Welllo kirjutas:
Vastatakse neile kirjadele, mille sisu huvi pakub. Lihtne! Samamoodi on nii siin kui ka väljamaal.
Noh eks siin võib paljuski olla ka see teema, et kui ikka Sakslasele kirjutad ja e-mail .de ei lõppe, siis mingi jama ja ei viitsigi vastata. Viimasel ajal olen paar korda inglastega asju ajanud erinevate kanalite kaudu.
Näide 1: Soovisin ühte autot osta. Vahetasime mitu kirja, kuni selleni, et on nõus nädalaks broneerima, aga maksa talle raha ette ära. Mulle see variant sobis ja küsisin siis IBAN ja muid asju, et saaks välismakse teha. Siis avastas, et oh kurjamit, ma polegi Inglismaalt ja andis teada, et Eestis on kõik petturid ja unusta ära, et ma sulle oma kontoandmed anna. Üritasin küll pärast korduvalt küsida, et äkki ta selgitaks mida ma ta pangakonto numbri ja nimega peale hakkan, aga vastust ei saanud.
Näide 2: Sama teema, et oli üks oskjon ja minu pakutud hind oli parim, aga alla soovitud hinna. Saatsi kirja, et on nõus minu pakutuga, helista. Saatsin algul kirja, et noh prooviks algul kirja teel, et siis saab paremini faktid selgeks. Vastust ei tulnud, helistasin. Niikaua kui seletasin, et mis autot uurin ja miks helistasin polnud sõnagi, et auto müüdud oleks. Kohe kui sai selgeks, et tahan Eestist järgi tulla sain vastuse, oi kahjuks on see auto juba müüdud. Huvitav huvitav tõesti.
Aga üldises plaanis on tõesti Saksamaal kohati asjad ikka väga halenaljakad. Samamoodi on palutud saata broneerimise jaoks faks, firmale auto ostmisel pidi tempel kaasas olema, et ikka lepingule alla saaks. Soovisin siis osta ilma km-ita, ehk eksport Eesti KM kohuslasele.