MrIroonia kirjutas:
superior kirjutas:
MrIroonia kirjutas:
Sul pole sellist kirja ja sa kujutad seda ette. Enda jutu kinnitamiseks ei peagi sa seda "juristi" sõna-sõnalt tsiteerima, (muidu lähed vangi), vaid ütle see paragrahv, mis seda käsitseb ja eeldatavasti selles kirjas on märgitud. Mingi juristi oma käsk ega keeld eriti seadusetäitmisel ei aita. Selleks, et "jurist ütles" ka kehtiks, peab olema ka seadus ja selle seaduse ees paragrahvi number.
Sa kujutad endale liiga palju ette juba... Arvad tõesti, et oled targem ja jagad seadusepügalaid rohkem kui hr. Sirk ?

Ma pole seda poole sõnaga öelnud.
Asja point on see, et keegi ei tahagio teie isiklikku kirjavahetust, mida sa avaldada ei tohi VAID sealt kirjast ühte osa, milles on paragrahvi nr. ja selleks ei pea sa teda tsiteerima (mis allkirja tõttu on keelatud). Seni kui sa ütled "ma tean et see on nii, aga ma ei tohi öelda, kuidas ma seda tean" näitad sa, et sa ei tea midagi...
Liikluskindlustuse seaduse alusel hüvitatakse kannatanule tekkinud liiklusõnnetuse põhjustamise eest vastutava isiku eest. Kui kahju saaja ei ole liiklusõnnetuse põhjustamise eest vastutav, siis ei ole tema joobeseisundil mingisugust tähtsust. Kui kahju saaja on osaliselt vastutav kahju tekkimise eest, siis võidakse temale makstavat kahjuhüvitist vähendada. Joobeseisund iseenesest ei oma mingisugust tähtsust, kuna joobeseisund iseseisvalt ei ole ühegi liiklusõnnetuse põhjuseks. Põhjuseks on mingi muu liiklusnõuete rikkumine, mis võib olla soodustatud joobeseisundist.
Liikluskindlustuse seadus sätestab küll alused joobeseisundis isikule kahjuhüvitise piiramiseks, kuid seda vaid isikukahju osas ning juhul, kui isik on ise vastutav kahju tekkimise eest.
Ma sain sellise kirja kunagi. Imeväntairoonia