Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 15.05.2025 01:21

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 328 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: "Liikluskorraldus" ehk mõtleme inimestele Tallinnas
PostitusPostitatud: 13.02.2013 00:20 
Kasutaja avatar

Häda on selles, et need ei liigitu enam tänavate/teede alla vaid kehvalt haritud põlluks hoopis. Isegi talunik, oma john deeriga sõidab siledamal põllul kui ants oma Lexusega, tallinnas. Põllule poel kahjuks mingisuguseid nõudeid esitatud. Linnastumine on tallinnas lõppemas, agraar yhiskond on taastumas.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 13.02.2013 00:26 

Senikaua, kui see tänavate nimekiri on Linnavalitsuse määrusega kinnitatud ja vastavad aukudega magistraalid sealt väljaloetavad on, pole mõtet talunikust ja tema eraomanduses põllust rääkida.

aga tõepoolest, olukord on kehv.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 13.02.2013 07:52 
Kasutaja avatar

jazz kirjutas:
Elavdades teemat, tehes pisikese üleskutse:

Augud ning liiklemine Tallinna magistraalidel on juba piisavalt ebamugavaks muutnud ja nähtavasti on kindlam viis ise tegutseda, kui otsuseid Linnavalitsuse poolt ootama jääda.
Allpool toodud info järgi on võimalik Sõle tn., Sõpruse pst, Pirita tee ja mitmete muude magistraalide seisundi najal linnale reaalne kohtukutse edastada. Teisisõnu ei tohiks magistraalidel (kuni 20cm ümbermõõduga ja 5cm sügavusega) auke olla.
Kui siin agaramad fotograafid võtaksid aega, et neid auke jäädvustada (ideaalis mingisuguse mõõtevahendiga koos, et parameetrid oleksid fotolt selgelt arusaadavad) ja neid meedia vahendusel jagada, saaksime tõenäoliselt tänavad varem korda millega sellega säästaksime ka potentsiaalselt enda rahakoti paksust väljavahetamata silladetailide, rehvide või velgede näol.

Tallinna teede liigid - http://www.tallinn.ee/est/Tallinna-tanavate-liigitus
Tänavate seisunditasemed: https://www.riigiteataja.ee/aktilisa/11 ... isa_2.pdf#
ja kattega tee seisundinõuded: https://www.riigiteataja.ee/aktilisa/11 ... isa_3.pdf#
Tee seisundinõuded üleüldiselt: https://www.riigiteataja.ee/akt/111082011002

Sõpruse pst sõidan iga päev 5-10 korda (ok, mõlemat suunda 2-5korda). On auke, aga kannatab kenasti sõita. Vahest käin ka Sõle tänaval (näiteks eile)- vasak rada on kenasti sõidetav täies pikkuses, üksikute möödapõigetega paarist august. SAMUTI juba eile olid alates kolde pst ristmikust kopli poole ka teetööde masinad väljas ja parem sõidurada suletud, seoses aukude lappimisega.

Sinu üleskutse on sama mõttetu, kui kampaania "teedele vastav sõidukiirus 10km/h", kui mõned lollid pläkerdavad auto tagaklaasi selle kleepsuga täis, ja teised naeravad. Ootan neid joonlaua-malli ja sirkliga päevapiltnike aukude juurde, et neile signaali lasta ja nimetissõrme oimukohal keerutada.

Äkki oleks parem kampaania, mitte kütust tankida ja seeläbi mitte sõita? Jääb linnal ja riigil aktsiisiraha saamata?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 13.02.2013 11:51 

MrIroonia kirjutas:
Sõpruse pst sõidan iga päev 5-10 korda (ok, mõlemat suunda 2-5korda). On auke, aga kannatab kenasti sõita. Vahest käin ka Sõle tänaval (näiteks eile)- vasak rada on kenasti sõidetav täies pikkuses, üksikute möödapõigetega paarist august. SAMUTI juba eile olid alates kolde pst ristmikust kopli poole ka teetööde masinad väljas ja parem sõidurada suletud, seoses aukude lappimisega.

