rookierice kirjutas:
Andreas, oled sa üritanud paksemat alumiiniumit ringikujuliselt tikksaega lõigata? Ma saan aru millest räägid ja mullegi meeldib korralikult tehtud asju näha. Samas lõikasin ma ka ise sel suvel mõned detailid 12mm terasplaadist välja käepäraste vahenditega ja hoolimata visuaalsetest vaegusest on uhke tunne, et ei pidanud ootama vesilõikuse järjekorda ning töö kui protsess oli hoolimata vaevast rahulolu pakkuv.
Autoaudio on selline custom protsess, et tahaks rohkem öelda kui "ise panin usb pulga masinasse, mis joonised lõikusse saatis".
Väikeste asjadega on küsimus ka selles, et teed joonise, tellid töö, ootad ja parimal juhul sama nädala lõpuks saad asja kokku. Ise tehes säästetakse aga 4tööpäeva töökojaruumi. See esimese postituse auto on minu meelest lihtsalt igati korralik, tahaks hullemaid teostusi näha.
Esiteks paksemate metallist rõngaste jaoks on mõistlikum kasutada metallitreipinki

. Tavalise pehme uksepleki külge mingi massiivse metalljuraka kruvimine on overkill, aga see selleks. Vaatamata pisikese cnc pingi olemasolule olen väga palju pidanud asju käsitsi saagima/freesima/puurima/lihvima/pahteldama/värvima/klaasriietama ja seetõttu ma arvan et ma tean millest ma räägin. Autot ehitasin tegelikult juba ammu enne kui mul vähe popimad võimalused tekkisid. Sageli pole teatud asju üldse mõtet teha cnc tehnoloogia abil, sest käsitsi saab asja oluliselt kiiremini tehtud. CNC masinaga ei käi asjad tegelikult nii lihtsalt, et viskan usbi pealt faili sisse ja kohe hakkavad detailid välja vupsama, pisemate asjade hind tulebki kõrge just seetõttu, et seadistamist on omajagu, sageli rohkem kui reaalselt detaili valmistamiseks kulub. Tegelikult on need teema alguses olevad pildid heaks näiteks kuidas välimuselt ja tulemuselt korraliku installi mitte nii kena "köögipoolt"välja näeb. See robolopi bmw , mille lingi vist Tõnu lisas on tegelikult kõige parem näide sellest kui hästi on võimalik asju teha käsitsi paari elektritööriista abil. Minu teada ei ole tema kordagi ühtegi kõrgtehnoloogilist abivahendit kasutanud (kui välja arvata paari pisikese kleepsu lõikamisel sõbra kileplotteri abi).