Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 06.05.2025 22:21

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 1317 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46 ... 88  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Fotograafia arutelu
PostitusPostitatud: 06.02.2013 00:35 
Kasutaja avatar

No kuigipalju on digipeeglitega kokkupuuteid olnud ja see A pole kunagi meeldinud, alati M ja ise näppinud seal kõike. nii kõige vingem ja huvitavam:P

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 06.02.2013 00:44 
Kasutaja avatar

Sellisel juhul on otsus vist tehtud?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 07.02.2013 01:34 
Kasutaja avatar

Vapper kirjutas:
Nuppude idiootne paigutus ja mõne nupu funktsioneerivus. Ära südamesse võta, võta suhu.
Kui tehniline pool ei oma tähtsust argumendiga "mõlemad teevad töö ära", siis miks sa telefoniga ei pildista? Või mõne odava Olympuse seebikaga. Kaamera tehniline pool + väga põhilises osas kvaliteetne objektiiv moodustvadki ühe korraliku terviku, milleks on pilt. Ma ei kiida Nikonit taevani, lihtsalt Canon on suutnud nuppe nii tobedalt paigutada, et persest saaks ka neile mugavamalt ligi.

Madalalaubalisem lähenemine oleks ilmselt omaette saavutus. Olen ise pildistanud nii Canoni kui Nikoniga - jah loogikas on erinevusi, aga päeva lõpuks taandub kõik harjumusele. Kui tehnilised parameetrid kõrvale jätta, peaks mistahes kaamerat valides lähtuma just sellest, kuidas konkreetne kere käes istub. Nupud jms on õpitav ning tuleb kiirelt.
Arvesse tasuks võtta ka seda, mis tootja kaameratega pildistavad sõbrad - saad ehk mõnda objektiivi teinekord laenata jne. Järelturul on kasutatuna liikvel oluliselt rohkem Canoni kola - ka faktor, kui rahakott ei luba uutele asjadele kulutada.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 08.02.2013 16:54 
Kasutaja avatar

Canon EOS 600D tuli ära. Mulle meeldib, muidu alati Nikon käepärasem tundunud ja olnud niipalju ui digipeelgeid näppinud olen kuid see istub väga hästi käes:)

Canon EOS 600D
18-55mm Kit objektiiv
Helios-44M
Helios-44-2
M42 to Canon adapter
Manfrotto 390 statiiv
Ja mingit vene pudipadi vedeleb veel millega katsetama hakkan kui kodust ära toon.
Industar 52 obje peaks olema, makrorõngad, telekonverter, vb midagi veel.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 08.02.2013 22:29 

Kas tohib küsida, et miks just Canon 600 kasuks otsustasid? Oli lihtsalt hea pakkumine või mõni tehniline põhjus?

Nikon vs Canon teemal rääkida, siis plaanin ka ise õigepea peegelkaamera ostu ja lugenud erinevaid välismaa foorumeid. Suurem osa ostusoovitustest langeb ikkagi kategooriasse, kus osta see kaamera, mis käes mugavam on. Neile, kes varem kasutanud Nikon-t jätkavad tõenäoliselt karjääri Nikoniga, kes Canoniga, see Canoniga. :)

SixFo, ehk postitaksid ka pildi juurde, mis aparaadiga pilt on tehtud.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 09.02.2013 01:18 
Kasutaja avatar

Ise kaalun oma väga vähe kasutust saanud 550D (18-135 ja 50mm 1,8II objedega) vahetamist mõne hübriidi vastu, kuna reisile vähe tülikas kaasa tassida seda. Või teine variant on osta kõrvale korralik loopimis ja veekindel kompakt...

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 09.02.2013 01:28 
Kasutaja avatar

s-roc kirjutas:

Panasonic dmc-fz47. Need pildid on ühtlasi hea näide sellest, et ei pea omama tonnist kaamerat, et teha vaadatavat pilti. Kehtib ka vastupidine reegel, et saamatu inimene teeb ka kalli kaameraga sita pildi.

Canoni ja nikoni vaidlus on mõttetu! Ei ole ühel kindlat eelist teise ees ja täpselt nii ongi, et osta see mida varasemalt rohkem kasutanud oled ja mis käes mugavam tundub. Mõlemad on kvaliteetsed tootjad ja järelturg on ka mõlemil väga suur. Lisaks võib tegelikult üks ostuargument olla, et vali kaamera mida su tutvusringkonnas ja tuttavate fotograafide seas rohkem on. Teeb elu hiljem palju lihtsamaks, kui on vaja mingeid otsuseid langetada uusi pudinaid ostes.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 09.02.2013 02:05 

mihkel-m kirjutas:
s-roc kirjutas:

Panasonic dmc-fz47. Need pildid on ühtlasi hea näide sellest, et ei pea omama tonnist kaamerat, et teha vaadatavat pilti. Kehtib ka vastupidine reegel, et saamatu inimene teeb ka kalli kaameraga sita pildi.

Jah, aga kõik oleneb tingimustest, mille olemasolu korral pilti tehakse. Taolisel DSLR-tüüpi kompaktkaameraga on ühtlasi lihtsam pildistada kui peegelkaameraga, seda siis tulenevalt kaamera automaatsetest seadetest. Aga üldiselt need viimased pildid ja natuke internetis uurimist on viinud ka enda ebaselgusele, mida valida, kas DSLR-tüüpi kompaktkaamera või odavamaotsas DSLR-kaamera. :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 09.02.2013 18:37 
Kasutaja avatar

s-roc kirjutas:
Taolisel DSLR-tüüpi kompaktkaameraga on ühtlasi lihtsam pildistada kui peegelkaameraga, seda siis tulenevalt kaamera automaatsetest seadetest.

DSLR ongi peegelkaamera.. või äkki valgustaks, milline see kompakt-peegel on?
Ja keda tõsiselt huvitab, ei kasuta automaati.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 09.02.2013 19:24 
Kasutaja avatar

Juhul kui keegi soovib alustada fotograafiaga...
Müügikuulutus tuleb fotofoorumi lehele või mõnele sarnasele.
Mis tuleb... Komplektne Nikon D60 kit(18-55 +UV filter) Tehtud umbes 9000 pilti, hiljuti läbinud puhastuse.
Tõenäoliselt ka väike kott kuhu mahub aparaat ja 1-2 objektiivi lisaks, ning tripodi peab ka üle vaatama(ühekorra kasutatud)
Tuleb ära müüa ka Sigma 18-200mm f/3.5-6.3 II DC OS HSM Nikonile + polarisatsioonifilter.

Hinda veel ei oska öelda, peab uurima. Huvi puhul võib endast jälje jätta.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 09.02.2013 20:24 

Ollaz kirjutas:
s-roc kirjutas:
Taolisel DSLR-tüüpi kompaktkaameraga on ühtlasi lihtsam pildistada kui peegelkaameraga, seda siis tulenevalt kaamera automaatsetest seadetest.

Kompakt ei olegi peegel ja vastupidi, nagu ütlesid. See on vaid väljend ja selle all mõeldaksegi n.ö neid kompaktkaameraid, mis oma välimuselt peegelkaameratega sarnased.
Lihtsam olnuks kasutada korrektseid väljendeid, seega tõesti - minu viga ja vabandused.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 09.02.2013 20:37 
Kasutaja avatar

s-roc kirjutas:
mihkel-m kirjutas:
s-roc kirjutas:

Jah, aga kõik oleneb tingimustest, mille olemasolu korral pilti tehakse. Taolisel DSLR-tüüpi kompaktkaameraga on ühtlasi lihtsam pildistada kui peegelkaameraga, seda siis tulenevalt kaamera automaatsetest seadetest. Aga üldiselt need viimased pildid ja natuke internetis uurimist on viinud ka enda ebaselgusele, mida valida, kas DSLR-tüüpi kompaktkaamera või odavamaotsas DSLR-kaamera. :)

No ma ei ütleks nüüd, et dslr-like (eesti keelde tõlgituna võib tõesti kasutada "dslr-tüüpi", aga see on pigem segadust tekitav väljend) kaameraga on kuidagimoodi kergem pildistada kui dslr'iga. Automaatrežiim on ka DSLR'il olemas ju.

Mida mina ütlen inimestele kes tahavad kaamerat osta. Esiteks, kas kaamerat on vaja suvapiltide tegemiseks või on huvi fotograafia vastu. Kui suvapiltide tegemiseks, siis pole dslr ega dslr-like mõtet vaadata, sest see suurus viskab varsti kopa ette ja kaamera jääb kapi otsa tolmu koguma ning pildid tegemata. Kui on fotograafia vastu huvi, siis kui suur see huvi ikkagi on (st kas mingi korraks lõi pähe, et nüüd tahan pildistada või tõesti pakub pinget) ja kui suur on rahakott. Kui on mööduv huvi, või kardad, et on, siis soovitan valida DSLR-like kaamera. Sellega teeb väga hästi pilte ja päris paljud nii umbes 10a tagasi fotograafiaga tegelema hakanud inimesed eestis (kaasa arvatud mina) on alustanud selliste kaamerate pealt. Toona olid peegelkaamerad tunduvalt kallimad kui praegu (arvestades inimeste palkade ja hinna suhet) ja ega need dslr-like kaameradki odavad olnud. Väga edukalt sai sellega kõik pildid tehtud ja mis kõige tähtsam - fotograafia põhitõed selgeks. Nüüd teenib see kaamera edasi vanemate käes. Kui aga tõesti huvi on suur, rahakott sügav, siis valige DSLR. Lihtsalt arvestama peab sellega, et DSLR'i eelistel on ka mõned miinused, nt kaal ja objektiivide vahetamise vajadus.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 09.02.2013 20:49 
Kasutaja avatar

s-roc kirjutas:
Kas tohib küsida, et miks just Canon 600 kasuks otsustasid? Oli lihtsalt hea pakkumine või mõni tehniline põhjus?

Nikon vs Canon teemal rääkida, siis plaanin ka ise õigepea peegelkaamera ostu ja lugenud erinevaid välismaa foorumeid. Suurem osa ostusoovitustest langeb ikkagi kategooriasse, kus osta see kaamera, mis käes mugavam on. Neile, kes varem kasutanud Nikon-t jätkavad tõenäoliselt karjääri Nikoniga, kes Canoniga, see Canoniga. :)

Valikus olid 600D, D3100 D3200 ja D5100. D3100 langes seetõttu välja, sest polnud full hd. D5100 ja 600D vahel osutuski pmst selleks teguriks see, et Canon oli lihtsalt käes mugavam. Siis korraks mõtlesin ka D3200 peale, sest tollega oli mingisugune teine objektiiv veel kaasas lisaks KIT objele, aga tuttav ütles, et pole mõtet, need kaasatulevad objed pidid enivei suht kehvad olema ja pole sellepärast mõtet juurde maksta. Ning pmst jäingi ikkagi 600D juurde. Hind oli neil klickis suht ühteauku kõigil. D3200 oli kallim lisa obje tõttu, aga teised olid küll suht samad.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 09.02.2013 20:52 

s-roc kirjutas:
mihkel-m kirjutas:
s-roc kirjutas:

Mu panasonicu luts nüüd DSLR küll pole, tavaline digikaamera mis pole kompaktseks kokku surutud ning millel on korralik optiline zoom (näide: http://youtu.be/Kd0KRwM0l18?t=21s ).
Põhimõtteliselt suvalisele kasutajale soovitaks kindlasti enne sellist kaamerat kui peeglit. Aga soovitatavalt natuke kõrgem mudel kuna fz-47 ei ole pimedas hea, antud pildid olid pika säriga ning statiivilt tehtud, vastasel korral on pildid lärmi täis. Mõned mudelid mis maksavad 100-200 euri rohkem on juba täitsa head, ma peast neid mudeleid enam ei mäleta, vanasti sai uuritud.

Ei mõista üldse neid inimesi kes ostavad endale peegleid et tavalisi pilte teha. Siin teemas on ka mõned sellised silma jäänd mida teeb digikaga täpselt samahästi ära, vb et pareminigi sest digikaamerad on just selle suunitlusega et lihtne kasutada oleks(nagu nende kohta öeldakse, Point and shoot). Peegelkaamera on juba osavamale mehele kes teab une pealt mis settingut nüüd antud olukorras kasutada.

Palun väga, kas keegi tunneb ennast ära:

Ise samas noolin ka mõnda Canonit alates 550d-st, aga puhtalt videote eesmärgil, kuna minu panasonicuga HEAD videot ei tee lihtsalt. Aga samas see leiaks mul reaalset kasutamist heal juhul 5x aastas üritustel, seega ma VEEL ei kiirusta seda paksu raha kulutama. Pildistamise osas mulle peegelkaamerad väga ei istu, vajavad liiga palju harjumist, fotograafia osas olen võhik kah.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 09.02.2013 21:13 
Kasutaja avatar

s-roc kirjutas:
Ollaz kirjutas:
s-roc kirjutas:

Kompakt ei olegi peegel ja vastupidi, nagu ütlesid. See on vaid väljend ja selle all mõeldaksegi n.ö neid kompaktkaameraid, mis oma välimuselt peegelkaameratega sarnased.
Lihtsam olnuks kasutada korrektseid väljendeid, seega tõesti - minu viga ja vabandused.

Ma olen kuulnud, et neid kutsutakse rahvaseas super-zoomideks või hübriidideks.. minu silmis aga on nad kompaktid edasi (kuigi suurusest pole jah väga mõtet rääkida). Vähemalt teed neil vahet :) (postitusest jäi teine mulje)

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 1317 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46 ... 88  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 4 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis