Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 09.05.2025 14:34

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 19 postitust ]  Mine lehele 1, 2  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: K:E39 woofrid peale panek!
PostitusPostitatud: 04.01.2009 22:59 

küsimus et soov E39 peale arendata woofer aga originaal kasetikas ees keegi annaks nõu kuidas woofri taha panna?

Üles
 Profiil  

Teema pealkiri: Re: K:E39 woofrid peale panek!
PostitusPostitatud: 04.01.2009 23:26 
Kasutaja avatar

Kvaliteetsem ja lihtsam on teine makk muretseda, kui RCA väljundit makil pole.
Kui ikka kange soov kassetikas sinna jätta, siis tagumistele kõlarijuhtmetele RCA-le üleminek teha.
Subbarit eraldi juhtida ei saa, kvaliteet on kaka.
Ah muidugi võimu ära ka unusta subbarile :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 04.01.2009 23:53 
Kasutaja avatar

Originaal makile saad woofri panna hi-low konverteriga

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 05.01.2009 02:02 
Kasutaja avatar

Dog kirjutas:
küsimus et soov E39 peale arendata woofer aga originaal kasetikas ees keegi annaks nõu kuidas woofri taha panna?
E39-l on erinevaid helisüsteeme väga palju. Et täpselt nõu anda, oleks vaja teada: Mis aasta masin? Kas sedaan või universaalkere? Kas tavaline, Hifi või DSP süsteem? Kas naviga süsteem või ilma?

ViktorT kirjutas:
Kvaliteetsem ja lihtsam on teine makk muretseda, kui RCA väljundit makil pole.

Ma kardan, et e39 puhul teise maki panek ei ole just kõige lihtsam. Esiteks, armatuuri ei sobi DIN mõõdus makk. See on võimalik vaid vastava vaheraami abil, kuid see eeldaks pardakompuutri kaotamist. Lisaks kaovad ära võimalused maki infot näidikuteplokki saata ning roolinuppudest makki juhtida.

"Hi-To low level converter" (karp, mis teeb kõlarisignaalist RCA signaali) või "Hi-Level" sisendiga võimendi oleks lihtsaim lahendus. Ma arvan, et woofri puhul ei anna see kvaliteedikadu väga häirivalt tunda.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 05.01.2009 02:53 
Kasutaja avatar

Salupa kirjutas:
Ma kardan, et e39 puhul teise maki panek ei ole just kõige lihtsam. Esiteks, armatuuri ei sobi DIN mõõdus makk. See on võimalik vaid vastava vaheraami abil, kuid see eeldaks pardakompuutri kaotamist. Lisaks kaovad ära võimalused maki infot näidikuteplokki saata ning roolinuppudest makki juhtida.

"Hi-To low level converter" (karp, mis teeb kõlarisignaalist RCA signaali) või "Hi-Level" sisendiga võimendi oleks lihtsaim lahendus. Ma arvan, et woofri puhul ei anna see kvaliteedikadu väga häirivalt tunda.

Elame täitsa kaasaegses keskonnas ju :)

BMW facia adaptor

Roolinuppude jaoks oli ka mu teada eraldi vidin olemas siin näiteks, kaasa arvatud antenni jaoks adapter, näidiku bloki kohta pole kindel.

Samas nõustun, et kui odavalt ja lihtsalt siis "Hi-To low level converter" on parim lahendus

Viimati muutis MarkoC, 05.01.2009 03:02, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 05.01.2009 03:01 
Kasutaja avatar

ViktorT

Nagu ennist mainiti on oluline teada, mis makk autos täpsemalt on. Tundub, et sinu pildil on kõige nadim variant. Sellega on jah kergem.
Sellise e39 puhul on asi kerge. Pole roolilt juhtimist ega midagi:

http://www.auto24.ee/webcache_kasutatud ... 24_ee.html

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 05.01.2009 03:38 
Kasutaja avatar

ViktorT kirjutas:
Elame täitsa kaasaegses keskonnas ju :)
Mida sa sellega mõtled?

ViktorT kirjutas:

Just seda "facia adapterit" ma mõtlesin. See adapter läheb ka pardakompuuti asemele, mis
tähendab seda, et pardakompuuter tuleb autost välja jätta.

ViktorT kirjutas:
Roolinuppude jaoks oli ka mu teada eraldi vidin olemas siin näiteks
Just. Sinu toodud vidinaga pole küll e39 juures midagi teha, kuid analoogseid asju pakutakse ka e39-le. Kuid...kõige odavamate makkidega need ei ühildu ning ka kallimate firmade puhul maksab see kuni pool maki hinda. See viib meid "lihtsast" lahendusest eemale.

ViktorT kirjutas:
kaasa arvatud antenni jaoks adapter, näidiku bloki kohta pole kindel.
Antenniadapterit pole kuni 2001a vaja, näidiku ploki adapterit ei paku ükski firma. Veel.

ViktorT kirjutas:
Samas nõustun, et kui odavalt ja lihtsalt siis "Hi-To low level converter" on parim lahendus
Miks sa siis esimeses postis teist juttu rääkisid?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 05.01.2009 03:54 
Kasutaja avatar

Salupa kirjutas:
ViktorT kirjutas:
Miks sa siis esimeses postis teist juttu rääkisid?

Pidasin esimeses postis silmas üleminekut kõlarijuhtmetest RCA-ks, see on kõige odavam lahendus ja "kaka"

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 05.01.2009 03:57 
Kasutaja avatar

Ega woofri lisamisel pole tõesti mõtet makki vahetada, niivõinaa madalad sagedused kus häired sees.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 05.01.2009 04:24 
Kasutaja avatar

kaabakaz kirjutas:
mhm võibolla on mul halb makk , aga mul tuli parem heli, kui võtsin rca kõlaritest, mitte maki tagant?!

Ei oska kommenteerida sinu juhtumit, viimase kahe kuu jooksul paigaldasime kahele nö "hetkelises rahapuuduses" vaevlevale kliendile just need üleminekud, kuna makil endal RCA väljundid puudusid. mõne nädala möödudes uus makk, RCA kaablid võimuni ja minu kõrvad tegid selget vahet.
Ka subabri reguleerimine müütub selliselt üsna tülikaks, st et subbar vaiksemaks ja kõvemaks, siis suuna neid kõlareid ette ja taha ... Nagu öeldakse "You get what you pay for"

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 06.01.2009 08:19 

Hmm.
Aga mina nägin välismaa foorumis ühel klemmil siukestl lahendust. Tegu oli küll 3-er, aga ikkagi. e46 siis. Usun,et neil kõigil sarnane süsteem. Aaa,aga tal oli vist navi+TV ja arvatavsti ja kõige parem tehasest tulev süsteem.
Aga igaljuhul lisas ta alpine maki endale kuhgui teise kohta, ja ju siis ühendas selle läbi orig. maki kuidagi, MA arvan. VÕi kuidas saab nii teha ? keegi seletage, ise ma linki pole lugend eriti, sirvisin kunagi pilte.

http://forum.e46fanatics.com/showthread ... 66&page=14

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 06.01.2009 11:10 
Kasutaja avatar

Blacky kirjutas:
Hmm.
Aga mina nägin välismaa foorumis ühel klemmil siukestl lahendust. Tegu oli küll 3-er, aga ikkagi. e46 siis. Usun,et neil kõigil sarnane süsteem. Aaa,aga tal oli vist navi+TV ja arvatavsti ja kõige parem tehasest tulev süsteem.
Aga igaljuhul lisas ta alpine maki endale kuhgui teise kohta, ja ju siis ühendas selle läbi orig. maki kuidagi, MA arvan. VÕi kuidas saab nii teha ? keegi seletage, ise ma linki pole lugend eriti, sirvisin kunagi pilte.

Miks ta oleks pidanud yhendama vana makiga? Arvatavasti kasutatakse originaal makki vaid navina. Alpine makk yhendatud kohe v6imenditesse&k6laritesse.

Kuid mis arvate sellisest ideest kui v6tta originaaal e39 makist signaal enne l6ppv6imendit ning suunata v6imendisse/tesse, helikvaliteet peaks ju palju paremaks minema.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 06.01.2009 14:24 
Kasutaja avatar

kuna originaal makist tulev signaal on sitt siis selle võimendiga ei anna paremat tulemust.Parem juba siis headunitit vahetada

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 06.01.2009 20:32 
Kasutaja avatar

VW kirjutas:
Kuid mis arvate sellisest ideest kui v6tta originaaal e39 makist signaal enne l6ppv6imendit ning suunata v6imendisse/tesse, helikvaliteet peaks ju palju paremaks minema.
Seda on proovitud ka, kuid kvaliteet ei tule parem. Pigem on oht, et kõlaritesse tekivad igasugused vilinad ja sahinad. Asi selles, et kui normaalne RCA signaali tugevus on enamasti 1-4V, siis enne lõppvõimu võttes saab umbes 0.1V signaali. See signaal on nii nõrk, et võimendite "gain" tuleb enamvähem põhja keerata, kuid nii võimendatakse igasuguseid sahinaid ja vilinaid ka maksimaalselt.

Pealegi on maki lõppvõimendi väga lihtsa ehitusega (seal ei protsessita midagi) ning muudab signaali minimaalselt. S.t. mingit erilist kvaliteedikadu seal karta pole.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 08.01.2009 00:16 

VW kirjutas:
Blacky kirjutas:
Hmm.

Miks ta oleks pidanud yhendama vana makiga? Arvatavasti kasutatakse originaal makki vaid navina. Alpine makk yhendatud kohe v6imenditesse&k6laritesse.

St perssse. ma seletasin valesti. mõltesingi nii, et läbi alpine ikka heli. aga muidu nii huvipärast küsin : kui e39-s on see tiba parem variant raadiost( laiema ekraaniga vms) :D , + võim. Ja kui siis HI-low converteriga lisada normaalne võim + sub. Et kui sitt see kvaliteet on? Kas ta on umbes sama, mis ülteme sama aasta autos olev ~2k ne pioneeri makk originaal kõlaritele+ sub ? kuradi keeruline küsimus tuli :D . Vast saate aru mu mõttest.

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 19 postitust ]  Mine lehele 1, 2  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 0 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis