Tõnis_S kirjutas:
Mõneti müstline kui erinevad on rehvide kogemused. Ma pole veel kohanud hullemat rehvi kui see wanli winter challenger. Tegu oli uute naeltega mis vahetasid välja kolm talve sõitnud nokiani h2 lamellid ja ma ei liialda kui ütlen, et need 5mm jäägiga lamellid pakkusid paremat pidamist kui uued naelikud. Kui neid wanlisid näiteks vallai h2 naelikuga võrrelda, siis ainus mis võis tiba parem olla, on väiksem müra, aga see müra polegi nii hull kui prott 2x paremat pidamist pakub.
Eelmisel talvel läksid ühele peukarile alla uued kellyd ja pole nendegi kohta midagi halba öelda, läbi lume rüdib edukalt, jääl pakub ka suht ok pidamist ning hind tuli ainult 10€ kallim kui protil(rehvi pealt).
Sel on lihtne põhjendus, iga l*** kiidab ikka oma v**** ja ju siis paremat pole proovitudki.
Wanlist kehvem on minu kogemuste järgi vaid Master Plus - vedel, ülimalt mürarikas, olematu suunakindlusega ja ilma pidamiseta mistahes teekattel, lisaks nõudis kolm rehvi neljast rehvimehelt meeletul kogusel balanseerimist et asi tasakaalu saada.
Samas minu kogemused Hiina talvekatega piirduvad vaid wanliga, ausaltöeldes ei kipu peale sellist kogemust ühtegi pilukate tehtud "talve"rehvi auto alla panema, kui tõesti raha pole, siis võtta pigem kasutatud kvaliteetrehv, sest ega see eesti prott ka teabmishea ole. Master Plusiga sõitsin ühe hooaja ja rohkem ei taha, tutika Vallai H2 naelaga olen sõitnud ca 600 km(sealhulgas nii maanteed, linna kui lumerada) ja kogemus selline: maanteekiirusel on käed-jalad kogu aeg tööd täis, et autot otse hoida - suunakindlus alla igasugu arvestust, lumerajal polnud pidamine kõige hullem(võiks isegi öelda, et ma olin meeldivalt üllatunud), linna sobib protikas kõige paremini kui tavapärasest suurem müra ja veidike vedel juhitavus juhti ei häiri.
10 palli süsteemis hindaks ma enda kasutuses olnud talvekaid järgmiselt:
Tundmatu nimeta firma prott(ostetud kasutatuna) - 0
Master Plus(ostetud uuena) - 1
Galaxie naast(kasutatuna) - 1
Wanli WinterChalenger(uuena) - 2
Nordman Nordman1(kasutatuna) - 2
Vallai h2(uuena) - 3
Michelin Ivalo(mingi sajandivahetuse aegne mudel) (ostetud kasutatuna) - 4
Vredestein (mingi keskeuroopa lamell) (uuena) - 4
Vredestein icetrac(kasutatuna) - 5
Goodyear ug400(kasutatuna) - 5
Goodyear ultra grip extreme(uuena) - 6