Salupa kirjutas:
jarxz kirjutas:
Minuteada Atsil puuduvad vajalikud seadmed, et selliste pingete ja vooludega võime mõõta. Selle m.õõtmise jaoks vajaminev tehnika maksab ikka üüratuid summasid ja Eestis sellist m.õõtmist on kaunis raske teha.
Asi ei ole maksumuses vaid mõttekuses. Ma olen koguaeg üritanud mõõta võimendeid nende reaalses elukeskonnas: toidetuna 1-2 aku + generaatori pealt. Tihti mõõdangi samas autos, kus võimendi paigaldatud on. Nii saab t6eliselt REAALSED tulemused, milline on võimendi võimsus konkreetse toite ja kaabeldusega. Mis kasu on tulemusest, mis on mõõdetud ulme tingimustel, mida reaalselt kunagi ei teki? Näiteks sinu võimendi puhul 13.6V @ 431A peal? Sinu a.kud ja generaator ei anna iial sellist voolu.
Kasu on mul sellest, et ma saan võrrelda mõõdetud andmeid tehase andmetega. Muud kasu sellest ei ole.
Sinu mõõtmistest on mullegi väga palju kasu olnud ja mõõda ikka edasi nii nagu mõõdad.
Ma saan väga hästi sinu pointist aru ja miks sa reaalselt autos mõõdad aga mina tahtsin näha kui palju mul võimendi samadel tingimustel välja annab mis tehaseski. Ma saan isegi mõõta ampertangide, voltmeetri, ossi ja siinustega võimsust aga see ei anna mulle võrdlusmomenti.
Ma võin mõõta näiteks mingi 11,5V ja 2,4 oomi(bassikad takistuse tõusuga näiteks) juures mingi võimsuse välja aga sellise numbriga ma ei saa mingeid konkreetseid võrdlusi teha ega kahte võimu omavahel võrrelda ning samuti ei ütle mulle see kui palju on tehas valetanud või alahinnanud. Saab küll arvutada ja eeldada teatud asju aga see ei ole ikkagi päris see.
Mingil imelikul põhjusel on tootjad enamasti valinud standardiks 14.4V ja 1% THD, et oma võimsusi näidata ning sellepärast pidin ka sellistel tingimustel enda võimu mõõtma. Kindlasti oleks ausam tootjatel võimsused 12V pinge juures näidata aga seda teevad kahjuks ainult vähesed firmad, Digital Designs näiteks.
Selline mitte standarite kohane mõõtmine nagu sina teed võib põhjustada mõnede inimeste seas segadust ja tekivad valed arusaamad. See näitab küll üldjoontes reaalselt kättesaadavat võimsust aga kui inimene kes asjast väga midagi ei jaga seda loeb ja näeb, et näiteks võimendi X annab 11,9V juures 1074W rms ja tootja on pakendile kirjutanud, et võimendi annab 1500W rms siis tema tõsimeeli arvab, et võimendi X tootja valetab ja tegemist on jama võimendiga kuigi tegelikult 14.4V juures annab võimendi võibolla 1500W või isegi rohkem ning tootja andmed on tõesed.
Teised mehed on need kes mõõdavad autos üüratu moonutuse, üli madala takistuse ja krt teab mis seadmetega mingi numbri välja ja siis igas foorumis kuulutavad, et tema 1000W võimendi annab 1500W välja kuigi tegelt on võimsuse kasv tingitud üüratust moonutusest ja madalast takistusest.
Kindlad mõõtmistingimused on selleks head, et siis saab kahte produkti omavahel võrrelda ja kõigi jaoks on tingimused samad.