teisip2ev kirjutas:
Jääb arusaamatuks, miks Audi 2,8 V6 mootorit küttekuluga kirutakse. Kogemus olemas 2 sellise mootoriga (mõlemad 100 Avant Quattro kerel) ja vähemalt manuaaliga on võimalik Tallinnas küll keskmine 10l kanti 100km peale saada. Eeldab muidugi mitte pedaali otsas elamist, aga sujuva sõiduga (käiguvahetused 2-2,5k rpm peal, 5. käik ca 1600rpm 60-65km/h spido järgi) ei kipu ta rohkem küll võtma ja mina vähemalt oma 2-aastase kogemusega nendel mootoritel nii sõites jalgu küll kellelegi ei jäänud. Aga eks see siin ole streetrace ja esimesed käigud tuleb ikka piirajani lasta. Peace.
Ei mul ka tegelt nüüd kokku mingi 4tk olnud neid audisi v6 mootoriga. Üks oli 2.8 ja 3tk 2.6. Kunagi uurisin nende v6-te küttekulude kohta ja üks kirjutas päris pika teksti, pihustid pidid ka kippuma ära väsima ja uued meeletu hinnaga jne. Täpselt ise öelda ei oska. Igaljuhul mul tuli 2.6motoga c4 avandil kompuutri järgi keskmine kulu 8,5kanti. Linnakulu ei mäletagi enam. See oli igati mõistlik kulu minujaoks. Enamusajast külma mootoriga jõristades muidu võisid ka ligi 10 sajale arvestada. Samas ülejäänud kaks c4-ja võtsid raudselt rohkem. A4-l tuli mingi 11 sajale keskmine, kõvasti rullnokka mängides oli see.

Edit juurde: see kulu oli kevadel ja suvel, talvel tuleks ikka kõrgem vast jah.