krss kirjutas:
Sõbralikult norides meenutab see väide mulle Arnold Rüütli sõnavõtte, kes aegajalt kaotab kontakti reaalsusega ega tea leiva-piima-bensiini hinnatasemeidki mitte

. Sa oled lihtsalt liiga kaua juba Soomes olnud ja mõtledki nii, nagu seal elades väga loogiline tundub. Minul näiteks ei tule ühtegi bussi, millega Tallinnasse pääseda, lähimast külast läbisõitev buss kah sel päeval lihtsalt ei sõitnud. Sarnane olukord valitseb igal pool linnade lähedal ka uusarendustes, kus inimesed ei saagi ilma autota sisuliselt elada. Samuti on töökohti, kuhu nii lihtlabaste põhjustega mitte kohale ilmumine näitab töötaja süüdimatust ja varsti otsitakse selle koha peale lihtsalt teine inimene. Mis saaks haiglast, kui intensiivravi või sünnitusosakonda töötajad ühel päeval lihtsalt tööle ei ilmuks, kuna "lumi sadas maha"? Need, kes juba 24h tööl olnud, teeksid veel ühe vahetuse otsa? Ma tegelikult kaalusin seda sama asja hommikul, kuna ilm oli nii kohutav ja kujutasin juba ette, mis linnas toimub, kuigi nii vara oli linn praktiliselt tühi ja midagi ei toimunudki. Mulle näiteks tuli äripartner külla Hollandist, et õhtul koju tagasi lennata - kui oleks otsustanud mitte sellesse liikluskaosesse sukelduda, oleks mul lihtsalt tulevikus üks äripartner vähem, mis omakorda mõjutab juba peaaegu kõiki Eesti haiglaid (läheks väga kalliks maksma mitte ainult minule, vaid kaudselt ka maksumaksjale). Nii ei saa ju, et hakkame jagama inimesi, kellel on olulisem või vähemolulisem tööle minna. Sellepärast tegin ka ettepaneku, et politsei võiks sellises olukorras teha laustrahvimist nendele, kes on tulnud kodust välja sellise autoga (või selliste sõiduoskustega), millega liikluses hakkama ei saa. Paar korda teha selline kampaania, riigikassa täitub siis just idootidelt kogutud rahaga ja järgmine kord need idioodid juba mõtlevad ise, kas on odavam minna bussiga, vahetada enne tööleminekut ise talverattad alla, osta omale hädajuhtudeks lumeketid sellesse talveoludesse mittesobivasse autosse või hoopis panna aeg kinni autokooli lisatundide võtmiseks. Ma ausalt öeldes ei kujuta ette ühtegi teist viisi, kuidas järgmise lumetormiga sellist idiootide tänavaileilmumist (õigemini täiesti normaalsete inimeste idioodistumist) piirata oleks võimalik.
Ei ma ei mõelnud seda asja sedapidi. Vaid pigem nii, et kui ma tean, et mul on all suverehvid ja tee peal 20cm lund ja kiilasjää, no mida kuradit ma ronin sinna liiklusesse? Arusaadav, et on töökohti, kus ei saa lume pärast tööle ilmumata jätta, aga alati on olemas alternatiivid. Ja kui ka pole, siis kas on mõistlik minna oma ja ka teiste inimeste elu ja tervisega riskima? Sellest olen ma juba ammu aru saanud, et sul on iga ilmastikuolu,loodusõnnetuse ja riigikorra kohta näide isiklikust elust olemas, (no offence) aga mõnikord on kasulik ka teistega nõustuda.
E: Ja mõistlik oleks juba nädal tagasi olnud talverehvid alla panna, sest kalendrist ju näha, et käes peaaegu november ja suht selge on, et see lumi ka varsti maha peaks sadama? Enda suvekad vaabandan välja sellega, et eelmine nädal Tamperest tagasi tulles olid mu peaaegu uued talverehvid garaashist kõndima läinud ja pole veel jõudnud uusi osta. Aga veel kord: Kui oleks olnud samasugused olud, nagu Eestis olid, oleks ma igal juhul pidanud leidma mingi muu võimaluse tööle minemiseks, kui oma autoga.