Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 03.05.2025 21:28

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 32 postitust ]  Mine lehele 1, 2, 3  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Kia Carnival 2002a ja edasi
PostitusPostitatud: 28.11.2012 20:31 
Kasutaja avatar

Kuna pere suureneb, siis tahaks ühe oma liikuritest suurema aparaadi vastu vahetada. Vajan mahtuniversaali ühesõnaga.
Raudpolt diisel ja automaat koosluses. Eelarve 2000-2500 euri. Lihtsasse universaali ei mahu ära. Lisaks on vaja tihti vedada kodu jaoks ehitusmaterjale ja muud sihukest sodi. Järelturu väärtus ei oma erilist tähtsust, sest idee oleks auto paari aastaga lõpuni ära realiseerida. Hooldused ja muu selline kindlasti vaja teha selle aja jooksul. Mida see carnival endast reaalselt kujutab. Ühed räägivad et täis jura, teised aga et kestab küll. Tore varjant oleks hoopis Vito, aga kuna autoga peab ka naine sõitma hakkama, siis jääb see liiga suureks

Nii et kuulaks reaalseid kogemusi. Muidugi oodatud on kõik ideed mis vastavad antud kriteeriumile.

Üles
 Profiil  

Teema pealkiri: Re: Kia Carnival 2002a ja edasi
PostitusPostitatud: 28.11.2012 20:50 

Inimesena, kes tegeleb autode varuosadega, soovitan soojalt- hoia eemale Carnivalist. Isegi, kui juppe ei kulu liiga tihti, siis maksavad nad see-eest korralikku kirvehinda (rattalaager koos rummuga /eraldi ei saa/ maksab nt 120 euri). Mõned "Kuldkliendid", kes pidevalt käivad juppe ostmas, ei jõua ära kiruda, et selle õnnetuse endile kaela ostisid, odav oli osta, aga pidada kallis ja hiljem jube raske lahti saada (sinu puhul see viimane osa ei ole tähtis, nagu sa kirjutasid). Võta parem Sharan/Galaxy/Alhambra. Ökonoomsed diislid, üsna lollikindel tehnika, head sõiduomadused (erinevalt Kiast, mis ujub ja õõtsub nagu laev), kui naine ka sõitma hakkab- kompaktsem kere, kui Kial, veel parem parkida linnas. Ja mis peamine- jupid on odavad ja remont lihtne.
Midagi taolist nt
http://www.auto24.ee/used/479819 - Seat Alhambra
http://www.auto24.ee/used/965931 - VW Sharan

Sõbral on Galaxy, 98a, 1.9TDI 66kw ja on autoga aastaid sõitnud ning väga rahul sellega.

Ahjaa, natuke lugemist ka sulle: http://www.tehnikamaailm.ee/est/cars/us ... aderID=436

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 28.11.2012 22:26 
Kasutaja avatar

galaxiga olen sõitnud küll ja veel,aga ei istu. See oli muidugi bensukas ja manuaal. Pukse ja sillapulikaid sai vahetada stabiilselt. Ja seda ni 10000 aasta läbisõidu juures. Teine asi mis mind ennast kergelt häiris oli a piilari asetus, võibolla ka lihtsalt minu isteasend ja pikkuse omavaheline suhe. Kuidas see automaatkasti kooslus üldse toimib? Bensukatel lähituttavatel nii mõnigi kast lennand. Täpsemalt miks ja kuidas pole uurind. Kõige suurem puudus on nende hind. Kui auto24 lahti lüüa siis on esimene 99 aasta oma 1800, teine uuema kerega 2500 aga see tuksis ja siis sellest järgmine juba 2900 eurot. Uuemat espace muidugi terve leedu odavalt täis, aga kahtlustan et selle raha eest võta üks ja viska teist. Kellegil äkki veel mõni idee?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 29.11.2012 09:18 

Jarlis kirjutas:
Lisaks pole ükski kolksvaagen mugav, need kes seda ütlevad, valetavad endale ja ei taha seda tunnistada. :D Vb olen pirtsakas, ei tea :D

Nissan Sunnyle teeb taburett ka mugavuselt ära see-eest :D (no offence! :P )

Aga teemaalgatajale- Pikkade otste sõitmiseks oli Sharan väga mugav IMO, automaatkastiga jäi muidugi 66kw mootor nõrgaks, aga manuaaliga oli täitsa pädev. Automaatkast on normaalse vastupidavusega, need lendamised on üldjuhul omanike enda hooletus- kas veetakse liiga rasket käru või ei vahetata korralikult kastiõli. Automaadi puhul on ju ülitähtis õigel ajal õli vahetada, muidu võib üsna kiiresti kastile lehvitada hüvastijätuks.
Sai Sharaniga üksaasta teha ring Eestile peale (just selline facelift Sharan, 1.9TDI 85kw automaat- tavaline riidesisu, suht tavalise varustusega) ja kuuekesi sees olla- ideaalne reisiauto. Kütusekulu oli keskmiselt 7 liitrit sajale (seda siis 6 inimest ja nende kola, kliima sees enamus ajast ja automaatkastiga auto), kõigil oli mugav, ruumi palju. Soovitan soojalt. Enne ostu muidugi tuleb teha VÄGA põhjalik kontroll soovitavalt esinduses, et välistada hilisemad üllatused. Muidugi kõike välistada ei saa, aga enamus asju ikka.
Renault Espace´i kohta ütleks nii, et nendega pole vahet, mis hinnaklassis või vanuses nad on- võta üks ja viska teist ning siis pane sellele kuhjale tuli otsa. Saad sooja vähemalt. Aga kui autoteeninduses passimine meeldib ja raha autosse ladumine on ka üks hobidest, siis miks mitte. Sest prantslane on VÄGA mugav. See on ka ainuke positiivne asi selle auto juures. Okei, ruumi on ka palju.

Üldiselt DevilDeVille võttis asja hästi kokku- selle raha eest sa töötavat asja ei leia mahtuniversaalide seast üldjuhul. Ehk on mõistlikum vaadata 7-kohalist universaalkerega sõiduautot (leidub ka neid turul. Iseasi on see, kuidas teised pereliikmed suhtuvad selg sõidusuunas sõitmisesse)...

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 29.11.2012 10:04 
Kasutaja avatar

Ostke jah VW. Ma ei ole kahjuks hullemat masinat omanud, mis rohkem laguneks. Loe kasvõi teste, kas Autolehest või TMist ja vaata Autobildi pikaaaja teste. Kõik VWd põruvad. Sorry, VW austajad, ärge näkku lööge, et julgelt selle välja ütlesin. Osta mingi jaapanlane, ausalt, see peab vastu. Omad kogemused. Pole siiani murevabamat autot omanud, kui Mitsubishi Grandis. Kuigi ma seda 2.0TDI usaldan seal kõige vähem, kuigi siiani on olnud OK. Kuigi jah, see 66kw on vist ainuke VW diisel, mida osta julgeks,mitte vist Sharani peal ainult. Kuigi tänaseks on need nii palju läbi ajanud, et ei julgeks sedagi osta.

Mul siiani VWst mõru maitse suus.

Tervitades:)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 29.11.2012 10:17 

Minu soe soovitus:
Unusta see Kia ja VAG käkid ära ning soeta Honda Shuttle.
Kui hullult roostes ei ole siis on seal autot rohkem kui küll :rokib
See, et bensukas ainult valikus, on ainult hea.
Ca 2500€ eest diiselmahtuniversaali osta võrdub minu meelest endale jalga tulistamisega :bs

Olles ise ca 6 kuud sellega Põltsamaa-Tallinn-Põltsamaa trassi
igapäevaselt nüpeldanud siis natuke tean mida räägin 8)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 29.11.2012 13:10 

