oolmaiti kirjutas:
dellu kirjutas:
Heigo_K kirjutas:
kkc kirjutas:
eestis võib võtta arvele, aga nagu sain aru arkist et aint 1 auto 1 inimesele!
NSVL-i ajal oli riigil õigus valida kes ja kui palju autosid omada võib ning kes üldse ostuloa saaks.
Tänapäeva vabasühiskonnas ma seda uskuda ei taha.
Veelvähem on sellisteks piirangutes õigus ARKil mingeid "seadusi" väljamõelda.
Ei ole sellega teab mis mugav sõita ka, eriti maanteel kui oled vähe nobedama tempoga.
ma olen parempoolse rooliga nüüd juba mitu kuud sõitnud. Ausalt öeldes on mugavam sõita. ma pole muidugi eestis sõitnud parempoolse rooliga autoga niiet ei tea kuidas tagurpidi liikluses on olukord. siin on tunne siiski kõvasti parem kui eestis autoga sõita.
No kohalikus keskkonnas tõesti ei ole vahet. Kehvaks läheb asi siis, kui teised juhivad teiselt poolt ja on vaja maanteel möödasõite teha. Kui oled selline "pidur", kes maanteel kellestki enamasti mööda ei lähe pole tõesti muret. Kui aga sõidustiil on selline, et esimeses vabas "augus" kohe mööda lipsata. Rekka tagant ikka väga ei piiru, millal saaks lipsata, pole nagu väga mugav ka. Ma olen Inglismaalt nüüd 5 autot toonud doonoriks läbi Poola tagasi sõites. Esimesel korral ostis sõber Saksast auto ja tema sõitis ees. Andis teada läbi walkie-talkie kui tee vaba mõõdumiseks (lisaks oli ka teine sõber minu autos kõrvalistuja kohal jälgimas). Seda walkie-talkiet oleme muidugi iga kord kasutanud kui mitme autoga tulek. Kui üks mööda ära läheb, siis näeb juba varem ära ju kas tee vaba, kui näiteks kurv jne. Ülejäänud kahel korral siis "kaardilugeja" öelnud, millal võib minna. Kaks viimast korda olen üksi tulnud. Loomulikult saab möödasõidud tehtud, aga mugav ei ole ühestki otsast ja niiöelda möödalipsamised lühikesest vahest jäävad enamasti siiski tegemata. Koahti peab suisa paremal teepeenral sõitma rekka taga, kuna sealt näeb ka paremini.
Eks kohati on ka linnas sama teema, kui tahaks kuskil möödasõitu teha. Samuti vasakpöörde ootamisest, kui keegi ees ka. Kui sa näed ta taga juba ära, et järgmine on kaugel saad samuti läbi lipsata, aga nüüd paremalt vaadates pead ootama kuni eessõitja läinud ja alles siis näed.
Loomulikult sõitmata ei jää, aga nendega kes väidavad, et meil siin vahet pole kas rool paremal või vasakul mina nõus ei ole. Ebamugavam on kindlasti.