Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 06.05.2025 11:41

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 1577 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Boikoteerimine - Statoil ja Neste
PostitusPostitatud: 12.10.2012 13:54 
Kasutaja avatar

Umx kirjutas:
Ei tahaks nüüd nii poliitiliseks ajada asja, aga kes, l6vikuningas, oleks alternatiiv mingitele partsidel ja ligidele?

vasakpoolsed erakonnad, kes ei lähtu rikaste inimeste ootustest, enamus inimesi pole rikkad - seega ei võida nad neid erakondi valides mittemidagi.

aga see läheb tõesti liiga poliitiliseks ehk juba. ja ma nõustun ka sellega et suurepäraseid alternatiive pole, kuigi hetkel valitakse järjekindlalt halvimatest halvimad ikka ja jälle tagasi e-valimiste ja muude kavalate poliitikast mittehuvituvate inimeste kaasamisega seotud nippidega.

iga kütuseliitri pealt 48% riigile maksta ei ole okei. eriti just inimestel kelle sissetulek pole ülemäära suur. piisava sissetulekuga inimesed võivad jah muiata ja öelda, et näed.. odavam kui euroopa keskmine, pole hullu. aga eks igat asja tuleb kontekstis vaadata, nii kuidas palk, nii peaks ka hinnad olema.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 12.10.2012 15:09 
Kasutaja avatar

näiteid ligi oskuslikust tegevusest ja kasust eesti rahvale? :D

mina (ega teised foorumlased), pole ministrid ega nõunikud, et peaksid suutma väljapakkuda lahendusi aktsiisi vähemdamise teostuseks ja rahade paremaks ümberjaotuseks, seda enam, et isegi kui me pakuks siin häid lahendusi ei muudaks need midagi. selleks ei pea olema meisterkokk, et restoranis söögikõlbmatu toit ära tunda :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 12.10.2012 15:19 
Kasutaja avatar

salmonelloos lööb kõigil põhja alt :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 12.10.2012 15:46 
Moderator
Kasutaja avatar

Põhjapanev. Jätkame kütusekettide materdamisega!
RAISK, kallis on kütus!

Edit: küll Hiinas ja Venezuelas on hea elu, seal on ikka enamus firmadest riigi käes. Ja Türkmenistanis ja Kasahstanis kah, küte kah veel odav.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 12.10.2012 19:43 
Kasutaja avatar

Midagi saaks ju ikka ette võtta, kuid see juba seisab meie ettevõtlikkuse taga. Punt kokku ja meelt avaldama, kui mitte võita siis mida sellega ikka kaotada oleks, aga kes see siis hakkab nüüd oma kallist aega raiskama ja midagi ühise heaolu nimel ette võtma. Pealegi kõik plaanid ja ideed surutaks ju meie kaasmaalaste poolt maha: niikuinii ei töötaks. Eestlase lemmiktoit on ikka teine eestlane. Kui oleks ju mingi "Ideaalne plaan" kuidas hinnad alla saada, siis nad ka juba all oleks, aga ei ole ja tuleb ükskõik mida proovida.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 12.10.2012 21:57 

Minu arust saab iga üht taga kiruda. Tegelt vahelt ei ole, sest mitte sittagi ei muutu.
Ise tangin 5+ sõpruse pst olevast tanklast, seal koguaeg stabiilselt soodne.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 12.10.2012 23:25 
Kasutaja avatar

Kusjuures põhjanaabrite juures hakkab see ökopunnide ajastu läbi saama. Viimastel aastatel on uute s-klasside , 5ja 7 seeria buumerite ja A6 ja ylespoole audide hulgad, kordades, suurenenud.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 12.10.2012 23:46 
Kasutaja avatar

Umx kirjutas:
Ei tahaks nüüd nii poliitiliseks ajada asja, aga kes, l6vikuningas, oleks alternatiiv mingitele partsidel ja ligidele?

Teen nüüd OT-d:
Poliitikast rääkimine on tegelikult küll nagu vastutuult k#semine, aga niisuguse jama sisse oleme küll hetkel just tänu "partsidele-ligidele-jne" sattunud.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 12.10.2012 23:55 
Kasutaja avatar

DevilDeVille kirjutas:
talon kirjutas:
Kusjuures põhjanaabrite juures hakkab see ökopunnide ajastu läbi saama. Viimastel aastatel on uute s-klasside , 5ja 7 seeria buumerite ja A6 ja ylespoole audide hulgad, kordades, suurenenud.

eestlaste populatsioon põhjanaabrite juures on kasvanud ning tiba vahendeid kogunud ning nüüd jätkub "naabrist parem" lihtsalt soome lahe teisel kaldal :)

Seda arvad sina aga need siiski on soomlased.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 13.10.2012 16:21 
Kasutaja avatar

Kui nüüd kütusehinnast rääkida, siis tea kas ma olen tropp või mu matemaatilised oskused jätavad soovida. Lugedes lehtedest ja kuulates raadiost räägiti üleeile, et kütusemüüjad tõstsid hindu 2 senti liitri kohta. Linnas sõites ning vaadates postidel olevaid hindasid nägin siiski 7 sendilist hinnatõusu. Kui ennem oli Diisel 1,339€ liiter siis nüüdseks on see 1,409€. Mingi arusaamatu info edastati küll meediakanalite kaudu, või tundub 7 senti nii suur summa, et ei hakatud seda kõva häälega välja hõikama?

Täna aga kütusehinnad taas "odavad". Tervelt sent alla lastud. :kill

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 13.10.2012 16:54 
Kasutaja avatar

Väikeriigi mõistes oleks tark nõuda valitsueselt seda lahendust nagu mõnedes arenenud väikeriikides on. Nimelt, kuu lõpus fikseeritakse järgmise kuu hinnad. Kuu lõikes nied muuta ei saa. Inimesed teavda millega nad arvestavad ja asi mutt. Selline debiilne pendeldamine nagu meil, see lihtsalt ajab närvi. Väikeriigid on loomulikult tõesti väikeriigid: Luksemburg ja miskit sellist. Ma ei oska hetkel seda artiklit leida kus sellest fikseerimisest oli juttu, samas olid neil ka aktsiisid madalamad ja kütusemüüja enda riisiko oli kas ta tahab seal kaubelda või mitte. Neil toimib see. Miks ei võiks ka meil. Statoil ja neste ja muud sarnased võiksid ka omal riisikol siin riigis kaubelda. Mitte meie ajusid ni.kuda selle pendelamisega.

Muideks kes on tähele pannud siis statoil teeb aktiivseid kampaaniaid et omale suurkliente saada. EI TEA KAS NEIL LÄHEB JUBA NII KEHVASTI SIIS VÕI? Äkki on boikotist abi olnud? :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 13.10.2012 17:21 
Kasutaja avatar

Sama siin, vaatsain ka et wtf alles oli ju 1,339 ja juba üle 1,4ja :uhoh
Huvitav kuidas nüüd järsku hääletult see 7 senti (kroonides juba üle krooni) otsa kerkis :evil:
Tuleb ikka vägisi diisel osta ja idanaabreid rikastama hakata, on küll väär aga ma ei näe et see hirmsuur aktsiis üldist elukeskkonda parandaks (tada ju on et enamus sellest kulub mujal kui teeehituses ära). Debiilsetest teeehitustest ei hakka rääkimagi :kill

Seega tänasel päeval oleks minu slogan, mitte boikott nagu teemat alustades, vaid - "Eelistan idamaist" :D

andres393 kirjutas:
Kui nüüd kütusehinnast rääkida, siis tea kas ma olen tropp või mu matemaatilised oskused jätavad soovida. Lugedes lehtedest ja kuulates raadiost räägiti üleeile, et kütusemüüjad tõstsid hindu 2 senti liitri kohta. Linnas sõites ning vaadates postidel olevaid hindasid nägin siiski 7 sendilist hinnatõusu. Kui ennem oli Diisel 1,339€ liiter siis nüüdseks on see 1,409€. Mingi arusaamatu info edastati küll meediakanalite kaudu, või tundub 7 senti nii suur summa, et ei hakatud seda kõva häälega välja hõikama?

Täna aga kütusehinnad taas "odavad". Tervelt sent alla lastud. :kill

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 13.10.2012 17:36 
Kasutaja avatar

ryblik: Toetan 100-ga seda mõtet, kindlasti aitab tugevalt konkurentsile kaasa. Kui ikka inimestel on meeles et vot seal lukoilist näiteks on küte 4 senti odavam siis oleks nestel mis müüb tõenäoliselt veits kallimalt suht raske.

Huvitav kuidas sellisele mõttele ametlik käik anda vms/ riigikokku saata selline ettepanek, avalikkuse tähelepanu ja toetust tahab see ka, muidu ei tule miskit välja vist.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 13.10.2012 19:10 
Kasutaja avatar

Mina sebin omale normaalse kanistri ja uuest nädalast hakkan sinisega sõitma. :rokib

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 13.10.2012 19:31 
Kasutaja avatar

Muidu piiripeal pidi aktsiisi ümber käima kauplemine nagu kadaka turul, kes kui palju maksab.. :uhoh
Mina saandiislit 1,2 euri liiter.

Muidu mina pooldaks igati kui suitsupakile paneks aktsiisi nt hoobilt 3 euri juurde..Et suitsupakk maksaks siis 6 euri(ma ise suitsetan ka :D ).. Ja kangele alkoholile samamoodi topelt juurde... Aga selle võrra võiks küte odavam olla.. Aga seda ei juhtu kunagi, mõttetu halada üldse selle teema ümber.. Eks iga üks vaatab ise kus mida odavamalt saab :beer

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 1577 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis