Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 15.05.2025 15:38

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 4081 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116 ... 273  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Eesti Kaitsevägi
PostitusPostitatud: 08.11.2012 21:00 
Kasutaja avatar

saad viiendal korrusel elada kus euro laks.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 08.11.2012 21:07 
Kasutaja avatar

ARX12 kirjutas:
ma tulen teisipäeval sinna meditsiini õppima.

See meditsiini elu on võrreldes ülejäänud patiga ikka kuningriik, ainuke häda meil oli, et söömas käisime telgis ja tagalapatist toodud termosetoitu. ma ei tea kuidas samas seal jälle neile igasugu sportimisvõimalustele jms juurdepääs on, kuna idee järgi te vahipati alla ei kuulu, seetõttu te nende mänguasju väga kasutada ei saa. Linnalubadega on nii et mina sain vist terve meditsiini ajal ainult 2x välja :D aga kui normaalne oled, siis saad põmst iga nädal

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 08.11.2012 21:19 
Kasutaja avatar

Kas need testid on siis nii rasked? Või mille järgi vaadatakse neid linnalubasid. Mis kellast linnaloale lastakse tavaliselt?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 09.11.2012 04:08 
Kasutaja avatar

Mis testid? erialased? siis kui neid ära ei tee, saad lennuki mednakist ja lähed SWAT-i ja kogu lugu. linnaluba nagunii ei saa jah. Õppima peab seal küll usinasti. Aga kui seal palju ülemustega mölised ja üldse kena poiss ei ole, siis ei pruugi ka väga välja saada. St nagu minuga juhtus :D
Kui linnaloa saad siis üldjoontes enne kella 17-18 reedel mingeid plaane ei maksa teha.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 09.11.2012 05:33 
Kasutaja avatar

N0s kirjutas:
Keegi kv orkestrist oskab midagi rääkida? Mismoodi see väljaõpe üldse välja näeb, kui kv orkestris oled. Olen kuulnud, et tihti saab välja kuna proovid jne. Ons mõni teadjamees...

No meil oli üks sepp, kes oli orkestris, elas 300m vahipatist. Ööbis kodus, tuli pataljoni vaid söögiajaks, muidu käis kesklinnas proovis 8st 5 ni. Väga muhe elu oli, kestis 8 kuud.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 09.11.2012 23:44 
Kasutaja avatar

-arzy- kirjutas:
N0s kirjutas:
Keegi kv orkestrist oskab midagi rääkida? Mismoodi see väljaõpe üldse välja näeb, kui kv orkestris oled. Olen kuulnud, et tihti saab välja kuna proovid jne. Ons mõni teadjamees...

No meil oli üks sepp, kes oli orkestris, elas 300m vahipatist. Ööbis kodus, tuli pataljoni vaid söögiajaks, muidu käis kesklinnas proovis 8st 5 ni. Väga muhe elu oli, kestis 8 kuud.

elu neil tõesti lill.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 10.11.2012 13:07 
Kasutaja avatar

ARX12 kirjutas:
Kas need testid on siis nii rasked? Või mille järgi vaadatakse neid linnalubasid. Mis kellast linnaloale lastakse tavaliselt?

Ma olin 2011 sügisest 2012 kevadeni seal. Testid päris SBK teema ei ole, aga kui mõistus peas ja natuke õpid või teemat jagad, siis ikka võimalik ära teha. Enamasti valikvastustega ka. Kaader on ka üldiselt suht normaalne, ainult reedeti keeravad ära, kui linnaluba juba silmapiiril on. Ma jäin 1 korra sisse kogu selle 18 või 19 nädalase kursuse jooksul ja seda vana-aasta õhtul, kui kõik jäid, kuna kaader leidis rummipudeli ripplae alt. Tõenäoliselt mõne vanema kursuse jäetud või maitea, aga nüüdseks erilist vahet enam pole.

Elamistingimused on muidu normaalsed, aga alguses sinna jõudes on kohe kindlasti kultuurišokk, kuna ikka väga kitsas on. Aga harjub ruttu ära. Kokkuvõttes oli hea kogemus imo, kuna ei pidanud eriti metsas kükitama, kodu oli lähedal ja omandatud teadmistest on reaalselt ka kasu, miiniväljakaardi joonistamisest nii väga mitte.

Linnalubadega on nii, et kui testid läbi saad ja mingit suuremat sitta kokku ei keera, siis saad.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 11.11.2012 19:20 

ARX12 kirjutas:
ma tulen teisipäeval sinna meditsiini õppima.

kus hetkel teenid? seoses D katiga pidime seal paari alkirja pärast käima ja kupist sinna minnes oli küll hämming. riviplats sama suur kui meil lambi parkla ja no meil ikka euro++ võrreldes vahipatiga. samas "sõdurikodus" olid hinnad üsna mõistlikud ja soe toit oli kah ok ( meil pakutakse külmutatud pizzasi ainult vist, pole täpselt kursis). samas kord pidi vähe leebem olema seal aga see on sõduri fm täpselt ei oska öelda. eelmine nädal tuli välja et kupis võib ka nüüd läpakaid ja mis tahes arvuteid kasutada( no hea küll laua arvutit vast keegi ei vinna kohale :D ). väga huvitav et kust siuke muutus.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 11.11.2012 19:27 

tglt ka võib Kupis läpakaid kasutada?! :D Selle aasta NAK pidi ka olema seal kaheksast viieni ainult väljaõpe - ühtegi ööd metsas ei olda ega midagi, SBK rännakud olid ilma seljakottideta jms.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 12.11.2012 14:10 
Kasutaja avatar

fg11 kirjutas:
tglt ka võib Kupis läpakaid kasutada?! :D Selle aasta NAK pidi ka olema seal kaheksast viieni ainult väljaõpe - ühtegi ööd metsas ei olda ega midagi, SBK rännakud olid ilma seljakottideta jms.

Minu ajast ikka kupp väga palju muutunud siis... aga vb niisama narrivad :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 12.11.2012 17:56 

Teenisin 2011/12 kupis ja siis ei tohtinud seal mingeid läpakaid olla.
Ajasime esindusmeeste koosolekul ka seda et võiks nagu olla aga pati ülem ütles et tema tööajal on ajateeniatele läpakad keelatud.
Seda naki asja ma ka eriti ei usu et neil elu nii kergeks tehti.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 12.11.2012 19:44 

NAKi teemat rääkis mulle endine Kupi kaader (umbes kuu aja eest läks minema sealt).

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 12.11.2012 19:57 
Kasutaja avatar

Mul just sõps 8 kuu peal seal sees ja ütles, et justjust lubati läpakat ja palus talle kaasa tuua :D
Telefonigi tohtivat nüüd kaasas kanda. Hääletuna küll, kuid ikkagi :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.11.2012 18:02 

fg11 kirjutas:

Nüüd võib jah. kompanii ülem ütles kah et ju esindusmehed head tööd teind. ise väga vaimustuses pole, suht tuuga sellest. nak on metsas küll, selle kohapealt ei oska nagu kaasa rääkida. välja õpe on ~5ni aga siis tulevad enamasti edasises käsud/korraldused. sbk proovi rännak oli tagakompaniil näiteks ~45km täis varustuses. sellepeale kukkus pool meie rühma ära. õige rännak jah rasked rakmed ja ca 35km vast oli. sbk ajal oli teistel 2-3 öö häiret, meil kenasti ~25 :D .

ValgeKotkas kirjutas:
Mul just sõps 8 kuu peal seal sees ja ütles, et justjust lubati läpakat ja palus talle kaasa tuua :D
Telefonigi tohtivat nüüd kaasas kanda. Hääletuna küll, kuid ikkagi :)

telefoniga asi nii ,et oleneb kompaniist. teised kõik võivad kaasas kanda ja nt külaliste päeval kasutada. meie ( tagala) mitte, ka sk-s mitte.

need kes meilt nüüd vahipatti läksid ütlesid küll,et korda pole ja kui me näeks seda rivis olemist seal siis naeraks korralikult ikka.

edit: valetan telefonide kohta. kasutada võib aga vahele ei tohi jääda :D nii on õige

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.11.2012 18:43 

Ma ei imesta üldse, et Tagalas veel kord majas on - Allarist midagi muud ei saakski oodata :D

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 4081 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116 ... 273  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis