Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 04.05.2025 02:31

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 17 postitust ]  Mine lehele 1, 2  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Kindlustus tegi tagasinõude
PostitusPostitatud: 04.01.2013 20:33 

Sai kevadel tehtud libedaga väike kõks teisele masinale. Olin süüdi, kirjutasin lihtkirjaliku nõusoleku ja läksime laiali. Kindlustus oli mul olemas (SEESAM) ja kehtiv.

Nüüd saadab kindlustus mulle nõude, et kuna mina ei käinud autot ette näitamas (sellest kohustusest polnud teadlik), siis küsivad minult 1/3 kuludest + 130 euri menetluskuludeks, kokku 475 euri.

Täiesti uskumatu lugu, päise päeva ajal üritatab SEESAM mult üle 7000 krooni välja pressida! Oleks teadnud, et peab masinat näitama minema, oleksin seda teinud, aga ma polnud sellisest kohustusest kuulnudki. Mõtlesin, et kindlustused ajavad asjad omavahel korda.

Kas mul on mingeid võimalusi sellest taevasadanud kohustusest ka ära saada või olin ise loll et väikest kirja ei lugenud ja pean nüüd igal juhul maksma?

Abi oleks väga teretulnud!

Üles
 Profiil  

Teema pealkiri: Re: Kindlustus tegi tagasinõude
PostitusPostitatud: 04.01.2013 20:36 

See info on täiesti olemas kindlustuspoliisil, et avarii korral tuleb pöörduda kindlustusseltsi (IF-il vähemasti, usun, et teistel ka väga ei erine asjad). Kui oled kannatanu, siis pöördud põhjustaja seltsi. Aga kui põhjustaja, siis enda omasse. Endal Coupega oli eelmisel talvel kõks, siis samamoodi lugesin poliisi pealt seda, võtsin ühendust enda kindlustusega (IF) ja nemad siis suunasid oma koostööpartneri juurde, kus töötajad siis pildistasid vigastusi, panid auto andmed kirja ja kui mälu ei peta, tegid tehnopassist koopia.
Ma eriti ei usu, et sind miski seal päästab. Ehk õnnestub kindlustusseltsiga kokkuleppele saada, et ei pea summat vähemalt korraga tagasi taguma.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 04.01.2013 20:37 
Kasutaja avatar

KUi oled kannataja , siis võid minna ükskõik millisesse.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 04.01.2013 20:41 

killer666 kirjutas:
KUi oled kannataja , siis võid minna ükskõik millisesse.

Nalja teed või? Miks peaks SUVALINE kindlustus hakkama korvama teise seltsi kliendi põhjustatud kahjusid? Kannatanu peab pöörduma põhjustaja kindlustusseltsi poole, et saada hüvitist. Võib pöörduda ka LKF-i (LiiklusKindlustuse Fond) poole. Sealt nemad lahendavad siis olukorra, aga taas koostöös PÕHJUSTAJA kindlustusseltsiga.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 04.01.2013 20:52 
Kasutaja avatar

Tsiteeri:
kannatanu (ka jalakäijast või jalgratturist kannatanu) peab esimesel võimalusel isiklikult või esindaja kaudu teatama liiklusõnnetusest mis tahes Eestis liikluskindlustusega tegelevale kindlustusandjale või Eesti Liikluskindlustuse Fondile.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 04.01.2013 21:32 

killer666 kirjutas:
Tsiteeri:
kannatanu (ka jalakäijast või jalgratturist kannatanu) peab esimesel võimalusel isiklikult või esindaja kaudu teatama liiklusõnnetusest mis tahes Eestis liikluskindlustusega tegelevale kindlustusandjale või Eesti Liikluskindlustuse Fondile.

Ehk siis- põhjustaja seltsile VÕI LKF-le. Suvaline selts saadab su otsejoones LKF-i. Ei võeta üldse jutulegi. Üks ammune kolleegi talitas sedasi, sellest ka minu seisukoht.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 04.01.2013 21:37 
Moderator
Kasutaja avatar

Kunagi olin loll ja kuulasin taksojuhti,niiet sama keiss oli. Tema jutu järgi neil kindlustusega mingi oma diil,et ei pea mina minema jne. Ühesõnaga sain samasuguse arve ergost. Ega sellest pääsu ei olnud,aga hullu lunimise ja tutvuste kasutamise peale sain summa poole odavamaks.
Proovida igatahes võid,aga üldiselt "youre fucked"

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 04.01.2013 21:39 
Kasutaja avatar

Alwayslate kirjutas:
Kunagi olin loll ja kuulasin taksojuhti,niiet sama keiss oli. Tema jutu järgi neil kindlustusega mingi oma diil,et ei pea mina minema jne. Ühesõnaga sain samasuguse arve ergost. Ega sellest pääsu ei olnud,aga hullu lunimise ja tutvuste kasutamise peale sain summa poole odavamaks.
Proovida igatahes võid,aga üldiselt "youre fucked"

Eks kindlustusel on ka rasked ajad,kuigi ilmselt preagu neil kõige rohkem tulutoovad ajad :P
Ma ka ei teadnud sellist asja, kunagi targem äkki jälle.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 04.01.2013 22:14 

Seaduse mitte teadmine ei vabasta seaduse täitmisest.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 04.01.2013 22:54 
Kasutaja avatar

Ma sõitsin eelmisel veebruaril ühele küljelt sisse ja läksin järgmine päev tuttavale remondimehele autot näitama, et mida teha vaja.Kuna nad on ka kindlustuse koostööpartnerid ,siis juhuslikult oli ka kannatanu seal ja tema autot fotografeeriti just.Kobina peal tehti minu autost ka pildid ära ja mingi paber.Ise poleks küll viitsinud kusagile minna.Huvitav oli see, et kindlustus ei saatnud mulle mitte ühtegi paberit ega midagi, lihtsalt järgmise aasta kindlustus tõusis 30 euri.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 04.01.2013 23:31 
Kasutaja avatar

Tegelikult peavad nad tegema ka põhjustaja autost pildi ja vastavad mõõtmised tegema. Kunagi tagurdasin ka sisse, ega ma ka teadnud, et pean autot kuskil pärast näitama. Tegime kohapeal paberid ära ja nägemist. Järgmine päev kindlustusseltsist helistati, et tahame ka teie auto kahjustusi näha/hinnata, leppisime aja kokku ja kõik ok. Siis ka too mees mainis, et kui ma poleks ilmunud, oleks see rahaliselt karistatav olnud, et tuli niipalju vastu, et ise helistas ja leppis kohtumise kokku. Thank god!
Ehk, lihtsam on raha koguma hakata :kill

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 04.01.2013 23:34 
Kasutaja avatar

Mina olen kora kannataja olnud ja vahetult peale avariid auto edasi müünud ja uus omanik sai asajd ilusti jonksu aetud(noh vormistasime auto müügi nagu oleks olnud ennem avariid)+ raha kätte. Auto näitamise asemel piisas fotodest. Sain rohkem raha kui tahtsin automüügist saada.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 04.01.2013 23:39 

Vanamehele tuli ise kindlustusest inimene koju autot yle vaatama, oli põhjustaja... Ja minule helistati kindlustusest, et teie autoga on tehtud avarii ja kysiti, miks ei ole käinud näitamas...
Autot oli yritatud varastada ja sõiderud roolilukk peal teisele aitole otsa, ei teagi, mis sellest asjast kindlustusega saab, lubasin neile pildid saata, kuid siiani tegematta see...

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 05.01.2013 00:48 
Kasutaja avatar

Liikluskindlustuse seadus sätestab järgmist :

§ 38. Liiklusõnnetusest teatamine

(1) Kannatanu peab esimesel võimalusel isiklikult või esindaja kaudu teatama liiklusõnnetusest mis tahes Eestis liikluskindlustusega tegelevale kindlustusandjale või Garantiifondile. Teatada võib suuliselt või kirjalikult.

(2) Liiklusõnnetuses kahju tekitanud isik peab liiklusõnnetusest teatama käesoleva paragrahvi lõikes 1 sätestatud viisil, kuid mitte hiljem kui viis päeva pärast liiklusõnnetust oma kindlustusandjale või Garantiifondile. Kui viie päeva jooksul ei olnud mõjuva põhjuse tõttu võimalik teatada, tuleb seda kindlustusandjale või Garantiifondile tõendada. Samuti tuleb käesoleva paragrahvi lõikes 1 sätestatud ajal esitada kirjalik seletus toimunu kohta ja ülevaatuseks sõiduk, mis osales liiklusõnnetuses.

(3) Kui liiklusõnnetuses osalenud isik ei tea, kas ta on liikluskahju tekitanu või kannatanu, peab ta käituma käesoleva paragrahvi lõikes 2 sätestatud viisil.

§ 48. Tagasinõudeõigus

8 ) kahju tekitanud sõiduki valdaja vastu 30 protsendi ulatuses hüvitisest, kuid mitte enam kui 450 eurot, kui valdaja ei teatanud liiklusõnnetusest kindlustusandjale või Garantiifondile käesolevas seaduses ettenähtud tähtaja jooksul;

Seega nutta ei ole midagi. Nagu eelnevalt mainiti, katsu mingi kokkulepe saavutada - kas suudad summat maha rääkida või suudad vähemalt maksegraafiku teha. Maksmata pole mõtet ka jätta - annavad asja inkassosse lihtsalt ja pärast on veel rohkem, mida kinni maksta.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 05.01.2013 00:50 
Kasutaja avatar

Tsiteeri:
(1) Kannatanu peab esimesel võimalusel isiklikult või esindaja kaudu teatama liiklusõnnetusest mis tahes Eestis liikluskindlustusega tegelevale kindlustusandjale või Garantiifondile. Teatada võib suuliselt või kirjalikult.

No ma ei saa aru ?
Vuffel kirjutas:

Ehk siis- põhjustaja seltsile VÕI LKF-le. Suvaline selts saadab su otsejoones LKF-i. Ei võeta üldse jutulegi. Üks ammune kolleegi talitas sedasi, sellest ka minu seisukoht.

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 17 postitust ]  Mine lehele 1, 2  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 10 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis