1. Firma reaalne aadress.
Tööde teostamise momendil Kadaka tee 70B (praegusel hetkel on väidetavalt käsil kolimine, uue koha aadressi ei tea). Illustratsiooniks Toivo Kuusmanni foto -
https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/ ... 7641_n.jpgKahjuks ei oska ma öelda, kas tema tegemised ka mõne firmaga seonduvad või mitte.
2. Tehtud/tellitud tööd/tooted.
BMW E28 automaatkasti vahetus
3. Tööde/toote kvaliteet.
0/10 - töö on lõpetamata
4. Hinnatase.
Mõistlik
5. Klienditeenindus.
1/10 - kuniks raha on makstud, toimib "klienditeenindus" kui sellne edukalt.
6. Üldhinne, 10 palli süsteemis.
0/10
7. Üldkommentaar
Mul on rääkida kaks lugu.
Esimene lugu algas sellega kui viisin Toivo Kuusmann'i juurde nö. mootorihädaga VW Passati, mis keeldus käivitumast. Nokitses auto kallal kaua, muuseas tegi ka diagnosti. 50 eurot ning mõned nädalad hiljem jõudis ta diagnoosini, kuidas 2 kuud seisnud autol on kinni jäänud õlirõngad ning seetõttu puudub ka igasugune kompressioon. Kuna auto ei olnud tol momendil minu jaoks prioriteet, siis leppisin säherduse diagnoosiga ning müüsin mootorivea tähe all võileivahinnaga maha. Suur oli minu üllatus kui uus omanik helistas teatamaks rõõmusõnumeid - sai auto peale 20 minutilist diagnosti ja nokitsemist käima. Nimelt seisnes probleem immos, mis igal momendil maha ei tulnud ning lahtises cooleritorus. Veelgi üllatavam oli minu jaoks fakt, et diagnostikaseade immoprobleemi kuvas - muuseas oli Toivoku'le makstud 55 euro sees ka 20 eurot diagnostikaraha...
See selleks...
Teine lugu - viisin oktoobri esimesel poolel oma õnnetu saatusega BMW E28 käigukastivahetusse kasutaja Toivoku (Toivo Kuusmann) garaaži kadaka teel. Inimene jättis tol momendil oskaja ja mõistliku kodaniku mulje.
Kuna mul ei olnud otseselt kiiret ning temal võimalust autot kohe ette võtta, siis sain vahetatud kastiga auto kätte millalgi novembri alguses. Kõik toimis hästi, kast vahetas nii nagu peab ning tol momendil andsin töö kvaliteedile positiivse hinnangu. Kokkulepitud töötasu oli 150 või 170 eurot koos kogu vedelikukuluga.
Kui auto muud hädad nädal-poolteist hiljem likvideeritud sain ja reaalselt sõitma hakkasin selgus kurb tõsiasi, et peale kolme kilomeetrit nõustus sisse minema vaid tagurpidikäik. Kas oli enne pealepanekut proovitud-testitud-hooldatud, mistõttu alustasin kasti õlitasemest - üllatuslikult oli see ca. 3 cm üle maksimumi. Vedasin auto paarisajameetri kaugusele parkimiskohale ning Toivo lubas mõne päeva jooksul enda praagi korda teha. Jäin ootama. Möödus nädal, möödus kaks - kui aegajalt uurisin, et millal ja kas ta enda vead parandab, siis tuli igakordseks vastuseks, et esimesel võimalusel ja varsti. Küll toodi ettekäändeks seda, et garaaž vajab kolimist, küll midagi muud. Kui auto seismajäämisest oli möödas 3 nädalat, siis andis Toivo mulle 2 konkreetset daatumit - esimesel juhul lubas ta õlimure lahendada nädala lõpus ning kui ta seda esmaspäevaks ikka teinud ei olnud, siis lubas samal õhtul minna ja tegeleda. Sellest hetkest on praeguseks möödas 3 päeva.

Telefonitsi härrat kätte saada on pea võimatu - mõnel päeval ei vasta ta ühelegi minu ligi kümnest kõnest.
Siinkohal on temapoolsest venitamisest ahelefektina tekkinud mitu uut häda - auto kindlustus lõppes ära ning tema tegematajätmiste tõttu pean tegema kindlustuse ka detsembrikuuks (kuigi autoga sõitmist plaanis ei ole). Teiseks rikkus tema laiskus ära minu kokkulepped keretöödemeistriga, kelle juures pidi auto olema juba poolteist nädalat tagasi.
Mida ma hetkeseisuga Toivo Kuusmann'ilt ootan?
1) Kastist üleliigse õli väljalaskmist (kõik see on lootuses, et autoga liigeldud 15km jooksul üleliigne õli lisahädasid ei tekitanud)
2) Tema venitamistaktikast tekkinud lisakulutuste tasumist (17 eurot kindlustus kuuks ajaks - kui auto on keretöödesse sõidutatud, siis võin kindlustuse lõpetada ning üleliigse summa talle tagasi kanda.
3) Alternatiivvariandina pakun välja, et Toivo Kuusmann kannab mulle tagasi osa töörahast, mille eest lasen probleemi lahendada kellegil, kes oskab ning viitsib.
Passati oskamatu parandamise võin unustada ja andestada (kuigi, aumehelik oleks temapoolt ka see lahendada, sest rahaline kaotus oli sel juhul ca. 400-500 eurot pluss temale makstud "tööraha").
Tervitades,
Ardo