Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 15.05.2025 19:00

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema See teema on suletud, sa ei saa muuta postitusi või postitada rohkem vastuseid.  [ 14034 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 808, 809, 810, 811, 812, 813, 814 ... 936  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Mis siis täna juhtus? €lame €nnast välja 2012 (VOL1)
PostitusPostitatud: 12.11.2012 14:59 

ksenoon kirjutas:
Kuidas suhtuda kui auto müügist kuu aega hiljem hakkab inimene raha nõudma tekkinud vigade eest? :D Vead millest ma ise teadlik ei olnud.

Saada ta viisakalt per**e...kust sina kurat pead teadma mitu korda ta seda autot endale õhtustel jalutuskäikudel sisse on istunud vms...
Kui talle see varjant ei sobi, ütle, et võid auto tagasi osta, aga tekitatud kahjude eest oled auto eest tasuma 50% hinnast.
(Eeldan, et sellega ta nõus ei ole..kui ta just hetkega mingitesse räigematesse võlgadesse ei ole sattunud..)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 12.11.2012 15:14 

Kas see mitte mingi 14 päeva reegel polnud, kui sai pmst auto tagasi omanikule müüa vigade ilmnemisel, mida eelmine omanik varjand oli? Muidugi seal on see aga, et kas eelmine omanik teadis neist asjadest üldse. Ja samuti võib eelmine omanik öelda, et a ma ju ütlesin sulle, et see on katki ja see on katki.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 12.11.2012 15:18 

Ma ei usu elusees, et mingit 14 päeva asja on eraisikult eraisikule müües. See võibolla on aint autoplatsidel ja firmadel. Liiga palju "aga" väiteid tekiks ja seda pole võimalik tõestada ka kumb osapool valetab ja kas üldse ostja autot ära ei rikkunud vahepeal. Ajuvaba värk.

Ala ostan auto, lasen 13 päevaga täiesti pilpaks ja viin tagasi ja kukun müüjat süüdistama (kes nagu ütlesin ei pruukinud isegi nendest vigadest teadlik olla) :D makes no sense.

Tõesti ma tean üks OÜ müüb autosid millel on see 14 päeva garantii.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 12.11.2012 15:22 
Kasutaja avatar

14 päeva on ikka jah nö liisingu ja firmade korral. Liising ka ei kanan ju raha enne 14 päeva üle.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 12.11.2012 15:23 
Kasutaja avatar

Tsiteeri:
Kui müüjaks on eraisik, pead olema valmis selleks, et kaubale või teenusele ei kehti seadusest tulenev kaitse ega laiene tarbijate õigused. Näiteks ei kehti eraisikult ostetud toodetele kaheaastane pretensiooni esitamise õigus, 14-päevane tagastusõigus jne. Samuti ei saa tarbijakaitseamet sekkuda eraisikuvahelistesse vaidlustesse, mis võivad tekkida siis, kui ostetud kaup ei jõua kohale või osutub ebakvaliteetseks.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 12.11.2012 15:25 
Kasutaja avatar

fireplay kirjutas:
andres393 kirjutas:
Käisin tööjuurest lõunal, eineks sai 96 a. A6. :kill

Juurde võtsid diislit või bensiini?

Kvaliteetne 2.8 :D ma ei oleks elusees osanud arvata et odavalt nii korraliku pilli leian. Omanik ise oli vanem mees ja talvel autoga ei sõitnud. Hea ost, mis muud.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 12.11.2012 15:57 
Kasutaja avatar

andres393 kirjutas:
Hea ost, mis muud.

nagu iga Sinu Audi on olnud :rokib :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 12.11.2012 16:07 
Kasutaja avatar

ostab hea hinnaga hea asja ja müüb hea hinnaga hea asja :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 12.11.2012 16:47 
Kasutaja avatar

ksenoon kirjutas:
usku kirjutas:
kui ta suudab ära tõestada, et sa teadsid (või vähemalt pidid teadma) nendest vigadest, siis on sinu mure.

Jutt käib sellest, et KUU aega hiljem esitatakse ridu prentensioone ja süüdistusi.
Ning usun, et seda on võimatu tõestada mida ma sel hetkel teadsin ja mida mitte ja kas ma üldse tahtsin tahtlikult midagi vajrtada, on olemas võimalus et ka ma ei olnud teadlik nendest asjadest. Endiselt jään kindlaks ,et see on lollus ja mingit raha pole õigust nõuda. Ma pole andnud ei mingit garantiid ega ka mingeid lepingud (Sh ka suuliselt mingit lubadust) ning auto oli kasutatud, ehk siis samuti ostja vastustus on see et ta peab teadma, et ta ostab siiski kasutatud asja ja kunagi ei tea mis on homme. Muidugi jääb sitt tunne aga no tõesti raha nõudma tulla hiljem..ma ei tea tundub ajuvaba!

https://www.das.ee/soovitused-kasutatud ... stu-puhul/

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 12.11.2012 16:56 

skyaudi kirjutas:
usku kirjutas:
Analoogia autokaasusesse on see, et kui autoga tuleb kaasa mingi arve remondi teostamise kohta, aga (ainult) üks kuu hiljem väidetavalt teostatud remonti otsides seda näha pole või on "remonditud" osa jälle tuksis, siis on küll tegemist müüja vastutusega. Müüja saab regressi korras nõuda nt "remondi teinud" ettevõttelt hüvitist (sest alati on võimalus, et ka müüjal tõmmati nahk üle kõrvade), aga see ei vabasta müüjat vastutamast temalt ostnu ees ja asja peab hüvitama ta ikka ostjale ning ise siis hüvitist otsima.

Vastupidi just ju, kui müüjal on arve remondi kohta, siis ei saa mingil juhul keegi öelda, et müüja teadis, et see asi on katki, kuna tema on lasknud selle asja remontida, teab müüja, et see asi on korras ja kogu moos.

Täpselt nii.
Kui veel sügavamale minna siis ma isiklikult ostsin eraldi jupid (Saatsin talle veel lisaks kuu aja vanused poe tsekid, et ma olen need asjad ostnud sh ka sarniir õõtsaga (MIs peaks kohe silma jääma sest antud autol on see detail väga suur - 132€ ehk pole ka mingi vuffel mis kuuga pooleks läheb) lisaks sai ta remondiarve töökojast, et need asjad tehtud. Lisaks ÜV punkti härrad nägid, et see asi on tõesti vahetatud. Ma märkasin ka ise seda, et on tehtud (uus silladetail jääb kohe silma) kuid mulle hakatakse nüüd väitma, et seda asja polegi vahetatud siis tõesti tasuks otsida probleemi kohast kus nüüd see kontroll teostati. Ehk ajatakse seal mingit konkreetset mäda. Ma ei saa enam must valgemalt talle seda tõestada. Tsekid, arve ja kõik on olemas. Täitsa lõpp ikka :D

Viimati muutis ksenoon, 12.11.2012 16:58, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 12.11.2012 17:04 

Tegu polnud mingi nurgataguse kohaga ,et endale sellist asja lubada saaks. Kui süda rahu ei anna tehku päring sinna.

Allkirja ja templiga remondirave tõendab seda, et antud asi on vahetatud ja tagab asja õiguse. Mitte keegi ei hakka mingi kuradi 1 jupi pärast esinduse mainet solkima. Tule taevas appi :D

Viimati muutis ksenoon, 12.11.2012 17:05, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 12.11.2012 17:26 

No mu juhtumi puhul on kahjuks nii, et see mis paberil on ka tehtud ja seda saab igatpidi tõestada (kui ma niisama mulli ajaks et oh sai tehtud ja aga paberid allkirjadega on mingigi tõestus + lisaks andmebaasi ka salvestatud). Tegelt mul suht pohhui ka, mingu ekspertiisi, kaposse ja veel ma ei tea kuhu. :D

Mingu kasvõi töökotta ja vaadaku kaamerate pealt kas sellel kuupäeval, kellajal oli see auto tegemises või ei :D lõpptulemus võib päris naljakas olla kui ise lolliks jääd ja kokkuvõttes läheb ka see pull kallimaks.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 12.11.2012 17:32 
Moderator
Kasutaja avatar

ksenoon kirjutas:
No mu juhtumi puhul on kahjuks nii, et see mis paberil on ka tehtud ja seda saab igatpidi tõestada (kui ma niisama mulli ajaks et oh sai tehtud ja aga paberid allkirjadega on mingigi tõestus + lisaks andmebaasi ka salvestatud). Tegelt mul suht pohhui ka, mingu ekspertiisi, kaposse ja veel ma ei tea kuhu. :D

Mingu kasvõi töökotta ja vaadaku kaamerate pealt kas sellel kuupäeval, kellajal oli see auto tegemises või ei :D lõpptulemus võib päris naljakas olla kui ise lolliks jääd ja kokkuvõttes läheb ka see pull kallimaks.

Kui sul töö korralikus kohas tehtud ja selle kohta paber ka siis mis sa üldse põed. Ilmselt vana lihtsalt üritab sult plekki välja pressida.Ma saadaks ta sügavalt sinna kuhu päike ka ei paista.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 12.11.2012 17:34 

Töö on tehtud Audi esinduses (Reval Auto), kes ma SÜGAVALT kahtlen saaks endale sellist jama lubada.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 12.11.2012 17:35 
Moderator
Kasutaja avatar

Eraisiku käest autot ostes ei ole mõtet tõesti pärast enam viriseda kui pole tehtud mingit ulme lepingut.
Nagu ison.ts'i poolt antud das kindlustusseltsi lehelgi kirjas:

Tsiteeri:
Näiteks ARK kodulehel näidisvormina kasutatava sõiduki ostu- müügilepingut kasutades, müüja garantiid sõidukile kaasa ei anna. Müüjal on õigus vigade eest vastutuse võtmine ostu-müügilepingus välistada ainult juhul kui ta lepingus kirjeldab sõidukil teadaolevaid puuduseid. Samuti ei kohaldata kahe eraisiku omavahelistele tehingutele tarbijakaitseseadust ning seetõttu tasub autode ostu-müügitehingute korral olla eriti tähelepanelik.

Kui tehing on sooritatud lihtsalt ARK's omanikuvahetusena ning raha antud sularahas/ülekandena, siis pole samuti ostjal õigust midagi nõudma hakata. Või noh tegelikult hea advokaat leiab selle, aga see eeldab et ostja on ise asjaga väga kursis ning omab palju tutvusi, aega, raha jpm et see keiss võita.

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema See teema on suletud, sa ei saa muuta postitusi või postitada rohkem vastuseid.  [ 14034 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 808, 809, 810, 811, 812, 813, 814 ... 936  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 12 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis