ViktorT kirjutas:
jarxz kirjutas:
Ega see takisti sinna vahele ei jääta, seda kasutatakse ainult selleks, et aeglselt kondekas täis laadida enne süsteemi ühendamist, sest kondekas võtab muidu liiga kiiresti ja liiga palju voolu sisse. Tühjaks laadimiseks kasutatakse ka seda, sest ilma takistita tühjaks laadides või lühistades käib suht kõva pauk ja säde.
Ja Viktor, kui sina kondensaatoreid ei poolda on sinu asi aga võiks ju mõnda elementaarset asja kondensaatorite kohta teada enne kui kirjutama kukud, sest see sinu küsimus on küll tiba

olles neid rahva soovil paigaldanud 3 aastat ja nende hingeeluga ennast kurssi viinud, siis ei oska ma muud kui naerda su postituse üle ... Ei ole mina eales pauku ja ühtki takistit näinud nendega selle aja jooksul, ja paigaldanud neid ca 100 ringis selle aja jooksul !
Otsi mu postitustest pikem jutt kondekate kohta üles

Ma tean küll, et sa oskad välismaa tarkadest foorumitest tekste copyda aga loe veelkord oma teksti.
ViktorT kirjutas:
Mind huvitaks ka, et mis takisti sinna vahele panna tuleks, KUI võimendi näiteks 1kw tarbib

Aga 200w süsteemi puhul ära muretse takistite pärast, iluvidinaks on ka ilma takistita hea ja parandab enesetunnet

Kuidas puutub süsteemi võimsus kondensaatori täis ja tühjaks laadimisse enne ühendamist?? Ja mis kondekaid sa paigaldanud oled, et ühelgi sajast ei ole takistit kaasas olnud(minuteada on neil kõigil see kaasas)? See kui sinul ei ole midagi pauku teinud ei tähenda ju, et see takistiga täis ja tühjaks laadimine on mitte vajalik. Näiteks juba siis tasuks kondensaator tühjaks laadida kui tahad võimult voolu juhtmeid tagant ühendada,
sest need sädemed mis tekivad, kui kondekas on täis, rikuvad kontaktide pindasid. Ja ega neid takisteid ja lambikesi ju niisama sinna kaasa ei panda, eks neil ikka mingi otstarve on olemas.
Sinul soovitan selgeks teha MAIN FUSE mõiste ! ja ka takisti tüüülesanne sel puhul !
Et need kondekad ja muu säärane kama on nii huvitavaks räägitud, on mõistetav, sest tegelikult on nende vidinate taga ainult raha teenimis eesmärk !