Chekka jah japsi rauda. Hinna lööb alla kui kerel on kuskil roostet( mis on tõenäoline) aga sinu puhul et paari aastaga sõidad emexisse peaks suffel olema, peaasi et tehnika on korras ja seda japsid teha oskavad :rokib

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 29.11.2012 13:14 
Kasutaja avatar

Viimati oli Kia Korea auto minuarust.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 29.11.2012 13:19 

Carnival unusta kohe, ülejäänud kohta ei oska kaasa rääkida.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 29.11.2012 13:26 

Ma ei tea m aolen mõnda aeg ataga istunud sellel uuema kerega miski 2005+ ford galaxyl ja juba kuidas sinna müra sisse tuleb. Nagu vana ford sierra.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 29.11.2012 22:49 

Jarlis kirjutas:
Vuffel kirjutas:

Ma pole väitnudki, et jaapanlased mugavad on. Sunny istmed on ikka tiba paremad, kui näiteks sharanni. Kuna ma üpris lühikest kasvu (1,75), siis mulle sharann ei kõlvanud, õigemini seljale :D Arusaam mugavusel ja mugavusel on siiski sees. Mina pean mugavateks AINULT ameeriklasi :D Aga kuna ameerika bussidel selle ajastule diislit midagi pakkuda pole, tuleb pink võtta muidugi :D
Vw on ja jääb pingiks :D

A mis me ikka vaidleme, sa pole ilmselt Phaetoniga sõitnud. :D
Aga jah, tegelt Honda Shuttle on kõige mõistlikum valik vast. Okei, kere mädaneb ära ja sõidumugavus on NULL, samuti ka heliisolatsioon. Aga see-eest on mahukas ja peab hästi vastu. Ainuke jama on see, et diislit ei saa sellele autole.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 30.11.2012 00:42 
Kasutaja avatar

Jarlis kirjutas:
Vuffel kirjutas:

Ma pole väitnudki, et jaapanlased mugavad on. Sunny istmed on ikka tiba paremad, kui näiteks sharanni. Kuna ma üpris lühikest kasvu (1,75), siis mulle sharann ei kõlvanud, õigemini seljale :D Arusaam mugavusel ja mugavusel on siiski sees. Mina pean mugavateks AINULT ameeriklasi :D Aga kuna ameerika bussidel selle ajastule diislit midagi pakkuda pole, tuleb pink võtta muidugi :D
Vw on ja jääb pingiks :D

Sharlaxy just on mugav. Ma vähe pikem ja peale chrysler visioni on galaxy järgmine auto, kus selg ära ei väsi. igasugu masinaid peetud üle kahekümne

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 30.11.2012 01:03 
Kasutaja avatar

Honda Shuttle annan ka hääle. Tuttaval olemas ja sõitmist tal sellega väga palju. Vito unusta küll ära. Võid sattuda hea isendi otsa, kuid tõenäoliselt saad remontida, roostega võidelda.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 30.11.2012 01:22 
Kasutaja avatar

kui kial rihmavahetus äsja tehtud ,siis pohlad.Ise otsisin sama asja sama raha ees.MEie perre aga tuli 2002a. Chrysler Grand Voyager 2.5CRD,muidu oleks ka vist kia loosi läinud.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 30.11.2012 01:32 
Kasutaja avatar

MDB kirjutas:
Honda Shuttle annan ka hääle. Tuttaval olemas ja sõitmist tal sellega väga palju. Vito unusta küll ära. Võid sattuda hea isendi otsa, kuid tõenäoliselt saad remontida, roostega võidelda.

Peres oli pea 5 aastat 97a diisel, automaat vito ja ei vajanud ta midagi parandamist ja roostet esines ka päris vähe. Pole küll selle bussi kohta midagi halba öelda.

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 32 postitust ]  Mine lehele 1, 2, 3  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 0 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis