et liikuda tahad siis raisk maksad niiet ägised.

Selle tõttu pooldan siiani salakütet. Vähemasti tean kuhu ja milleks mu raha läheb. Mitte et jagatakse kusagile mutiauku millest kasu pole kellegile. Kuskil oli ka tabel kus oli kirjas kui palju protsente moodustas EW aastaeelarvest kütuseaktsiisi osa. See protsent oli päris suur. Niiet kõik raisad ägisete ja maksate vanade kommarite koostatud valitsuse jama ja ektsesse kinni. Nutate ja maksate, valikut ka eriti pole vist.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 12.10.2012 07:53 
Kasutaja avatar

Minu auto sõidab ka "väljamaa" küttega. Eks äri käib edasi aga lihtsalt hinnad tõusid :( ..
Ja salaviina jutt on täiesit õige... Seda tuuakse ju rekkadega sisse riiki ja keegi ei piira seda :bs

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 12.10.2012 09:55 

Noor24 kirjutas:
Minu auto sõidab ka "väljamaa" küttega. Eks äri käib edasi aga lihtsalt hinnad tõusid :( ..
Ja salaviina jutt on täiesit õige... Seda tuuakse ju rekkadega sisse riiki ja keegi ei piira seda :bs

Kohalikud kütusemüüjad on äri kinni pannud sisuliselt, väidavad, et ei tasu enam ära. Iseenesest kahju. Muidugi, kõik see salakaubaäri on puhtalt riigi enda ämber- on siis vaja neid aktsiise nii lakke ajada? Miks ostetakse salaviina? Sest poes on kallis, kuna aktsiis on kõrge. Miks ostetakse salasigarette? Sest poes on kallis, aktsiis kõrge. Miks ostetakse salakütust? Sest tanklas on kallis, aktsiis on kõrge ja kütusemüüja on persevest!
ÕNNEKS on jäänud vähemalt Jõhvi kandis veel üks tankla, mis müüb korralikku kütust mõistliku hinnaga- Lukoil. Tankisin eile, kui Statoil oli juba 2 senti otsa virutanud ja Lukoilis oli 95E 1.349 eur. Kliendikaart teeb asja veel soodsamaks. Hinnavahe Statoili (ja teiste sabassörkijatega) oli ca 7 senti liitrilt (1.1 eeku liiter, paagi pealt 88 eeku ehk 5.6 eur. Ühe korraga ei olegi suur vahe, aga kui sõidad kuus 3 paaki, siis annab ikka tunda natuke.).

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 12.10.2012 10:29 
Kasutaja avatar

ryblik1 kirjutas:
Selle tõttu pooldan siiani salakütet. Vähemasti tean kuhu ja milleks mu raha läheb.

Vene riigikassasse...?

Vuffel kirjutas:
Muidugi, kõik see salakaubaäri on puhtalt riigi enda ämber- on siis vaja neid aktsiise nii lakke ajada?.

Kui nüüd aktsiisi langetada siis ega kütuse hind ikka oluliselt ei langeks, kütusemüüjad saaksid lihtsalt suuremat kasumit. Hind jääks ikka nii umbes Läti-Leedu hindade tasemele.
Hollandis maksab bens praegu u 1,85€. Vot seal on aktsiis laes...
Ärge näkku lööge - arendan arutelu ja mulle ka üldse ei meeldi selline kütusehind. :ouh

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 12.10.2012 11:00 

rene162 kirjutas:
ryblik1 kirjutas:
Selle tõttu pooldan siiani salakütet. Vähemasti tean kuhu ja milleks mu raha läheb.

Vene riigikassasse...?

Vuffel kirjutas:
Muidugi, kõik see salakaubaäri on puhtalt riigi enda ämber- on siis vaja neid aktsiise nii lakke ajada?.

Kui nüüd aktsiisi langetada siis ega kütuse hind ikka oluliselt ei langeks, kütusemüüjad saaksid lihtsalt suuremat kasumit. Hind jääks ikka nii umbes Läti-Leedu hindade tasemele.
Ärge näkku lööge - arendan arutelu ja mulle ka üldse ei meeldi selline kütusehind. :ouh

Hollandis võib bens 2€ ka olla, vaata mis palgad seal on, kütus on 1.5x vb kallim aga palgad on 2-4x suuremad

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 12.10.2012 11:52 
Kasutaja avatar

Subby kirjutas:
rene162 kirjutas:
ryblik1 kirjutas:

Vene riigikassasse...?

Vuffel kirjutas:

Hollandis võib bens 2€ ka olla, vaata mis palgad seal on, kütus on 1.5x vb kallim aga palgad on 2-4x suuremad

Hollandis on suht kindlalt ka mingitmoodi maksustatud auto omamine.

Edit: Kokkuvõttes tuleb sõidetud kilomeetri hinnas arvestada kõiki makse ja lisakulutusi, mis tulevad kütusehinnale lisaks.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 12.10.2012 13:41 
Kasutaja avatar

kas keegi moderaator ei tahaks teemat ümbernimetada näiteks "kütusehinna aruteluks"?
statoilist ja nestest ja boikoteerimisest ei räägita ju ammu siin.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 12.10.2012 13:43 
Kasutaja avatar

usku kirjutas:
Eesti on EL-is üsna must lammas alkoholi ja tubaka tarbimise osas. EL sooviks, et Eesti veelgi karmim oleks.

Ma olen kuulnud sellist juttu, et nendes riikides, kus veinijoomine on kultuuri osa on inimeste alkoholitarbimise kohta raske mingit seisukohta võtta, sest tihti jäetakse kaupmees ahelast välja ja müüakse tootjalt tarbijale "mustalt". Umbes nii nagu meil maapiirkondades piim liigub. Näiteks Prantsusmaal, kus juuakse veini piltlikult öeldes söögi alla ja söögi peale on suht tõenäoline, et juuakse tunduvalt rohkem kui riiklik statistika näitab.

skyaudi kirjutas:
Sa nagu tõsiselt usud, et aktsiisid aetakse suureks selleks, et inimesed vähem jooks ja suitsetaks, päris kedagi seal kotib, palju keegi suitsu teeb või joob, puhas ettekääne raha sisse kasseerimiseks.

Lõppkokkuvõttes peaks meid ennast see huvitama, et meie riik ja rahvas püsiks. Mulle küll ei meeldi kui mul on vaja arsti jutule pääsega, aga aja saan 2 kuu pärast, sest igast kopsu ja maksahaiged on järjekorras muredega, mida oleks saanud ära hoida.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 12.10.2012 13:47 
Kasutaja avatar

highrankin kirjutas:

skyaudi kirjutas:
Sa nagu tõsiselt usud, et aktsiisid aetakse suureks selleks, et inimesed vähem jooks ja suitsetaks, päris kedagi seal kotib, palju keegi suitsu teeb või joob, puhas ettekääne raha sisse kasseerimiseks.

Lõppkokkuvõttes peaks meid ennast see huvitama, et meie riik ja rahvas püsiks. Mulle küll ei meeldi kui mul on vaja arsti jutule pääsega, aga aja saan 2 kuu pärast, sest igast kopsu ja maksahaiged on järjekorras muredega, mida oleks saanud ära hoida.

kui inimesed saavad tervemaks ja ravijärjekorrad lühenevad (mida vananeva elanikkonnaga eestis nii või teisiti ei juhtu), siis
vähendatakse lihtsalt meditsiinitöötajate hulka ja tehaks järjekorrad tagasi "paraja pikkuse" peale :D niikaua kui mingid partsid ja ligid eesotsas on, ei tasu küll riigilt peale küünilisuse mittemidagi oodata.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 12.10.2012 13:51 
Moderator
Kasutaja avatar

Ei tahaks nüüd nii poliitiliseks ajada asja, aga kes, l6vikuningas, oleks alternatiiv mingitele partsidel ja ligidele?

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 1577 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104 ... 106  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 7 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis