Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 03.05.2025 21:30

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 50 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1, 2, 3, 4  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Liikluskindlustuse koefitsendid
PostitusPostitatud: 20.04.2009 23:38 
Kasutaja avatar

323F kirjutas:
pokemon kirjutas:
keeRISTOrm kirjutas:
Kui ma ei eksi siis kindlustust peaks saama teha ükskõik kes, kui lube omab... ?

Eksid. Kui kasutajana passis pole, siis ei saa. Ja olen oma väites 100% kindel, kuna passis on ainult minu nimi ja isa nimele kindlustust teha ei saanud.

kui sina oled auto omanik, siis loomulikult EI SAA kellegi teise nimele autot kindlustada :bs :D

kordan veel - kindlustust saab teha inimene, kes on kas passis kirjas, või omab kirjalikku volitust - kui auto omanik läheb ise kasuataja nimel tegema, siis naerdakse sind lihtsalt välja :D :D :D :D milline idioot arvab, et kui ta ostab huippu auto, et siis otsib kellegi, kellel väiksem risk.. et siis on makse odavam... megairw selle peale..

poke, see ei käinud sinu kohta, lihtsalt kangastus see olukord, kui mingi nolk ostab vinge bemmi ja siis veab isa kaasa, et tema nimele kindlustus teha :D

ja muideks, kasutaja teeb kindlustuse, siis läheb see ikkagi auto omaniku nimel, tema koefitsient langeb, kasutaja oma mitte. Ning lähevad kirja ka kasutaja andmed, et kui avarii juhtub, et siis on teada, kellelt sisse nõuda. Ja selleks puhuks on omanik kindlustatud.

rutsik, just kirjutasin, et sa pead kalendriaasta jooksul vähemalt 6 kalendrikuud kindlustama. Ehk siis grupp langeb aastas 1 kord.

Minu vinge bemm on minu nimel ja koenf on vanaisa oma,ära prääksu kui ei tea!

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 20.04.2009 23:45 
Kasutaja avatar

Kui hetkel on mul 1.2 siis mille peale ta järgmisena langeb?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 20.04.2009 23:46 
Moderator
Kasutaja avatar

MB 270 CDI kirjutas:

Allapoole kordajaga 0,8, ülespoole 1,5. Seega 1,2 x 0,8 = 0,96

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 20.04.2009 23:47 
Kasutaja avatar

Umx kirjutas:
MB 270 CDI kirjutas:

Allapoole kordajaga 0,8, ülespoole 1,5. Seega 1,2 x 0,8 = 0,96

Aitäh

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 20.04.2009 23:48 

rutsik kirjutas:
küsimus koefitsentide kohta.

mul viimase kindlustamise ajal just langes. järgmine kord siis langeb aasta pärast kui ma olen jutti omanud ja kindlustanud autot aasta? või on mingi aeg aastas kui see peab olema, et kukuks koefitsent?

Ei nõuta järjest kindlustamist. Aasta jooksul pidi vist kindlustama autot vähemalt 6-7 kuud, siis järgmine aasta langeb. Vahet pole, kas ma kindlustan kevadel 3 kuud ja aasta lõpus 4 kuud või vastupidi - peaseasi, et aasta jooksul norm täis saab.

EDIT:

"Riskikoefitsient
Liikluskindlustuse riskikoefitsient sõltub sõiduki omamise ja kindlustamise ajaloost.
Näiteks kui sõiduk soetatakse esimest korda, on koefitsient esmane ehk 1,2. Koefitsient langeb kord aastas, kui viimase aasta jooksul ei ole sama sõidukiga juhtunud süülist liiklusõnnetust ja sõidukil on kehtivaid liikluskindlustuspoliise vähemalt 6 kuud.

Madalaim võimalik koefitsient on 0,4, kõrgeim 3,2. Kahjujuhtumi korral tõstetakse kahju põhjustaja koefitsient 1,5-kordseks.

Erinevatel sõiduki liikidel on erinevad koefitsiendid. Näiteks kui isikul on olnud sõiduauto koefitsiendiga 0,4 ja ta soetab endale väikeveoki, siis omistatakse sellele esmane koefitisent 1,2. Koefitsiendi metoodika muutub keerulisemaks, kui isiku omanduses on mitu sõidukit ja/või sõidukeid vahetada."

Allikas: iizi.net

Viimati muutis Simo5555, 20.04.2009 23:50, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 20.04.2009 23:49 
Kasutaja avatar

0.96 -> 0.77 -> 0.62 -> 0.5 -> 0.4

Mani, mina ei prääksu midagi. Lihtsalt väga ebaloogiline olukord igas mõttes.. a noh, kui nii ka läbi läheb,ju siis tutvused kuskil. Aind et sel juhul sinu grupp ei lange.. If saatis mind siis ka kukele kui ma olin passis kasutaja ja tahtsin kindlustust teha.. Ergos jällegi ei tehtud probleemi ja kasutan vaid selle firma teenuseid.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.04.2009 00:16 

riskikoefitsent tõuseb paar pügalat ka siis kui, keegi kasutajatest on teinud avarii, ostetakse uus auto kasutajad ja omanik jääb passis samaks. nt 0.4->0.43. Kui oled avarii põhjustand võtab kindlustus igatpidi raha tagasi. Hetkel kodus kõik autod ühe isiku nimel aga kindlustuse riskikoefitsendid on kõigil erinevad, 2x 0.4, 0.43, 0.48, 0.6, üks masin on veel ümber vormistamata arkis ei tea mis tollele kindlustus kirjutab.

seletada oleks veel palju miks ja kuidas aga ei viitsi kribada, täpsustamiseks võin mõnda asja seletada

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.04.2009 00:26 
Kasutaja avatar

323F kirjutas:
0.96 -> 0.77 -> 0.62 -> 0.5 -> 0.4

a noh, kui nii ka läbi läheb,ju siis tutvused kuskil. Aind et sel juhul sinu grupp ei lange.. If saatis mind siis ka kukele kui ma olin passis kasutaja ja tahtsin kindlustust teha.. Ergos jällegi ei tehtud probleemi ja kasutan vaid selle firma teenuseid.

Selleks ei ole vaja tutvusi.
Samamoodi ei näe ka mõtet enda koenfi langetada.Kuna mida tXra ma ikka neile ulmelisi summasid maksan.Kui varem oli mul 3 kuu kindlustus 1800.- siis nüüd on 300.-

Muideks,minu koenf langeb,aga mitte minu rahakoti arvelt :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.04.2009 01:22 
Eliit
Kasutaja avatar

Ma tegin sügisel oma Golfiga avarii ja mu koefitsent tõusis 1.8 peale. Suht pärast õnnetust, kui kindlustus veel tõusta polnud jõudnud, ostsin Volvo, kirjutasin oma nimele ning tegin kindlustuse ära, koefitsendiks 1.2 ja see on mul siiamaani sama. Vahepeal tegin veel Jetta oma nimele, see sai koefitsendiks 1.8 (tegin maksevaba lepingu ka). Nüüd millalgi oli mu üldine koefitsent langenud 1.8 pealt 1.5 peale, kuid Jettal on ikka veel 1.8 ja Volvol 1.2. Suht segane värk see kõik. :D
Millal mul oodata on, et Volvol langeks? :P

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.04.2009 07:04 

323F kirjutas:
fonce kirjutas:
kindlustuse tegemiseks peab olema täisealine.

siinkohal küsiks, et mis vanusest kindlustus kallimaks läheb?

Ei pea.

Ei lähe kallimaks. Odavamaks läheb peale 21. eluaastat.
Kui sa aga kõvasti avariisid põhjustad, siis võid lausa iga päev kallima kindlustuse saada :bs

või ei saanud mina selle küsimuse mõttest aru :D

kallimaks läheb ka siis, kui sa 55kW auto asemel ostad 155kW auto. :D
samas peale 161kW on kõik ühe tariifiga. siis pole vahet kas 161 või 261...

panin natuke mööda, jah, mõtlesin tõesti, millal odavamaks läheb, aga õnneks sain siiski vastuse kätte :)
igatahes, kui ma alaealisena auto ostsin, siis arki büroost öeldi mulle, et alaealisena ei tohi ma seda autot müüa ega pole võimalik kindlustada ka.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.04.2009 09:56 
Kasutaja avatar

-Rotu- kirjutas:
Ma tegin sügisel oma Golfiga avarii ja mu koefitsent tõusis 1.8 peale. Suht pärast õnnetust, kui kindlustus veel tõusta polnud jõudnud, ostsin Volvo, kirjutasin oma nimele ning tegin kindlustuse ära, koefitsendiks 1.2 ja see on mul siiamaani sama. Vahepeal tegin veel Jetta oma nimele, see sai koefitsendiks 1.8 (tegin maksevaba lepingu ka). Nüüd millalgi oli mu üldine koefitsent langenud 1.8 pealt 1.5 peale, kuid Jettal on ikka veel 1.8 ja Volvol 1.2. Suht segane värk see kõik. :D
Millal mul oodata on, et Volvol langeks? :P

Peaks olema kord aastas ostuhetkest (kindlustuse tegemisest). See eeldab ka, et see auto on samuti kindlustatud olnud nõutav arv päevi. 323F sa võiks ka vähe täpsemalt kirjutada, mitte lahmida. Ei ole mingit 6 kuud, on kindel arv päevi. Kuna peas enam ei mäleta ja seadus ei viitsi otsida siis ei hakka suvaliselt välja pakkuma.

dirk26 kirjutas:
Aga kui on auto olemas ja kindlustus koef. on 0.4 ning ostan äsja saksast toodud masina,kas siis maksan uuel autol kindlustust ka samamoodi nagu vanal 0.4?Koefitsenti arvutatakse ikka isiku,mitte autopõhiselt?

Nii ja naa. Kui sul siiani on olnud ainult üks auto ja sellel 0.4 praegu, siis on uuel lisaautol ka 0.4. Kui sul oli näiteks 2 aastat tagasi kaks autot näiteks konfitsendiga 0.96 ja müüsid teise maha, siis see teise auto 0.96 jääb õhtu rippuma ja saad selle tagasi kui nüüd uue auto ostad. Idee poolest on see väga ebalooligiline, aga mul on ka kahjuks neid konfitsente ka vist oma 4.

dirk26 kirjutas:
Ja üks küssa veel,kui tehn. passis on märgitud ka autole kasutaja,kas siis tema nimel saab ka kindlustust vormistada või mitte?

Minu teada peaks see kasutaja siiski vastutav kasutaja sellisel juhul olema, siis saab küll teha igal pool. Kuskil oli vähemalt artikkel, et Ingeses saab kõigile kasutajatele teha (kaasa arvatud liisingu autole). Ainuke kellele nad ei pidanud seda tegema on Sampo Liising, kuna nemad on selle kategooriliselt ära keelanud. Inges väitis, et seda saab teha ainult administraatoriga kasutajaga. Suuremad seltsid lihtsalt ei viitsi sedasi jännata või siis on nii suured seltsid, et parimal juhul keegi isegi ei tea seda adminni kontot.

Signalisatsioonide, mugavusmoodulite, parkimisabide müük ja paigaldus - kõikide autode diagnostika, VAG immo probleemid ja spidode vahetus (immo) ja sellega seotud odonäitude korrigeerimine Tallinnas soodsa hinnaga - 55 15 335

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.04.2009 18:04 

Kuskilt jäänud meelde,et vähemalt mingi 182 päeva peab olema kindlustatud,et koefitsent langeks... :uhoh

Ja mis valemiga sa 6 kuu sisse mahutad AINULT 165 päeva? :?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 23.04.2009 09:10 
Kasutaja avatar

pokemon kirjutas:
keeRISTOrm kirjutas:
Kui ma ei eksi siis kindlustust peaks saama teha ükskõik kes, kui lube omab... ?

Eksid. Kui kasutajana passis pole, siis ei saa. Ja olen oma väites 100% kindel, kuna passis on ainult minu nimi ja isa nimele kindlustust teha ei saanud.

kui sa oma isa paned VASTUTAVAKS KASUTAJAKS passi siis saab tema nimele. Tean omast käest.

Ma vaatan, et siin teemas iga vend lahmib jummala suvalt, kuidas keegi asjast aru on saanud. Kas keegi on otse kindlustusandjale sellise küsimuse esitanud? Nemad teavad ikka kõige täpsemalt. Üle poole siin teemas olevast "targast" jutust on täielik pask. :think

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 23.04.2009 12:22 

22.04.09 Autolehes juttu liikluskindlustuse koefitsendist. .

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 23.04.2009 13:41 

Lugu selline, et isikliku auto puhul on mul koefitsent 0.78 ja mootorrattal 1.2.
Kuidas see võimalik? Ühtegi avariid pole teinud. LKF vastas mu päringule, et nende rida see ei ole ja seda otsustab iga kindlustusselts, kas arvutab mootorratta koefitsenti auto oma järgi või mitte.

Samas sai ostetud firmale poeuus mootorratas ja firmal pole kunagi olnud sellise liigi liikurit ja sai kohe 0.4

Jagab keegi asja?

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 50 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1, 2, 3, 4  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis