skyaudi kirjutas:
usku kirjutas:
Analoogia autokaasusesse on see, et kui autoga tuleb kaasa mingi arve remondi teostamise kohta, aga (ainult) üks kuu hiljem väidetavalt teostatud remonti otsides seda näha pole või on "remonditud" osa jälle tuksis, siis on küll tegemist müüja vastutusega. Müüja saab regressi korras nõuda nt "remondi teinud" ettevõttelt hüvitist (sest alati on võimalus, et ka müüjal tõmmati nahk üle kõrvade), aga see ei vabasta müüjat vastutamast temalt ostnu ees ja asja peab hüvitama ta ikka ostjale ning ise siis hüvitist otsima.
Vastupidi just ju, kui müüjal on arve remondi kohta, siis ei saa mingil juhul keegi öelda, et müüja teadis, et see asi on katki, kuna tema on lasknud selle asja remontida, teab müüja, et see asi on korras ja kogu moos.
Täpselt nii.
Kui veel sügavamale minna siis ma isiklikult ostsin eraldi jupid (Saatsin talle veel lisaks kuu aja vanused poe tsekid, et ma olen need asjad ostnud sh ka sarniir õõtsaga (MIs peaks kohe silma jääma sest antud autol on see detail väga suur - 132€ ehk pole ka mingi vuffel mis kuuga pooleks läheb) lisaks sai ta remondiarve töökojast, et need asjad tehtud. Lisaks ÜV punkti härrad nägid, et see asi on tõesti vahetatud. Ma märkasin ka ise seda, et on tehtud (uus silladetail jääb kohe silma) kuid mulle hakatakse nüüd väitma, et seda asja polegi vahetatud siis tõesti tasuks otsida probleemi kohast kus nüüd see kontroll teostati. Ehk ajatakse seal mingit konkreetset mäda. Ma ei saa enam must valgemalt talle seda tõestada. Tsekid, arve ja kõik on olemas. Täitsa lõpp ikka