Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 15.05.2025 00:28

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 3089 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123 ... 206  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Tõelised ostjad vs. tilganäppijad
PostitusPostitatud: 18.12.2012 23:32 

Dellu, see müügihind võib langeda tänu sellele, et müüki lendas ta teise (ehk olemasoleva) lume tulekuga. Minu jaoks oli harjumatu peale 5 aastat nelikvedu esisillaga igalpool ukerdada ja enesetapjalike manöövreid vanast harjumusest teha. Nüüd olen juba sotti saanud, et tuleb tagasi hoida, kuna tagaosa on halvatud ja kaasa see ei aita kuidagi. Harjunud nüüdseks ümber ja pole ka müügiga enam kiiret, kuigi hea pakkumise korral quattrost ära ei ütle ja see hea pakkumine ongi minu auto hind. Noh, parkimine on ka keerulisem, kuid see pole just põhiasi. Kui see talv selle hinnaga ära ei lähe, siis kevad-suvi-sügis sõidan ülima heameelega selle masinaga edasi ja järgmine talv läheb juba korrekteeritud hinnaga müüki, muidugi ei tasu ka siis oodata turu kõige odavamat pakkumist.
Minu kiiks on autosid korras hoida ja sellel on ka oma hind.

Üle-eelmine A4 (1998) oli auto24.ee üks kallimaid, 1 või 2 küsisid veel rohkem, ostja käis kontrollis, ühtegi viga ei leitud ja inimene ei teinud juttugi tingimisest, läks leti hinnaga. Respect!

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 19.12.2012 01:14 
Kasutaja avatar

Mina olen asjast niimoodi aru saanud, et sajalised, st kõik mis jääb ümarast numbrist ülespoole, on kauplemise koht*. Näiteks kui auto on 3400-ga müügis, siis on ju selge et omanik tahab saada 3000, kuigi protsentuaalselt on ehk päris suur tükk see 400 seal. Ja nii muuseas võib mainida, et REAALSELT läheb selline masin ära ca 2800 raha eest, elik kõva tambov on otsa pandud algselt.

Endal oli nii, et hakkasin autot ostma, kuulutuses oli 3500, ja enne kui ma telefonis suugi sain lahti teha, ütles vana et "alla 3K ära ei anna" :D

*Loomulikult ei kehti see nende saanide kohta millel kolmekohaline hinnasilt on, ja ka nende kohta mis üsna kallid (viimastel saab vast rohkemgi maha).

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 19.12.2012 02:11 

Eks näiteid ole igasuguseid, ja kahjuks paljude selliste emmide pärast ongi turg ära solgitud, kes panevad 500 otsa turuhinnale ja loodavad lolli leida. Siis tuleb keegi ja kaupleb sealt 500 alla, siis pasundab igal pool et alati ongi nii norm, ja järgmine vend kes müüb autot enamvähem normaalse hinna eest vaatab et kust need kuradi abikad tulevad kes kivilt 25% soodsamalt on nõus autole järgi "kohe" tulema.
Aga päris ausalt kui ma panen auto hinnaks 3400 siis pole kyll selge et 3000 loodan saada. Tõenäoliselt loodaks saada 3400, aga mingi paar sotti sellise summa pealt kauplemisruumi tuleb arvestada.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 19.12.2012 02:22 

Mina arvan, et tänapäeval ongi normaalne tingida alla, see muidugi sõltub, palju mingi auto maksab. Enamasti üle 10 000+ Eur maksvad autod lähevad liisingusse ja seal tõesti ei tule eriti vahet kuumakses, kas ostad auto seal 13000 või 12000 Eur vms.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 19.12.2012 13:43 
Kasutaja avatar

tomcraft kirjutas:
Eks näiteid ole igasuguseid, ja kahjuks paljude selliste emmide pärast ongi turg ära solgitud, kes panevad 500 otsa turuhinnale ja loodavad lolli leida. Siis tuleb keegi ja kaupleb sealt 500 alla, siis pasundab igal pool et alati ongi nii norm, ja järgmine vend kes müüb autot enamvähem normaalse hinna eest vaatab et kust need kuradi abikad tulevad kes kivilt 25% soodsamalt on nõus autole järgi "kohe" tulema.
Aga päris ausalt kui ma panen auto hinnaks 3400 siis pole kyll selge et 3000 loodan saada. Tõenäoliselt loodaks saada 3400, aga mingi paar sotti sellise summa pealt kauplemisruumi tuleb arvestada.

+1

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 19.12.2012 17:26 
Kasutaja avatar

tomcraft kirjutas:
Eks näiteid ole igasuguseid...

Jah, õigus. Paraku eestlane ei adu ikka veel euro väärtust, sestap sellised asjad toimuvadki.

Ise reeglina ei taha väga kauplemisega tegeleda, alandav kuidagi. Maksan pigem natuke rohkem, kui ma tean et mul on just seda autot vaja.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 19.12.2012 20:29 
Kasutaja avatar

Asukoht: Seal, kus aastaläbi ujuda saab ning ookean (nüüdseks Vahemeri) paistab koduaknast :)
Eks igalühel ole oma lähenemine, kuid ise müües siiski alati arvestan vähemalt 10% hinnalangusega, ka 20%-30% on tegelikult pm mõeldav, korra on isegi pea 50% odavamalt müüdud (Eestis väga eksklusiivne auto, millele ostjat oli väga keeruline leida). Muidugi lähenen automüümisele vb ka teistmoodi, kuna sõidan kaua sõidan ning kui mingi hetk tekib soov müüa, siis eelistan seda teha nii kiiresti kui võimalik. Ja see kehtib pm igas hinnas autode kohta - nt kui on ikka vaja 50K eurose auto alt kiiresti raha kätte saada (st auto pole liisingus), siis tuleb vajadusel auto ka 40K euro eest ära müüa (kui ainuke reaalne pakkumine selline on), pole mõtet jääda mingit potensiaalset ostjat ootama, kes kunagi vb ei saabugi. Selle kohta ka ju tuntud vanasõna - parem varblane pihus, kui tuvi katusel :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 20.12.2012 01:29 

MiL472 kirjutas:
tomcraft kirjutas:

Jah, õigus. Paraku eestlane ei adu ikka veel euro väärtust, sestap sellised asjad toimuvadki.

Ise reeglina ei taha väga kauplemisega tegeleda, alandav kuidagi. Maksan pigem natuke rohkem, kui ma tean et mul on just seda autot vaja.

Loll pole mitte see kes kysib vaid see, kes annab....

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 20.12.2012 22:24 

Paljud siin räägivad, et SR-i pole mõtet auto kuulutust üles panna, et trehvab ainult tilganäppijate otsa. Ma panin üles siia ja paar päeva hiljem oligi tänu sellele möödud.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 20.12.2012 22:25 
Kasutaja avatar

Xen0n kirjutas:
Paljud siin räägivad, et SR-i pole mõtet auto kuulutust üles panna, et trehvab ainult tilganäppijate otsa. Ma panin üles siia ja paar päeva hiljem oligi tänu sellele möödud.

See oleneb täiesti mis hinnaklassis auto on.
Ma tulen ka odavaid ronte siit otsima .

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.12.2012 12:31 

moribundity kirjutas:
MiL472 kirjutas:
tomcraft kirjutas:

Loll pole mitte see kes kysib vaid see, kes annab....

Alandav või mitte, lõpuks on see siiski sinu enda raha, mida sa välja käid. Muidugi ei saa selle juures üle piiri minna ning soodustust meeleheitlikult anuma hakata. Vaatad auto üle ning esimese pakkumisena ütled proovimise mõttes mingise oluliselt madalama hinna(näiteks 30% soodsama). Eks siis ole müüja reaktsioonist näha, kas on sellega päri või mitte. Ise olen mitu autot 20-30% esialgsest hinnast soodsamalt saanud.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.12.2012 12:34 
Kasutaja avatar

Mul saatis mingi Mario kirja, et tule õhtul 17.30 Mustika parklasse, tahaks auto üle vaadata ning siis saaks õhtul vanematega arutada. :D
Kirjutasin, et tule siis koos vanematega, et saate proovisõitu teha jne. (vaatasin, et vend tglt ise 17a) Siis hakkas jutt pihta, et vanemad tulevad alles pühapäeval koju jms. :D

-----------

Ise jätan suhtkoht alati ikka autodel tingimisruumi. Sest no tõesti peaaegu kõik inimesed proovivad tingida ja see efekt, kui annangi alla normaalse summa mõjub ostjale väga hästi. :wink:

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.12.2012 16:05 
Kasutaja avatar

Asukoht: Tallinn Pääsküla Telefon: 58150468 enrico.tamm@gmail.com
Olen ka samale Mario-le autot näitamas käinud. Tookord kirjutas u. nii: "Tere olen Mario 17. Sooviksin näha teie autot Mustamäe Maki parklas." Kuna niikuinii sõitsin sealt mööda töölt koju, siis näitasin talle ka ette, ning proovisõidul istus tema kõrvalistmel.

Jätis suht jobu mulje. Rääkis, et tal on praegu e39 ja et peab vanematega asja arutama jms. Vend käis ümber auto ringe ja ei küsinud mitte midagi. Lõpuks küsisin ise, et kas räägin autost vms.
See oli siis u. 2 kuud tagasi.

Usun, et talle on isa öelnud, et kui 18 saad, siis ostame sulle auto ning nüüd otsib soodsaid pakkumisi ning tüütab inimesi. Pohui et veel talle autot ei osteta. Kui ma olin 17 siis tahtsin ise ka erinevaid autosi näha, ning uurida, kuid selleks läksin ma parem auto platsidele tuiama, sest tööinimest tüüdata on ikka piinlik. Muidugi selleks vanuseks oli mul nii mõnigi auto juba omatud, ning autoplatsile sai ikka oma autoga mindud. :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.12.2012 16:45 

Jutt euro väärtuse kohta:

Auto müügihind on 17500, vend pakub mulle 15500. Olen nõus hinnas korralikult vastu tulema, kuid 2000€ võiks ikka eeki ennem teisendada kui kauplema tuled. Ostjale tasub alati vastu tulla mingil määral, kuid igal asjal on piir.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.12.2012 17:05 
Kasutaja avatar

Kui mina kuua aega tagasi Mariole oma A4 käisin näitamas mustika parklas siis oli tal igatahes W124 mersu, mille ta sõber soomes mahakandmisele oli just sõitnud ja otsis uut autot :D Ma arvan tüübil lihtsalt igav ja otsib endale tegevust millega oma aega sisustada.

Aga jah selle euro väärtuse võiks inimesed endale selgeks teha, mitte tingida 3k autot 1500 peale jne

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 3089 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123 ... 206  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 0 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis