Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 09.05.2025 14:29

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 5496 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 177, 178, 179, 180, 181, 182, 183 ... 367  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Lumi tuli maha ja valgeks sai maa ehk kuidas autosid lõh
PostitusPostitatud: 26.10.2012 22:44 

Oli plaan Tartust võrumaale sõita, aga loobusin ja keerasin otsa ringi koju tagasi. Kui mootoriga pidurdades ka nina minema tahab minna, siis pole midagi teha. Ei olnd mina veel sellist libedust tundnud

Suverehvid siis loomulikult.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 26.10.2012 22:52 

Qu!7 kirjutas:
analyzethis kirjutas:
Harry_R kirjutas:
Kui ma nüüd Rovaniemi kohta sellist lauset lugesin, siis kas seal lamelliga on üldse võimalik sõita või on teed kiilakad?

Lapimaal ja seal on asutus väiksem ja igale pisikesele teele ei viitsita niiväga ronida,kus muidu keegi eriti ei sõida. Suuremad kohad soolatakse või lastakse ikka killustikuga üle.

Siin kandis sõidavad autodega ainult turistid ja mõni üksik kohalik - sellest ka teed heas korras, käiakse ka peale igat sadu puhuriga tee üle ja ei ole mingit jääd teel. kohalikud sõidavad peaaegu aastaringselt saanidega.

Hea kuulda. :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 26.10.2012 22:55 

Krss jutuga täielikult nõus- keegi võiks ju vastutada ka vahelduseks. Kui sularaha saab praegusel viisil erakondadesse viia (+prokuratuur ei näe probleemi), siis on muidugi naiivne loota, et midagi üldse muutuda saakski.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 26.10.2012 23:08 

krss kirjutas:
...

ok, minu paha :D ma veel natuke frustreeritud sellest komejandist. eks terve see as eestivabariik kubiseb nendest ilmselgetest huvide konfliktidest.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 26.10.2012 23:21 
Kasutaja avatar

krss kirjutas:
.. Aga sealt lingilt tulebki ju välja, et soolatatakse ainult suuri trasse ja sedagi vaid soojemal ajal, mitte kogu talve. .. Kui elad seal ja ajad auto kodus garaazhi, lase mõni põhja all oleva jää sulamise tilkadest sõrmele ja maitse. Eestis seda teha ei soovita :D . ..

Sealt lingilt tuleb välja asjade tegelik seis ehk soolatakse suuremal või vähemal määral teid, kus sõidab ca 80% kogu Soome liiklusest, aga siin kari vendi arvab, et Soome teed puhastuvad talvel iseenesest mingi imenipiga.
Tsiteeri:
.. Kui seal sisemaal soolatataks, ei oleks võimalik, et tänaseni sõidetakse roosteta ja originaalvärviga vanade autodega talviti (Datsun 100, Crownid, kandilised Rekordid-Kadetid jms toredad asjad)..

Selle põhjus on teele puistatava soola kogus per tee km, mis Soomes on kordades väiksem kui eestis, seda võimaldab teehoolde maailmatase Soomes (võlusõnaks ennetav puistamine). See, et sa seda soola näpuga kuskil auto all surkides ei tunne, ei tähenda, et seda soola tegelikult riigimaanteele ei panda. Kui mainitud uunikum liikleb ainult kuskil linna piires ja suuremale riigimaanteele ei satu, siis on võimalik, et see soolaga kokku ei puutugi.
Tsiteeri:
.. Ma tahaks oma firmaga osaleda kah sellistel riigihangetel, kust saab vaid raha, kus leppetrahve ei ole, kus enda tekitatud kulusid ei ole vaja kinni maksta ja mida reaalselt täita võib vaid siis, kui see mulle endale kõige mugavam võiks tunduda :kill)..

Oled sa reaalselt mõnda teede hooldelepingut kunagi lugenud?
Tsiteeri:
.. Kusjuures mahasadanud lume kogus on ju naeruväärselt väikene ja suurematest trassidest korra üle käies (kasvõi soolapuisturiga) poleks keegi meist libedusest midagi teadnudki kaugemal kui oma majahoovis..

Selline lausjää on nt täiesti võimalik juhul, kui algul tehti soolamine, aga pealesadanud lume kogus oli liiga suur selle õigeaegseks eemaldamiseks ning autod sõitsid selle lume kinni ehk jääks ning teel olev sool aitas sel jääl paremini tekkida, nii ajuvaba kui see ka ei ole. Selline asi võis täna täitsa olla, sest lund sadas tegelikult päris korralikult erinevalt sinu arvamusest, mis põhineb puhtalt emotsioonidel ja mitte reaalselt mõõdetud sadanud lume kogusel.

Tõnu

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 26.10.2012 23:44 

Need suure liiklusega teed ongi siin Kehä 1,Kehä 3, Turku,Tampere,Tuusula ja Lahti kiirteede pääkaupunkiseutu poolsed osad. Vähemalt minu arvates. Ülejäänud on suht vaikne, võrreldes sellega, mis siin toimub. Eks see vast tuleb ka sellest, et pääkaupunkiseutul elab 800 ruutkilomeetri peal peaaegu 1,1 milj. inimest ja siis terve helsingin seutu peal 1,3 milj inimest (3000 km2). Pluss veel need, kes käivad siia tööle kaugemalt.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 27.10.2012 00:20 
Moderator
Kasutaja avatar

Tulge nüüd maapeale tagasi. Soome ja Eesti teehooldust võrrelda on sama hea nagu võrrelda näppu ja m..nni. Sorry,aga nii see on.
Ma olin täna päev läbi roolis ja sõitsin Tallinna otsast otsani läbi,niipalju,kui olud võimaldasid ja ainukesed jäljed sahkadest mida ma nägin olid hommikul ,suunal viimsi-kesklinn.
See mis liikluses toimus ja mida ma arvan inimestest,kel on suverehvid ja kes vahele veel trügivad,siis selle ebatsensuurse teksti jätan ma vahele.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 27.10.2012 01:42 
Kasutaja avatar

krss kirjutas:
.. Sa jätad oma teksti ka väikese arvamise ruumi alati sisse :).

Suuremal või vähemal määral tehaksegi lingil toodud põhimõtete kohaselt suurematel teedel (kus on 80% liiklusest) soolamist, sest seda ei tehta 100% igal ajal ja igal pool. Mis ebamäärasest alatisest arvamise ruumist sa räägid?
Tsiteeri:
.. Kui Sa elad aastaid kohapeal ja näed mis toimub, jood mõnikord nende samade teehooldajatega kõrtsis õlut jne..

Vähe oled siis elanud või koos nendega jooki pannud, et lihtsast asjast aru saada, et riigimaanteed ja kohalikud teed on üsna erinevad asjad Soomes (samuti ka eestis). Aga see polegi praegu üldse arutluse teema, vaid tahaks ikka vastust, millist Tallinna hooldelepingut sa oled reaalselt lugenud, kus puuduvad leppetrahvid?

Tõnu

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 27.10.2012 02:07 
Kasutaja avatar

krss kirjutas:
MantaOwner kirjutas:
millist Tallinna hooldelepingut sa oled reaalselt lugenud, kus puuduvad leppetrahvid?
Enne küsisid lihtsalt lepingut, nüüd soovid juba Tallinna oma.

Sa kurdad Tallinna teede üle ja samas räägid, et konkureeriks ise ka hooldehankel, kuna lepingud on rohkem naljanumber, sest puuduvad sanktsioonid hooldajale. Ei kõla ju eriti loogiliselt, et kurdad Tallinna teede kehva hoolduse üle ja siis tahad nt Põlva linnas hooldehankel osaleda või mis?
Tsiteeri:
Ma .. pole näinud ühtegi Tallinna teedehoolduslepingut.

Seda ma arvasingi ehk sa räägid lepingutest, millest sul pole õrna aimugi tegelikult. Case closed.

Tõnu

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 27.10.2012 02:57 
Kasutaja avatar

krss kirjutas:
Palun ära vääna mu sõnu - mõtled ise pool juttu välja ja siis ütled, et Sul oligi õigus :kill . Ma kirjutasin, et osalen igapäevaselt riigihangetel, mitte teehooldushangetel. ..

Algselt kirjutasid:
krss kirjutas:
.. Praegu on nii, et meie maksime ilusti ära, aga teenust vastu ei saanud lihtsalt sel põhjusel, et teehooldaja EI TÄITNUD ENDALE LEPINGUGA VÕETUD KOHUSTUSI. See tekitas aga kulusid KÕIGILE TEENUSE TARBIJATELE ja kaudselt kogu riigile. Ma tahaks oma firmaga osaleda kah sellistel riigihangetel, kust saab vaid raha, kus leppetrahve ei ole, kus enda tekitatud kulusid ei ole vaja kinni maksta ja mida reaalselt täita võib vaid siis, kui see mulle endale kõige mugavam võiks tunduda..

Ei ole mõtet nüüd hakata tagantjärgi hämama, et sa algusest peale mõtlesid hoopis mingit teist tegevusala, aga jätsid selle targu mainimata.
Teinekord kirjuta selgemalt, kui su mõte poole lause pealt muutub, siis jäävad pikad ja asjata vaidlused ära.

Tõnu

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 27.10.2012 04:47 
Kasutaja avatar

Hetkel tulin koju, väga väga libe, ainult debiilik sõidaks sellise ilmaga suviste sussidega :P

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 27.10.2012 07:24 

Ma ei saaaru, mida v***u te ajate, et soomes teehooldus nii maailma parim, krt samamoodi oli reedehommikul tee kiilakas ja sõideti 20 km/h maha sadanud lume kogust ei anna võrreldeagi, siin vaid mõni tiba tallinnas puhas lumi maas ju..

Siin sulatas päeva peale päike teed lahti päevaeale ise, aga hommik oli ikka väga julm...

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 27.10.2012 10:28 
Kasutaja avatar

Eino puhas ja selge loogika on SR foorumis alati kõrgelt hinnas olnud, mis muud öelda :D :D.

Tõnu

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 27.10.2012 11:26 
Kasutaja avatar

Ei tasu selle kaardi peale mängida ja ei ime te ka seda müstilist muud tegevusala kuskilt välja tagantjärgi.
Aga teemasse niipalju, et lähema tunni jooksul saab autole talverehvid alla ja siis plaanis Tallinna tõuse vallutama minna.

Tõnu

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 27.10.2012 12:37 

moribundity kirjutas:
Ma ei saaaru, mida v***u te ajate, et soomes teehooldus nii maailma parim, krt samamoodi oli reedehommikul tee kiilakas ja sõideti 20 km/h maha sadanud lume kogust ei anna võrreldeagi, siin vaid mõni tiba tallinnas puhas lumi maas ju..

Siin sulatas päeva peale päike teed lahti päevaeale ise, aga hommik oli ikka väga julm...

Siin polnudki midagi hooldada, polnud ju lundki?
Sõitsin suverehviga reede hommikul, sain hakkama ütleme 60km/h. Ja lund ja põhimõtteliselt polnud, ainult teed olid libedaks jäätunud. Minu jutu mõte ongi see, et kui Eestis sajab maha 30cm lund ja inimesel on all siledad suvekad, no mis kuradi vägi ajab nende rehvidega sõitma? Mina nägin, et hommikul on libe, sõitsin tõesti 60ga ja sain hakkama. Oleks maas olnud 20-30cm lund, ma oleks auto garaashi jätnud ja bussiga tööle sõitnud. Või oleks lihtsalt mingid tööd edasi lükanud ja klientidele helistanud, et kahjuks tee-olude tõttu jääb täna tööpäev ära. Aga ei, inimesed näevad, et on lumi maas ja teavad, et on suvekad all, aga ikka vaja ronida linna peale idiooti mängima ja autosid lükkama. Andke auto kellelegi, kes sellega midagi asjalikumat teha oskab, peale avariide korraldamise ja liikluse takistamise.

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 5496 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 177, 178, 179, 180, 181, 182, 183 ... 367  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 5 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis