No mehed Vanad Tarkpead! Kes siis ütles, et VW LT35/46 2,8 mootor 96-116kW on pesukoti mootor??? Häbi, Häbi!
Tegemist on "Berkensteini" mootoriga (nagu meestele öelda meeldib), mis on täielikult hammasrataste peal, vaid geneka või kliima rihm on, oleneb siis varustusastmest.

Ise oman sellist LT46 96kW mootoriga juba üle aasta. Alguses ostes tuli teha kohe plokikaane kap. remont. ja aasta jooksul on vahetatud pm. kõik mida vahetada saab. Kuna sattusin lihtsalt "viimase piirini" aetud masina otsa. Masinale on kulunud selle aja jooksul julgelt 4000€ kuna tööd teeb palju ja rohkemgi. Enamus otsad 2000-3000km vahel, kus masin käib pm. 24h 3-4päeva järjest ühes nädalas. Kannatab väga suuri koormaid üle 3t ja nii libiseda tuhandeid kilomeetreid pole probleem. Olen alati regulaarselt ja õigeaegselt hooldanud enda jaoks kuna ise sõidan ja ei taha, et kuskil kaugel midagi laiali läheks. Õli täissünt ja iga 8000-10000km tagant läheb vahetusse. Ainus miinus selle masinaga pikkade otsade sõitmisel on see, et max. kiirus jääb 90-100km/h vahele, ideaalis 90km/h. Kuna mootor hakkab kiiremini sõites lärmama, sest LT46 on aeglase ülekandega. Muidugi see on ka lubatud kiirus va. kiirteedel.

Kere ka muidugi. Sattusin nagu öeldud raipe otsa ja oligi müügiks värvitud võimalikult odavalt. Kuid, kui tehnika on korras, siis pole see rooste siin või seal takistuseks. Mainin ära ka, et minu masin veab 2-3x kuus, olenevalt siis aastaajast Soome teedel autovaruosasid, mis kaaluvad ja mille transportimisel, ei vaadata kas kuuti tuli nüüd üks kriim või mitte. Sellise töö jaoks igatahes kindla ajalooga LT46 soovitan kindlasti. Peab tugevalt rasketes tingimustes vastu ning korralikult hooldades kestab. Tuttavatel sama tööd tegevad masterid, ducatod, iveocod jne kõik koguaeg kordamööda remondis (tegu 2000-2003a masinatega), ka üks 2006a. jumper, millega pidevalt probleemid. Mootri kubatuure ei oska öelda. Ühel tuttaval oli ka LT28 2,8 96kW mootoriga, kuid selle masina saatuseks sai pohhuiistlik suhtumine hooldustesse ja sõideti sellega, mis kätte sattus.
Aga jah, selline siis minu kommentaar VW LT46 2,8 96kW mootoriga isendile.