Sinu üleskutse on sama mõttetu, kui kampaania "teedele vastav sõidukiirus 10km/h", kui mõned lollid pläkerdavad auto tagaklaasi selle kleepsuga täis, ja teised naeravad. Ootan neid joonlaua-malli ja sirkliga päevapiltnike aukude juurde, et neile signaali lasta ja nimetissõrme oimukohal keerutada.

Äkki oleks parem kampaania, mitte kütust tankida ja seeläbi mitte sõita? Jääb linnal ja riigil aktsiisiraha saamata?

Küll on hästi, et ma ei juhindu oma postituste kirjutamisel mõne madalalaubalise kasutaja arvamusest.
Kenasti? Mida see peaks selgitama? Läbides Sõle tn.t pea igapäev julgen öelda, et vasak rada pole kindlasti mitte kenasti sõidetav. Üle 5cm sügavusi auke oli üle 4, millest lörtsi/vihmasajus läbisõites võid julgelt veljest ilma jääda.

Tore, et lõpuks ka teetööde masinad välja saadeti aga see ei tohi olla norm, kus need katmata augud eksisteerivad nädalaid. Magistraalidel ei tohi nende niigi liberaalsete ettekirjutiste järgi auke üldse eksisteerida.

Need igasugused madalalaubalised ossi ootused, soovitused ning käitumismallid võiksid jätta endale kodus peegliees harjutamiseks. Jätaks need isikud, kes reaalselt viitsivad midagi oma heaolu/koduümbruse heaks ettevõtta, rahule. Kui sina sõidad ala G-klassiga ja sind ei koti need augud, tore. Sõida rahus edasi. Kõigil aga pole sellist võimalust/soovi või huvi kõrvalt passida.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 13.02.2013 12:35 
Kasutaja avatar

ainult madal laup suudab genereerida ideed saata kaaskannatajad Sõle tänava peale auke pildistama arvestades sealset liiklustihedust.
Selle aja peale, kui aktsioon sinnamaale jõuab, et hagi kohtusse jõuab on pooled "fotograafid" auto alla jäänud ja augud ammu ära lapitud.
Ma näen iga päev teetöö tiime tänavate peal asjatamas.
Kui tõesti tahad, et asjad paremaks muutuvad siis pane ise oma brigaad kokku ja hakka linnavalitsusele paremat teenust pakkuma. Teine variant mõtle välja nipp , kuidas augud kiiremini ja tõhusamalt mingi jamaga katta ja müü oma idee maha.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 13.02.2013 14:43 
Kasutaja avatar

Pilt

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 13.02.2013 14:47 
Kasutaja avatar

ison.ts kirjutas:
ainult madal laup suudab genereerida ideed saata kaaskannatajad Sõle tänava peale auke pildistama arvestades sealset liiklustihedust.
Selle aja peale, kui aktsioon sinnamaale jõuab, et hagi kohtusse jõuab on pooled "fotograafid" auto alla jäänud ja augud ammu ära lapitud.
Kui tõesti tahad, et asjad paremaks muutuvad siis pane ise oma brigaad kokku ja hakka linnavalitsusele paremat teenust pakkuma. Teine variant mõtle välja nipp , kuidas augud kiiremini ja tõhusamalt mingi jamaga katta ja müü oma idee maha.

Ole nüüd, keegi ei saada ju inimesi tipptunnil neid auke pildistama ja kui keegi lähebki, siis madal laup on neil tipptunnil pildistajatel, mitte inimesel kes idee välja pakkus.
Kui kellelgi on tõesti huvi sellist asja läbi viia, siis tänapäeva tehnikat arvestades, saab seda väga edukalt teha ka pimedas.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 13.02.2013 14:51 
Kasutaja avatar

ma vanasti seda marsruuti sõites kasutasin samuti seda parklast läbisõidu võimalust. See andis ehk 10-40 sek edumaa olenevalt kui kaugel foori tsükkel oli. Suht mõtetu, aga siiski. Mina eriti ei võitnud sellest. Samuti ei näinud ma kedagi, kes selle tõttu kannatas.
ehk sii hetkel ei kaota need autojuhid mitte midagi, kes sealt varem läbi sõitsid. Aga kõik need, kes seda parklat sihotstarbeliselt kasutasid/vad peavad nüüd päris palju minuteid tipptunnil ootama et ahtri tänavale foori taha pöörata.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 13.02.2013 15:01 
Kasutaja avatar

mihkel-m kirjutas:
ison.ts kirjutas:

Ole nüüd, keegi ei saada ju inimesi tipptunnil neid auke pildistama ja kui keegi lähebki, siis madal laup on neil tipptunnil pildistajatel, mitte inimesel kes idee välja pakkus.
Kui kellelgi on tõesti huvi sellist asja läbi viia, siis tänapäeva tehnikat arvestades, saab seda väga edukalt teha ka pimedas.

kui nüüd selle teema algataja juttu lugeda siis ei saa isegi aru mida ta nende piltidega peale tahab hakata. Kohtugeiss linnavalitsuse vastu või siis pildikampaania.
Kui pildikampaania siis ehk mõistaks isegi, aga kohtusse tirida ei õnnestu tal küll mitte kedagi. Kui praegu kohtusse pöörduda võetakse asi arutusele ehk 3-6 kuu pärast. Siis ei ole teema jällegi enam aktuaalne. Ja siis nõuad tänava sulgemist , kuna see ei vasta kasutus nõuetele?
Ma vist liiga loll, et ei saa aru nendest udupeadest lillelastest, kes arvavad, et pildid aukudes kedagi veelgi kiiremini neid auke täitma paneks. Kõik lehed on neid juba täis nagunii. Fotograaf augutäitena tõmbaks kindlasti rohkem tähelepanu.
edit:
et ma ainult niisama tühja ei paugutaks oma vastuvaidlemisega siis mina suunaks tähelepanu pigem firmadele, kes neid auke parandavad. Ma olen üsna veendunud, et on mingid nõuded, kui kiiresti tuleb mõni auk ära parandada ja kui kaua konkreetselt võib ühe augu kallal aega kulutada. Ma arvan, et need firmad ei ole võimelised oma ülesandeid korrektselt täitma või ei oma piisavalt tehnikat ega kvalifitseeritud tööjõudu seda tööd tegemaks. Kuidas nad üldse riigihanke võitjaks kvalifitseerusid? Kirjutasid liiga palju õhku oma pakumisse?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 13.02.2013 15:27 
Kasutaja avatar

ison.ts kirjutas:
ma vanasti seda marsruuti sõites kasutasin samuti seda parklast läbisõidu võimalust. See andis ehk 10-40 sek edumaa olenevalt kui kaugel foori tsükkel oli. Suht mõtetu, aga siiski. Mina eriti ei võitnud sellest. Samuti ei näinud ma kedagi, kes selle tõttu kannatas.
ehk sii hetkel ei kaota need autojuhid mitte midagi, kes sealt varem läbi sõitsid. Aga kõik need, kes seda parklat sihotstarbeliselt kasutasid/vad peavad nüüd päris palju minuteid tipptunnil ootama et ahtri tänavale foori taha pöörata.

Tegelikult võidab küll. Vasakpööre Narva maanteele tsüklisse on suht keeruline jõuda kui foori alt tulla. Kui üks - kaks uimpsi ees on ei piisa isegi sellest kui foori taga Ahtrist tulles üks esimesi olla. Samas parklast saab enamasti enne foori alt tulijaid läbi ja seega ilusti ka Narva maantee tsüklisse. Kannatajaid selles osas tõesti ei olnud, sest foori alt uimerdajad niikuinii ei jõuaks pööret ära teha. Küll aga ma ei imesta üldse, et see on sinna saate Kaua Võib abil pandud. Eelmine nädal ju mingi maakas vingus, et tema ei saa aru, kus siin need parkla piirid jooksevad (osa linna maa ja osa eramaa). Sai eramaal parkimise eest trahvi, kuigi linnale oli vist maksnud või midagi sellist. Kusjuures videos näidatust oli küll ilusti aru saada, kus piir jookseb. Selle nädala Kaua Võib parkimiskunn oli muidugi omaette tase, isegi saatejuht ütleb, et te olete ju pattu teinud ja parkimise eest tuleb maksta, see aga muudkui jahub, et minu auto pole teiega mingit lepingut sõlminud ja seega teil pole õigust mingit raha nõuda. Nagu saatest aru sai, siis pargib pidevalt maksmata. Oleks siis olnud stiilis, paljulapseline pere ja pean autoga tööl käima, et lapsi vedada või midagi sellist, aga ei. Proual (näost oli näha, et elujärg on hea ja nälga ei pea tundma) aga oli hoopis vaja ju ilusalongis veeta tunde ja ikka autoga treppi sõita ja siis arvata, et eramaal võin teha mida tahan. Mul oleks küll olnud häbi avalikult sellises saates oma nägu näidata ja ise ka kinnitada, et "varas" olen.

Signalisatsioonide, mugavusmoodulite, parkimisabide müük ja paigaldus - kõikide autode diagnostika, VAG immo probleemid ja spidode vahetus (immo) ja sellega seotud odonäitude korrigeerimine Tallinnas soodsa hinnaga - 55 15 335

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 13.02.2013 18:08 
Kasutaja avatar

jazz kirjutas:
Tore, et lõpuks ka teetööde masinad välja saadeti aga see ei tohi olla norm, kus need katmata augud eksisteerivad nädalaid. Magistraalidel ei tohi nende niigi liberaalsete ettekirjutiste järgi auke üldse eksisteerida.

Need igasugused madalalaubalised ossi ootused, soovitused ning käitumismallid võiksid jätta endale kodus peegliees harjutamiseks. Jätaks need isikud, kes reaalselt viitsivad midagi oma heaolu/koduümbruse heaks ettevõtta, rahule. Kui sina sõidad ala G-klassiga ja sind ei koti need augud, tore. Sõida rahus edasi. Kõigil aga pole sellist võimalust/soovi või huvi kõrvalt passida.

Ah ära kiunu. Kuula uudiseid. Ööpäevas tekib juurde rphkem löökauke, kui füüsiliselt parandada jõutakse. Ok, peaaegu samapalju parandatakse ära, aga näiteks sõpakale ei ole ükski auguparandaja jõudnud. Arvatavasti vabaduse pst-le ka. Peaksin nüüd nutma v? Madalalaubaline oled sa ise- vaata peeglisse siis näed. See, et SR-is kiunuda, kindlasti teed oma maa ja rahva jaoks midagi ära. KÕIK teed ja tänavalõigud on SÕIDETAVAD, vastasel korral oleks need liikluseks suletud. Osavamatele inimestele on need KENASTI sõidetavad.
Pane nüüd täiega!

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 13.02.2013 19:26 
Kasutaja avatar

mul on nendest augulappijatest ka oma arvamus see ndl kujunenud. Pärnu maantee lõik vanapääsküla ülesõidu ja sellele lähima ringtee vahel on peale selle teelõigu "rekonstrueerimist" iga aasta auke olnud. see aasta eriti mõnusalt - peaks vist 10km märgi sinna hoopis panema. Asja iva on see, et öösel lapiti kolm 20cm kraatrit ära aga kõik õlejäänud mis seal 10cm kanti on jäeti nii nagu on. Et nagu wtf? Niimodi poolikult tehaksegi või?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 13.02.2013 20:12 
Kasutaja avatar

jkddp kirjutas:
mul on nendest augulappijatest ka oma arvamus see ndl kujunenud. Pärnu maantee lõik vanapääsküla ülesõidu ja sellele lähima ringtee vahel on peale selle teelõigu "rekonstrueerimist" iga aasta auke olnud. see aasta eriti mõnusalt - peaks vist 10km märgi sinna hoopis panema. Asja iva on see, et öösel lapiti kolm 20cm kraatrit ära aga kõik õlejäänud mis seal 10cm kanti on jäeti nii nagu on. Et nagu wtf? Niimodi poolikult tehaksegi või?

Keegi oli jah sinna paar ämbrit asfalti valanud. Täiesti mõistetamatu mis seal tehti. :D Pmst mitte midagi ei muutunud.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 13.02.2013 20:37 

Kulla härrased (Mr.Iroonia ja ison.ts),

Selleasemel, et siin targalt seletada, mis ei toimi, võtaks ehk kätte ja arutaks alternatiivide asemel. Isonts´il juba midagi lubas aga eraettevõtete vastu on küllaltki keeruline minna. Lihtsam on esitada avaldus Linnavalitsusele, kelle kohus on korralikke liiklusteid pakkuda. Kui sinu kortermaja prügikast ajab üle, lähed kohe lärmad Veoliaga või võtad pigem ühendust korteriühistuga?
See, et teie puudulik elukogemus mingit mõtet genereerida ei luba, ei tähenda, et kaaskodanikud sellega hakkama ei saaks. Eestis on küllalt näiteid, kus piltide meediasse läkitamine on olukorrale lahendi toonud. Näited: Professorite küla veeavarii parandus, defektsete toodete piltide jagamine, elujärgede parendamine, jne. Sotsiaalmeedias piltide jagamine peaks teie ideede kohapealt olema ju täiesti kasutu tegevus aga ometi tuhanded teevad seda ja saavad sellest kasu.

Piltide selgituseks - palun lugeda mu tekst hoolikalt üle (teha seda ka teiste tekstide puhul edaspidi, sest nähtavasti koolis oli kuskil puudujääke). Ma pole kordagi palunud neid endale ega lubanud ise nendega midagi peale hakata. Jah, kui kellegi on soov, võin aga aidata esildist koostada. Eesmärk on neid kas pildiautorite poolt ise sotsiaalmeedia vahendusel jagada või koguda neid siin kokku ning nende põhjal teha suurem pöördumine. Eesmärk pole ka otseselt kedagi kohtuga reaalselt ähvardada vaid piisavalt nendele aspektidele tähelepanu pöörataks. Võib eeldada, et Linnavalitsusel on piisavalt aru mida see pöördumine tähendab ning kui oluline sellega tegeleda on. Kes veel ei tea mida tähendab mõiste "avalik huvi" ja mis kaal tal juriidiliselt on, tehku see endale selgeks, enne kui vastama asub.

MrIrooniale - rohkem ma su idiootsetele postitustele vastata ei taha. Keegi pole siin kiunud (tee endale sõnade tähendused kõigepealt selgeks enne, kui vastama hakkad) ega keegi pole küsinud, mida sina nende aukude pärast tegema peaksid. Kui soovid - nuta, naera või süga tagumikku aga teeks nii, et jäta see enda teada. Oma lapselikku vaidlushimu võid mõne pereliikmega rahuldada. Pole mõtet mingisugust jama toota. Kui tahad ilma igasuguse arusaadava või loogilise põhjuseta kiruda - koli Delfisse.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 13.02.2013 20:49 
Kasutaja avatar

jazz võta erinevad meedia kanalid endale ette. Tänste uudiste juures on pilte nii, et löö või katust. See ainult kirjeldab olukorda, mis on nagunii kõigile teada. Sellega ei ehmata mitte kedagi enam.
Linnavalitsuse kallale ässitamine võtab poliitilse iseloomu ja sinna ta sumbub ka. Miks üldse linnavalitsus? Äkki siis juba mingi ministeeriumi?
Aga tee hoolduse firma boss laseb kodus naise kõrval teki all pussu ja muheleb, kui lollid ametnikuga kaklevad. Papp jookseb kontole ja elu on lill. Vahet ei ole kas ta parandab või kuidas ta parandab.

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 328 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis